Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 914
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
Djordja , а пробвала ли си друг прах , различен от Ариел и Миеле ? Интересно ми е дали
 и при друга марка си забелязала прекомерно разпенване или си имала подобен проблем само с Ариел .

# 361
  • гр.Пловдив
На мен ми се пени един Тайд за цветно (и аз като Джорджа мерих, сменях доза и - нищо), ама пени се, не пени...Simple Smile

Кубратова ,какъв е този Тайд ? Аз Тайд не съм виждала от години в магазинните мрежи,нито в паралелен внос,а му бях голяма фенка преди 10+ години?Thinking

# 362
На мен ми се пени един Тайд за цветно (и аз като Джорджа мерих, сменях доза и - нищо), ама пени се, не пени...Simple Smile

Кубратова ,какъв е този Тайд ? Аз Тайд не съм виждала от години в магазинните мрежи,нито в паралелен внос,а му бях голяма фенка преди 10+ години?Thinking
От паралелен внос, квартално магазинче в София - пратих ММ да вземе Ариел за цветно и нямало, та ми донесе този.

# 363
Никаква идея нямам.
Аз слагам между 30 и 40 мл Ариел за 4-5 кг пране и се виждам в чудо с пяната, а резултатът от изпирането е незадоволителен за мен.
Същите милилитри прах Миле и за същото количество пране изпират перфектно без пяна.
Когато ползваш twindos ултра фазите прави ли ти пяна ? На колко милилитра са ти нагласени те ?
Аз когато ползват ултрафази ми се пенеха средно. На 60 и 40 мл, мисля че ги нагласях.

# 364
Djordja , а пробвала ли си друг прах , различен от Ариел и Миеле ? Интересно ми е дали
 и при друга марка си забелязала прекомерно разпенване или си имала подобен проблем само с Ариел .
Скип (гръцки) за бяло — не образува такава пяна като Ариел за бяло.
Ариел за цветно също ползвам, пени се и той, но не толкова, колкото този за бяло.
А преди около 2 години си бях купила Ариел подс с окси. Леле, какво чудо беше и с тях… трябваше да ги ползвам само на максимално пълна пералня, за да се огранича само с 2 програми за плакнене след основната.

Когато ползваш twindos ултра фазите прави ли ти пяна ? На колко милилитра са ти нагласени те ?
Аз когато ползват ултрафази ми се пенеха средно. На 60 и 40 мл, мисля че ги нагласях.
Ами, не. Фазите са ми добре.
Фаза 1 ми е на 46 мл, а фаза 2 — 36 мл. Това са минималните настройки за мека вода от таблицата в ръководството на машината.
Много ми е удобно автоматичното дозиране за малко количество пране. С прахообразен все се дъних в дозата. Това беше и причината да купя пералня с автоматично дозиране.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 07:39 от Djordja

# 365
  • София
За пореден път се уверявам , че различните прахове перат коренно различно при различните хора . Вече поне 3 седмици ползвам кутия Ариел прах за бяло (40 пранета , официален внос) и нямам никакви забележки - бялото блести , петната са изпрани . Пяна също нямам , а пера със 140 мл - 5 кг пране , не много замърсено , но с много твърда вода , на 60C , бели чаршафи и на 90C. Простирам само навън на силно слънце .
Преди това бях с Персил Мегаперли , лично купени от мен от Германия . След Ариела отново ще съм с тях , тъй като имам няколко пакета . И с тях нямам проблеми . Пералнята ми е среден клас на Miele.

И аз да дам обратна връзка за Ариел прах за пране.
Не го ползвам в пералня, но слагам 1 мерителна чашка от него в легена, добавям 1 мерителна чашка Вениш за бяло пране и разреждам с гореща вода. Накисвам в легена белите тениски и ризи, оставям ги да стоят 24 часа и след това пера в пералнята с течен Ариел за цветно пране на 40 градуса. Белите дрехи буквално светят след това. Толкова бели стават, че чак ММ се учуди какво им правя - като чисто нови са.

Изи - симпатични са ми, но имат много да гонят Персил.
за мен лично персила, който масово се продава по магазините вече не струва, последния изобщо не ми изпираше хубаво

За Персил ми направи впечатление, че по големите вериги, масово пускат на промоция Персил Color Gel. Пробвах го - изобщо не пере добре. Но пък Персил Color Active Gel пере страхотно, дори и белите дрехи на 30 - 40 градуса. Но него не го пускат на промоция, а и рядко го срещам по рафтовете. Затова преминах на Ариел течен за цветно.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 10:36 от Lady Cassiopeia Duval

# 366
Може ли мнение за тази почистваща паста!? Предварително благодаря!

# 367
  • Плевен
Здравейте! Отзиви за този прах имате ли?

# 368
Здравейте! Чета темата от няколко дни с огромен интерес. От тук разбрах колко грешки съм правила при едно такова рутинно и обикновено действие, като прането. От години използвах само течен препарат за пране и най- често капсули, много са удобни, но….. спирам. Все още не мога да си представя пране без омекотител, но ще пробвам.
От тук разбрах за приложението INCI, прекрасно е, направо съм пристрастена вече към него. Благодаря!
От всичко, което прочетох, реших да взема Coral немски, течен за цветно  от ttmarket, и праха на ДМ за бяло, докато имам възможност за покупка на Skip за бяло от Гърция.
Моля, ако някой е ползвал това ОМО, за мнение.

# 369
  • Бургас
В кварталния магазин днес мярнах един омекотител ,,Мелодия,, мисля се казваше.
Нямах време да го огледам и снимам. Другият път ще го направя.
Някой да го е използвал? Или виждал?

# 370
В Емаг има оферта Ariel color с абонамент Genius, безплатна доставка и код -20% при поръчка на втори продукт от същата категория.
Например един Ариел и един омекотител Ленор, с кода Ариела става на 26,78 за 90 пранета, което прави по-малко от 0,30 ст на пране.

https://www.emag.bg/techen-perilen-preparat-ariel-color-clean-fr … 40&scenario_ID=94

https://www.emag.bg/omekotitel-lenor-fresh-air-fresh-wind-462-ml … 48&scenario_ID=88

# 371
Как бихте сравнили праховете/геловете за пране на Лидл или DM (Formil, Denkmit) спрямо Ariel/Persil??

Ясно е, че надали са точно висок клас като последните, но поне класират ли се за средно качество (по-добре от Bonux и подобни)?
Основно пера цветни дрехи, които не са много замърсени и ми е важно да щадят тъканите и да не избелват прекалено (но все пак да са чисти). Rolling Eyes

Свършвам последната от няколко опаковки Ariel и се чудя дали има смисъл да пробвам нещо различно на по-добра цена или да дебна промоции?  Thinking
В Лили в момента има някакво намаление на течни препарати и се чудя.

# 372
От известно време пера с праха за бяло на DM, много по-доволна съм от Ариел за бяло. Чак не ми се вярваше, защото бях доста скептична. Направо ми светнаха белите дрехи, а си мислех, че са максимално бели. За цветно все още не съм пробвала. Предполагам и той ще е добър.

# 373
Ползвала съм прах за бяло Формил, хубав беше и той.

# 374
Между обикновен персил и ариел, предпочитам прахът на дм.
Между прахът на дм и персил мегаперли, предпочитам второто.

Общи условия

Активация на акаунт