Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 583
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
От скоро имам нова пералня. Програмата COLOUR за цветно пране, 40 градуса продължава 1 час и 25 мин. От това време гледам, че само първите 25 мин. пере, после 50 мин. плакне и 10 мин.центрофуга. Нормално ли е времето за плакнене да е два пъти повече от времето за пране?

# 661
Не знам дали е уместно да се включа аз съм фен на 1 часовите програми, Но когато пералнята е пълна не стават нещата, просто новите перални са устроени така че перат с много малко вода, много икономии и т.н. и си трябва стандартна програма Памук за 2-2:30 часа за пълна пералня, особенно за хавлии и спално бельо.

Piole, не всички програми са за кг, които са максималния капацитет на пералнята. Ако твоята е 5 кг, то за тези килограми са програмите за памук, т.е. най-дългите. Другите са с по-малък капацитет на прането и съответно и по-малко вода влиза в машината.

Едночасово, двучасови, невъзможно е да изтрая просто. Трябва да имаш желязно търпение.
Не разбирам какво има да се трае? Не правиш ли нещо друго, докато пералнята пере? От поста звучи така все едно сядаш пред нея и я гледаш, докато приключи.

# 662
От скоро имам нова пералня. Програмата COLOUR за цветно пране, 40 градуса продължава 1 час и 25 мин. От това време гледам, че само първите 25 мин. пере, после 50 мин. плакне и 10 мин.центрофуга. Нормално ли е времето за плакнене да е два пъти повече от времето за пране?
За моите стандарти това време е изключително малко.

Съобразете и друго — в тези 25 мин са включени претеглянето на прането, пълненето на на вода и загряването до желаната температура. Всъщност, колко минути остана за същинското пране — в най-добрия случай 15. Като сигурно 3-5 мин само прането се пере на въпросните 40 С.

Иначе, плакненето е добре като времетраене.

# 663
Едночасово, двучасови, невъзможно е да изтрая просто. Трябва да имаш желязно търпение.
Хич не се занимавам- обикновено нагласям на отложен старт да си пере през нощта и да пере колкото си иска. Не мога през деня да се занимавам и с пранета. Случва се, но е рядко.
Някой ще каже "ами съседите" - уредите ми са тихи и добре нивелирани, в отделно помещение, което е далече от спалните. Не се чуват нито у нас, нито в съседите. Питала съм.

Не слагай оцет в пералнята, че ще ти заминат лагерите  и други неща. А пък сода+оцет се неутрализират.
Използвай препаратите на K2r за почистване.

Коя е тази пералня?
Няма ли програма, която сама да си наглася времето според количеството пране?
Тази програма Color да не е за слабо замърсени и малко количество дрехи?

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 12:20 от petiaivanov

# 664
Дами, търся перилен препарат, който да е максимално щадящ за проблематична кожа, но в същото време да изпира добре. Препоръки?

# 665
# 666
Едночасовата ми програма (69мин) е за 5 кг. Там основното пране е 50 мин, изплаквания с центрофуга са кратки 19 мин. Резултатите са добри.
Памука е за 9 кг също може да се регулира времето.
Ако не я регулирам ще пере 3-4 часа, с един път съкращаване е 1:50 часа. , два пъти е 47 минути.
Памука го ползвам за пълна пералня на 1:50 часа.
На 47 минути наистина е пародия на пране, основното пране е 20 мин. при тази настройка.

# 667

Препарат на зеолитна основа не е най-доброто за хора с кожни проблеми, освен ако не се осигури много добро изплакване, което не е лесно  с днешните машини.

# 668
Е, хайде сега...съгласихме се че идеални прахове така или иначе, към днешна дата, няма, та компромис с едно или с друго, ще трябва така или иначе, да се прави.
Ще плакне повече...то си го пише и на първа страница това!
Този няма аромат, което за мен е голям плюс що се отнася до бебешки дрехи. Това също си го пише, апропо, на първа страница.

Някак не е редно да се отрича нещо, без да се предложи алтернатива. Така съм научена аз - конструктивна критика - критикуваш, но и предлагаш нещо...не само гола критика.

Това бе моето предложение. Спокойно и свободно, дамата може и да го подмине. Интересно на кое ще се спре, при липса на други отговори...

# 669
Питащият не е споменал какво ще се пере (бяло/оцветено), нито пък е споменал какво и е проблематичното на кожата.

Понеже се иска алтернатива, ето я:
Основен препарат, течен по възможност неароматизиран или с възможно по-малко ПК (ДМ май предлагат такъв).
За бели и светли тъкани, същото с добавка от натриев перкарбонат или т.нар. "сол" за бели дрехи.

Винаги допълнително изплакване, никога претоварване на машината и без омекотители.

Готово.

ПП: Ако искате да сте максимално достоверни и изчерпателни, бихте могли и да добавите предишното ми мнение на първа страница. Не защото е мое (то не е и мое-лично), а защото не е маловажно.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 16:20 от TAED

# 670
Повечето течни са силно ароматизирани..да не кажа всички. За моя нос поне.
На Денкмит не помня течния имаше ли аромат, или не...
Тя питаше за конкретен готов продукт...Grinning

# 671
Ето го готовият продукт:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-prane-na-fin … 058172215919.html

Резултатите за цветно пране на по-дълга програма ще са задоволителни.

Ако пък трябва да е прахообразен:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-prah-za-prane-ultra-sens … 066447328820.html

Този е с малко зеолити и при грижливо изплакване няма да прави допълнителни проблеми.

ПП: Въпросът е задаван 5-цифрено число пъти за през годините. Единственият универсално правилен отговор е:
Не е толкова важно с какво, по-важно е как.
Горното важи не само за проблемна кожа.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 16:35 от TAED

# 672
Ох, объркала съм се..но като не съм стъпвала в ДМ от години..така ще е. Има аромат зеления Денкмит, исках да предложа сензитива, който кухувахме на времето и имаше бебе на опаковката....той беше без аромат. Grinning

# 673
  • Варна/Благоевград
Здравейте ,може ли мнение за кърпички за сушилня и гардероб на Ленор или тези на Дм, добри ли са?
Досега съм използвала и всъщност не мога да разбера целта им е да не се мачка и наелектризират дрехите толкова или да ароматизират ?

# 674
Здравейте ,може ли мнение за кърпички за сушилня и гардероб на Ленор или тези на Дм, добри ли са?
Досега съм използвала и всъщност не мога да разбера целта им е да не се мачка и наелектризират дрехите толкова или да ароматизират ?
Аз лично не намерих забележим ефект и за двете функции и спрях да ги ползвам. По-скоро целях предотвратяване на електризирането, за ароматите си има парфюми.

Общи условия

Активация на акаунт