Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 853
  • 783
  •   1
Отговори
# 420
Да, джорджа, няма прахообразен за бяло офиц.внос около мен. От офиц.внос намирам само за цветно. А аз търся с избелители.
Подробно обясних вчера. Сега виждам че е изтрито.

# 421
Да, джорджа, няма прахообразен за бяло офиц.внос около мен. От офиц.внос намирам само за цветно. А аз търся с избелители.
Подробно обясних вчера. Сега виждам че е изтрито.
Може би наистина е тегаво така.
Но нали все пак има онлайн магазини, няма ли там попадения? Не съм пазарувала препарати онлайн и нямам наблюдения върху цена/качество.

# 422
Има  но доставката е според кг, а праховете тежат и се оскъпява.
Порэчвала съм два пъти и онлайн, но те там са пак паралелен внос, тях ги има и в реала в няколко такива магазина при мен, та се обезмисля упражнението, а и си е ангажимент да ги донеса от куриера или работата до вкъщи.

И това писах снощи, странно защо е изтрито след като касае прахове и е по темата...

# 423
Хайде сега, не всички имат възможност за висок клас машини, точно затова и търсят начин и съвети за добро избиране.
 Зная, непрекъснато пишеш, че твоята е Миле и ползваш техните препарати.
Бяло пера със Скип на AEG 7, никакви добавки не слагам. Перфектно ми е прането
Защото и ти имаш висок клас пералня, която изпира чудесно. Миле-то е по-скъпо не заради изпирането, а заради влагането на повече метал и по-добра ремонтопригодност (най-общо казано).

# 424
Чак висок? Ти беше един/а от хората, които ме съветваха при избора преди време.

# 425
Чак висок? Ти беше един/а от хората, които ме съветваха при избора преди време.
Ами да. Помня, че бях аз. Пералнята ти е супер. На нея се дължи доброто изпиране. За марката -АЕГ не е най-висок клас, но това се свежда до липсата на разни функции, които има при 8 и 9 серия (глезотийки), а не на здравина и лошо изпиране.
В сравнение с други марки, си е супер висок клас твоята.
Същото пране го изпери със същия препарат в едно Беко, Уърлпул, Самсунг или Индезит, например, и ще видиш разликата.

# 426
Преди години четях редовно темата. Сега от време на време и понеже заговорихте за перални, освен за препарати, да попитам. И отбелязвам, че не се заяждам или оспорвам, просто се ограмотявам. Една пералня пълни с вода, върти, загрява, центрофугира. Принципът е един и същ. Защо при аналогични като температура и времетраене програми и еднакъв препарат се получават/ според вас-аз нямам база за сравнение/ различни резултати при различни перални. Предварително се извинявам ако някой някога го е обяснявал.

# 427
Според мен е различно времето, за което се загрява водата. Въпреки че казват, че днешните препарати са активни и при ниски t на водата, на мен ми е съмнително. И е възможно някоя пералня да изпълнява цикъл дълго време със студена вода, съответно лош резултат.

# 428
Начинът на пране на различните марки перални е различен, нивата на водата, ритъма на въртене, дължината на циклите в самата програма има голяма разлика.
С най-добро изпиране са действително подреждам ги в моя класация: AEG > Miele > Bosch и т.н.

# 429
Piole1, добре си го казал. Знам, че ти имаше 2 Миле-та преди АЕГ, а пък майка ти май беше с ЛГ, така че имаш наблюдения.
Добавям: дизайн на барабана, начин на центрофугиране и технология за добро разтваряне на препарата. И от водата зависи, но ако се спазва дозировката на препарата, не би трябвало да е от голямо значение.

# 430
През годините съм ползвал и 4 Самсунги, Hotpoint-ariston, Gorenje, Indesit. 2 LG с това последното. Miele-та 4 броя.
Абе доста перални Joy
Все пак наистина и добрия препарат оказва влияние.

# 431
  • оттам, откъдето започва България
Piole1, добре си го казал. Знам, че ти имаше 2 Миле-та преди АЕГ, а пък майка ти май беше с ЛГ, така че имаш наблюдения.
Добавям: дизайн на барабана, начин на центрофугиране и технология за добро разтваряне на препарата. И от водата зависи, но ако се спазва дозировката на препарата, не би трябвало да е от голямо значение.

Предната ми пералня беше Хувър, переше прекрасно, но след 10 години вярна служба я продадох, тъй като ми купиха АЕГ 6 серия.
Пера с едни и същи прахове и не намирам разлика в прането.

# 432
Бихте ли обяснили кое наричате официален внос и кое паралелен?

# 433
И аз съм с АЕГ.
Предишната беше уърпуул.
Спрях тотално омекотители и течни.

# 434
Колко често е добре/прието да се почиства пералнята?

Общи условия

Активация на акаунт