Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 635
  • 783
  •   1
Отговори
# 570
Ако искаш дълготраен аромат, сложи омекотител. От препарата за пране няма да се задържи чак толкова дълго.
Последно обличах един вълнен пуловер, след като беше стоял няколко седмици изпран в гардероба, миришеше силно докато пак не го изпрах.

# 571
Явно попива миризми/влага...моите си  миришат на изпрано , нищо че цяло лято стоят под леглото.

# 572
Имах предвид че миришеше на омекотител, ако е само с препарата за пране, ароматът е по-слаб и изчезва бързо.

# 573
Поне според мен , в последните години праховете станаха с доста по-слаби аромати , а и доста по-неприятни - едни тежки , гадни . Леле , какво ОМО имаше преди десетина години - аромат от километри , пък как переше . В едни бели пакети с една майка .
Пък синият Ленор (2000 и някоя ) - страшен . Даже бяха пуснали лимитиран такъв преди 2-3 години - със същия аромат , дори сега като се сещам си спомням аромата .
Между другото , имам прясно инфо за цените в Гърция - Скип за бяло , голяма кутия (68пранета ) е 12 евро и малко , Ариел на прах (50 пранета ) е 10.35 евро , и двете в Lidl . Диксан , същите пранета като Скипа е 11 евро .

# 574
Поне според мен , в последните години праховете станаха с доста по-слаби аромати , а и доста по-неприятни...

И с останалите съставки е така. Не забравяйте, че парфюмните композиции са сравнително скъпи (за перилни препарати са в диапазона от 6-7 до 10-13 Евро/кг).

# 575
  • Пловдив
blueberry,в гръцкото Метро(Themart cash&carry) е още по-евтино(не само препаратите),аз пазарувам от филиалът им в Ксанти.Прави ми впечатление,че в съседните държави има разнообразие и голямо предлагане на прах за пране(впечатленията ми са от Гърция,Турция,Сърбия,Босна,Черна гора),а в нашите магазини-течните перилни препарати са "на мода"(същата ситуация е във Франция,а в съседна Италия и течни,и сухи перилни препарати),пазарна икономика...

# 576
  • София
Аз пък се радвам, че намалиха парфюмите в праховите. Някои бяха направо отровни. Особено Ариел. И старото Омо.

# 577
  • София
Аз пък се радвам, че намалиха парфюмите в праховите. Някои бяха направо отровни. Особено Ариел. И старото Омо.

Старото ОМО наистина беше с отровен аромат, но някакси този аромат кореспондираше на качеството на бялото пране. Моите впечатления по настоящем са, че течни препарати са по-силно ароматизирани.

# 578
Аз не харесвам  силни миризими, затова не използвам омекотител от години. И с праховете съм така. Използвам Персил, прахът за пране оставя много приятна и почти незабележима миризма, но гелът мирише много силно.

# 579
Аз използвам омекотител Фрош. Не е лош.

# 580
Аз не харесвам  силни миризими, затова не използвам омекотител от години. И с праховете съм така. Използвам Персил, прахът за пране оставя много приятна и почти незабележима миризма, но гелът мирише много силно.
+1
Малко в страни от темата, но пак във връзка с нея. В дома си всеки може да пере както си иска и да използва каквото си иска. Интересно ми е дали има някакво изискване, регламент за хотелите. От ужасен за мен аромат на омекотител ми се развали удоволствието от една почивка във Велинград. Поисках от камериерките чаршафи, които не миришат. Нямало. Принудих се да пъхна възглавницата в една тениска- поне до лицето да няма миризма. Ами ако съм с някаква алергия, например.
Извинявам се за отклонението. Едва ли тук някой може да ми отговори

# 581
Носиш си твои чаршафи ако си с проблем/алергия.

# 582
Иронията е излишна. Въпросът ми беше друг. Защо ме принуждават да понасям тежка миризма.
В хотелите идват хора всякакви, вкусове и поносимост всякакви.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 09:05 от W

# 583
Ирония няма. Познавам доста хора които така практикуват.
Опитах се да помогна, явно не е трябвало. Решение не търсиш, разбрах.

# 584
Не търся решение, разбира се. То е очевидно - това, което си предложила. Но защо? Платил си си прескъпо за комфорт. А комфорта трябва да си го създадеш сам. Защо?
А и не всеки отива някъде с кола.
Ако някой не е разбрал, питах дали има някакви изисквания към хотелите относно бельото. Но не е тук мястото, така че няма смисъл повече да обсъждаме. Съжалявам,че започнах.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 09:48 от W

Общи условия

Активация на акаунт