Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 924
  • 783
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Момичета, може ли бяла, ленена риза да се пере на 60 градуса?
Може, аз пера така.
Имам и тъмносиня ленена риза, която също пера на 60С, програма памук с Ариел за цветно.

Много благодаря. Ще пера с Ариел за цветно пране, на програма с панук. ММ е махнал етикета, а мен ме е страх да не се свие от високата температура.

# 346
Лен, първия път, се пере в студена вода.

# 347
  • Mediterraneo
Колкото и да се свие, при обличане ленът се отпуска. Имам много ленени панталони и ризи, свиват се, едва обувам панталоните, след половин час са съвсем нормални( и намачкани). Бял лен пък особено, задължително пера на 60 градуса( както и почти всичко вкъщи, де).

# 348
Простете ако не е подходящата тема, в която да задам този въпрос.

Тези маратонки са изцапани. С какво, не мога да кажа, там е проблемът.

Вчера ги изпрах на ръка със студена вода, прах за пране разтворен в малко вода и Вениш. Оставих ги да се киснат около час и половина, но петната не помръднаха.

Моля за съвет какво да пробвам, да опитам със Спот?

# 349
  • София
Здравейте! Някой ползвал ли е тези ленти за пране? Доволни ли сте как изпират и от аромата?

Скрит текст:
Никога не бих си правила вксперименти с такова “недоразумение”.
Заложете на качествена и утвърдена марка прахообразен перилен препарат.

Благодаря! А може ли мнение за добър прахообразен. Напоследък масово се срещат течните и на капсули, та нямам наблюдения върху прахообразните.
Аз замених Персил със този (български е) и се справя чудесно, като  цена е повече от изгоден също

# 350
  • София
Изи - симпатични са ми, но имат много да гонят Персил.

# 351
Да дам обратна връзка за прахообразния за бяло на Миле.

Ами, доволна съм, ще кажа и защо:

1. Ариел за бяло, според мен, е вече с много занижени способности.
15 години поне все него ползвах. При последните партиди (купувани и бързо донесени за мен от Германия) забелязвам, че изпиращите и искрящо избелващите свойства на препарата вече не са същите. Трендът е отрицателен.
2. Другото, от което се оплаквам от няколко години, е изключително интензивното пенене, което не може да се отмие при максимално ниво на водата и допълнително изплакване. Налагало се е да пускам последващи 2 или 3 цикъла програми само за изплакване. И колкото повече го плакна, той толкова повече се пени — нямам обяснение. Дори занижавам препоръчаните дози препарат спрямо кг пране, замърсеност и твърдост на водата, но единственото, което се случва, е че бялото не е бяло, а аз плакна като ненормална пяна.

Прахът на Миле — слагам препоръчителната доза, няма излишна пяна, бялото взе да искри.
И още нещо — миналия ден някой вкъщи окапа бяла ленена покривка със сос от салата (зехтин и домат). Изпра се петното идеално без никакво предварително третиране.

Намерих и по-разширен състав на праха. Прилагам го в скрития текст. Ще се радвам на коментари.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 20:48 от Djordja

# 352
Простете ако не е подходящата тема, в която да задам този въпрос.

Тези маратонки са изцапани. С какво, не мога да кажа, там е проблемът.

Вчера ги изпрах на ръка със студена вода, прах за пране разтворен в малко вода и Вениш. Оставих ги да се киснат около час и половина, но петната не помръднаха.

Моля за съвет какво да пробвам, да опитам със Спот?

Ъпдейт - Спот се справи чудесно Simple Smile. Приятно съм изненадан.

# 353
За пореден път се уверявам , че различните прахове перат коренно различно при различните хора . Вече поне 3 седмици ползвам кутия Ариел прах за бяло (40 пранета , официален внос) и нямам никакви забележки - бялото блести , петната са изпрани . Пяна също нямам , а пера със 140 мл - 5 кг пране , не много замърсено , но с много твърда вода , на 60C , бели чаршафи и на 90C. Простирам само навън на силно слънце .
Преди това бях с Персил Мегаперли , лично купени от мен от Германия . След Ариела отново ще съм с тях , тъй като имам няколко пакета . И с тях нямам проблеми . Пералнята ми е среден клас на Miele.

# 354
Никаква идея нямам.
Аз слагам между 30 и 40 мл Ариел за 4-5 кг пране и се виждам в чудо с пяната, а резултатът от изпирането е незадоволителен за мен.
Същите милилитри прах Миле и за същото количество пране изпират перфектно без пяна.

# 355
  • София
Изи - симпатични са ми, но имат много да гонят Персил.
за мен лично персила, който масово се продава по магазините вече не струва, последния изобщо не ми изпираше хубаво

# 356
Никаква идея нямам.
Аз слагам между 30 и 40 мл Ариел за 4-5 кг пране и се виждам в чудо с пяната, а резултатът от изпирането е незадоволителен за мен.
Същите милилитри прах Миле и за същото количество пране изпират перфектно без пяна.
Не беше ли споменала, че имате някакъв пречиствател ли, омекотител ли за водата?

# 357
Никаква идея нямам.
Не беше ли споменала, че имате някакъв пречиствател ли, омекотител ли за водата?
Да. Имаме система за пречистване и омекотяване на водата вкъщи.
Дозирам препаратите като за мека вода — Ариел ме съсипва, с Миле нямам проблем.

Всъщност, забелязах пяната от Ариел, когато спрях да използвам омекотител.

# 358
Много странна работа. При мен (София) не се пени. На вилата ( малко по-твърда вода от софийската) пак не се пени.

# 359
На мен ми се пени един Тайд за цветно (и аз като Джорджа мерих, сменях доза и - нищо), ама пени се, не пени...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт