Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 605
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
Явно производителите на собствени марки съумяват да предложат постоянно качество на цени, които удовлетворяват поръчителите. Не лошо качество за цената. Особено продуктите на Dalli. McBride и подкомпаниите ѝ (примерно Chemolux) не стават.

Големите компании орязаха качеството. Почнаха от глезотийките (ако си спомняш времената, когато говорихме за катализатори и фотоизбелители) и стигнаха до важните неща. Хенкел донякъде държат фронта, но P&G май стигнаха твърде далеч с икономиите, щото я докараха до там праховете им да стават на буца за отрицателно време.

# 511
Големите компании орязаха качеството. Почнаха от глезотийките (ако си спомняш времената, когато говорихме за катализатори и фотоизбелители) и стигнаха до важните неща. Хенкел донякъде държат фронта, но P&G май стигнаха твърде далеч с икономиите, щото я докараха до там праховете им да стават на буца за отрицателно време.

P&G в този сегмент са трагични. Нямам информация отвътре, но предполагам, че са оставили сегмента прахообразни перилни препарати на доизживяване и след някоя друга година въобще няма да предлагат прахове за пране. От бизнес гледна точка и това е разбираемо. Знаеш, че производствените разходи са много по-ниски при течните, особено при тези цени на енергоносителите. Прибави към това и много по-високата цена на технологичното оборудване...

# 512
Те имат няколко много модерни инсталации за прахообразни препарати в Германия и Чехия. Направо се чудя как ще ги спрат. Не вярвам, а и праховете все още имат значителен дял в Европа.

# 513
Те имат няколко много модерни инсталации за прахообразни препарати в Германия и Чехия. Направо се чудя как ще ги спрат. Не вярвам, а и праховете все още имат значителен дял в Европа.

Предполагам, че точно по тази причина все още не ги спират. След изплащане на инвестицията и определен период на амортизация, когато разходите за подръжка скачат рязко, вече би било оправдано да ги затворят. Дотогава ще компенсират с все по-евтин състав, т.е. ще пестят от суровини. Само предположение, но като гледам накъде са тръгнали...

ПП: Не разкараха ли преди години една голяма инсталация в Румъния? Знаеш ли на кого я продадоха?

# 514
Възможно е и така да стане.

Продадоха завода в Тимишоара на Dalli заедно с няколко марки. Бонукс една от тях - най-вървежната им.

# 515
Възможно е и така да стане.

Продадоха завода в Тимишоара на Dalli заедно с няколко марки. Бонукс една от тях - най-вървежната им.

Ти си енциклопедия бе момиче!
Да бяха всичките ми колеги през годините толкова знаещи, професионалният ми живот щеше да мине далеч по-спокойно.

# 516
А Denkmit за цветно по-добър ли е в сравнение с Ариел за цветно ? Сега видях това в дм - 80 пранета за 20 лв , доста добра цена .

# 517
В случая - да.  Добър, даже много добър прах за никаква цена.

https://content.services.dmtech.com/rootpage-dm-shop-de-de/resou … el-80-wl-data.pdf

# 518
Откакто регулаторите прецакаха багрилата, не използвам прахообразни препарати за цветно пране, още по-малко на зеолитна основа. Течни, дозирани в контейнер в барабана. От двете злини, избирам по-малката.

# 519
Откакто регулаторите прецакаха багрилата, не използвам прахообразни препарати за цветно пране, още по-малко на зеолитна основа. Течни, дозирани в контейнер в барабана. От двете злини, избирам по-малката.
А какъв течен използваш за цветното ?

# 520
А кой течен препарат ще препоръчате за цветно?

Също искам да попитам какво са избелващи агенти на киселинна основа? Визирам два препарата на ДМ - Прах за пране Ultra Sensitive и Препарат за премахване на петна Oxi Power.

# 521
А какъв течен използваш за цветното ?

В повечето случаи Persil. И там е една... Общо взето няма голямо значение, май. Избягвам такива със силен и отвратителен аромат (Ariel).

# 522
На Лидл течният концентриран дали е още добър...или го смотаха и него. Скоро бях взела...ама ми свърши. Не много скоро де...

# 523
Аз пък от течните за цветно, когато се налага, използвам този на Chante Clair  Color и при мен се справя чудесно:
https://cleanmarket.bg/product/chante-clair-color-1-80-l-40-praneta-3121

# 524
  • София
А Denkmit за цветно по-добър ли е в сравнение с Ариел за цветно ? Сега видях това в дм - 80 пранета за 20 лв , доста добра цена .
може ли да споделите къде е тази голяма опаковка, при нас само 20 пранета има

Общи условия

Активация на акаунт