Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 569
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
Имам Первол бутика, купена преди 2-3 години, за пране на коприна и вълна. Слабо мирише и слава богу Simple Smile

# 706
  • Пловдив
bgroza,аз съм ползвала гръцки Ариел за цветно(преди Унилевър да пуснат и Скип за цветно,прах за пране,не течен) и бях доволна.Обаче от 2 години в Гърция има Скип за цветно и Ариел не поглеждам.Между другото в Гърция в Лидл често Скип е на добра промоция(11/12Е за 67 пранета),друг магазин с изгодни цени в Гърция е Themart cash&carry.

# 707
Между другото в Гърция в Лидл често Скип е на добра промоция(11/12Е за 67 пранета),друг магазин с изгодни цени в Гърция е Themart cash&carry.
В момента в Масутис Скип е на такава цена.
https://www.masoutis.gr/categories/item/skip-skonh-aporrupantiko … -4355kg-?3867785=
Миналия месец купих същата разфасовка от там за €11 и нещо, че имам карта от магазина. Миналата година пак за такава цена го взех.

# 708
В Лидл е на същата цена като в Масустис . Течен Скип за цветно също е на промоция - около 36 пранета за 7 евро в Масутис , както и  Суплин и Ленор на добри цени .

# 709
  • Пловдив
Разгледах и аз промоциите-в Themart cash&carry,Скип професионал(прах за пране),110 пранета 14,30Е,Скип професионал(течен),160 пранета 16,85Е, омекотителите-Суплин,60 пранета,3,04Е ,Коколино,52 пранета, 2,58Е, Диксан(прах за пране),44 пранета, 6,20Е,Диксан(течен), 48пранета, 6,20Е.Аз харесвам супермаркет Склавенитис,защото има същите промоции като Масутис,но не трябва карта.

# 710
А продава ли се в Гърция все още омекотителят Quanto след затварянето на фабриката на Reckitt Benckiser миналата година? Имам спомени, че беше много добър.

# 711
Аз съм в Игуменица и тук има само масутис и Лидл, карти имам и за двата.Обаче промоциите в масутис са частично изчерпани, точно прах и течен Скип за цветно няма.

# 712
А продава ли се в Гърция все още омекотителят Quanto след затварянето на фабриката на Reckitt Benckiser миналата година? Имам спомени, че беше много добър.
В Лидл , Масутис и малки магазинчета ( инфо от вчера) - няма . Не съм виждала откакто закриха Карфур , сега нали пак го откриха , но старите продукти ги няма ( избелващите хапчета , цв. кърпи ) .

# 713
  • Пловдив
bgroza,след Игуменица има Йоанина и други градове преди България,също има и други магазини-Галаксатис,АВ Василопулис,Склавенитис и други.Ако искам супермаркет,ще намеря на всяка цена-в далечната 2006г,в Андора "издирвах" прах за пране Collon,много хубав за бяло(според мои колежки),намерих го,купих,но...супермаркета беше в центъра на Андора,в ниската част,а нашият хотел беше в началото на Андора,почти на края,на най-високото,ММ пренесе на ръце 2 торби по 5кг прах за пране!Още си спомня "за първи път в Андора"...

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 13:44 от artemida

# 714
  • София
Моят мъж се беше прал сам 2 седмици и една от тениските така и си миришеше на пот. Изпрах я с прах за цветно, ефект  нулев. Изпрах на 60 градуса със Скип - ефект нулев. Накрая я накиснах с натриев перкарбонат (от dm) и я изпрах на 60 градуса, пак със Скип. Още след накисването с перкарбоната миризмата я нямаше. Сега е като нова.

# 715
Перкарбонатът дори и при ниски температури е ефективен дезинфектант и де'одорант (обезмирисител). Точно това се иска за премахване на миризма от пот, въпреки че не ми е ясно как става това, изпрани дрехи (особено на 60 С) да миришат на пот, освен ако програмата е под 2 часа.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 16:51 от TAED

# 716
  • София
Перкарбонатът дори и при ниски температури е ефективен дезинфектант и де'одорант (обезмирисител). Точно това се иска за премахване на миризма от пот, въпреки че не ми е ясно как става това, изпрани дрехи (особено на 60 С) да миришат на пот, освен ако програмата е под 2 часа.

Програмата е час и 50 минути. На нея пера обичайно.

# 717
Доколкото съм чела - потта мирише заради бактриите. Може би по същата причина и на тениските. Може да остават на 60 градуса понякога. Не знам. Само предполагам

# 718
Как изглежда този перкарбонат от дм?

# 719
За една съвременна машина (с нейните темпове на подгряване), програма на 60 С с допълнително изплакване трябва да е около и над 2,5 часа. Такива са повечето пррограми "Памук" на днешните машини.

Доколкото съм чела - потта мирише заради бактриите. Може би по същата причина и на тениските. Може да остават на 60 градуса понякога. Не знам. Само предполагам

Миризмата на пот се дължи на късоверижни мастни киселини, които са продукт на разлагането на потта и себума от бактерии. Прясната пот не мирише. За да се хигиенизира такова пране е необходимо да се неутрализират тези киселини, както и да се унищожат бактериите.

Общи условия

Активация на акаунт