Перилни препарати и омекотители - 75

• 54 737
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
Пералнята ми е стара. Но досега не съм си обяснила защо към края на програмата показва, че остават ,да речем, 15 минути. След малко поглеждам , остават 25. Програма, която е обявена 2 часа, невинаги трае толкова, а повече.

# 721
Пералнята ми е стара. Но досега не съм си обяснила защо към края на програмата показва, че остават ,да речем, 15 минути. След малко поглеждам , остават 25. Програма, която е обявена 2 часа, невинаги трае толкова, а повече.

Това го правят повечето машини с електронни програматори, особено тези на Сименс, които се вграждат в германските марки. Така е защото на машината и трябва различно време да разпредели добре прането преди междинните центрофуги, например. Понякога става от първи път, понякога и трябват 2-3 завъртания...
Така или иначе, за качествено изпиране ви трябват минимум 45 минути на зададената температура, т.е. след наливане на водата и подгряване до тази температура. Всичко по-късо води до това, което вече сте изпитала и не само вие.

# 722
На мен ми се е случвало ако претоваря пералня да пере по-дълго. Или ако е останала по някаква причина неизпомпана добре вода от преди. Такива разни.
При стара пералня по-скоро да е помпата или върти по-трудно механизма, а не електрониката ? Тя ако работи - работи ? 

# 723
Пералнята си е така, дори като беше нова. И ако веднъж случайно съм претоварила, то другият път не съм.

# 724
На мен ми се е случвало ако претоваря пералня да пере по-дълго. Или ако е останала по някаква причина неизпомпана добре вода от преди. Такива разни.
При стара пералня по-скоро да е помпата или върти по-трудно механизма, а не електрониката ? Тя ако работи - работи ? 

Електрониката работи точно както е програмирана, нищо и няма. Най-вероятно си работи и всичко останало, просто не ползвате програмите, както са замислени от инженерите проектирали и произвели машините ви.

# 725
Да не е Аристон пералнята ? На майка ми старата беше от тази марка и винаги си добавяше време , особено на една програма . Това ставаше по време на плакненето - както си е на 20 минути , връщаше на 36 , ако не и на повече . И не , нито е била претоварена , нито и имало твърде много препарат , просто пералнята така си “решаваше “.

# 726
Аристон е.Blush
Не я сменям, защото съм доволна и майстор не е виждала.

# 727
Да не е Аристон пералнята ? На майка ми старата беше от тази марка и винаги си добавяше време , особено на една програма . Това ставаше по време на плакненето - както си е на 20 минути , връщаше на 36 , ако не и на повече . И не , нито е била претоварена , нито и имало твърде много препарат , просто пералнята така си “решаваше “.
Сигурно има сензор за пяна или мътност на водата...
 Вие сега на сензора ли ще казвате, че препаратът не е много! Никакво уважение му нямате.

# 728
И аз съм си мислела, че е нещо такова. Сензор.
 Ама чак такава екстра преди години! Но пък за времето си пералнята не беше евтина.

# 729
Те не са някаква космическа технология тия сензори или пък скоро да са изобретени, съвсем просто нещо са. Та, колко му е пък да има и нещо такова, ако и да не е било масово слагано.

# 730
Сигурно има сензор за пяна или мътност на водата...
 Вие сега на сензора ли ще казвате, че препаратът не е много! Никакво уважение му нямате.
Хич не я уважавах тази пералня . Ама хич . 4 пъти беше на ремонт през 2 годишната гаранция . После лагерите заминаха . След 2 години пак се разбиха , този път и беше за последно . Пък как переше , мале , мале . Замина за части , горния капак се ползва за прот на едно село - спомен ми е от нея . Водата беше кристално чиста , когато връщаше времето . И беше до 1000 оборота .

# 731
Извадила съм късмет с читава бройка. И да, единственият ѝ недостатък е, че е до 1000 оборота.

# 732
Някой ползвал ли е препарат Soft? Италиански са и се предлагат по разни онлайн магазини. Не съм доволна от препарата за вълна на DM, изпраните одеала си миришат на вълна, не са ароматизирани хич.

# 733
Hotpoint-ariston Aqualtis 2017 та , от 10 мин на 45 мин качваше времето, друго си е Joy

# 734
Hotpoint-ariston Aqualtis 2017 та , от 10 мин на 45 мин качваше времето, друго си е Joy
Е, тая вече бих я удушила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт