Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 640
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
Ирония няма. Познавам доста хора които така практикуват.
Опитах се да помогна, явно не е трябвало. Решение не търсиш, разбрах.
Това не е помощ. Жената питаше по принципен въпрос и в питането има резон. Човек не тръгва по хотели, за да си изнася половината къща, че и да плаща за това. Има големи държави по света, където в хотелите са забранени ароматите по спално бельо, кърпи….

# 586
Благодаря petiaivanov,
Точно това питах дали го има регламентирано у нас.

# 587
Благодаря petiaivanov,
Не съм запозната дали в България има такъв регламент, но аз също не понасям миризми.
Сега се сещам, че в други държави и сапуните и душ-геловете са без аромат.

# 588
След като го написа, си припомних, че като съм спала по хотели в западноевропейски държави, не ми е направило впечатление да има аромати.

# 589
Пише, че е за искрящо бяло пране, значи е за бяло и устойчиви светли цветове.

Благодаря! Току що го изпробвах. Прах възглавница+2-3 бели дрешки. Дрехите си бяха бели отпреди, възглавницата имаше  жълтеникави оттенъци. След прането има още няколко жълти ивици. Нарочно не сложих добавки,за да го тествам. Засега съм с противоречиви чувства Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 11:21 от te4e

# 590
te4e
Ако имаш възможност суши на слънце бели дрехи или в случая възглавницата.

# 591
Пише, че е за искрящо бяло пране, значи е за бяло и устойчиви светли цветове.

Благодаря! Току що го изпробвах. Прах възглавница+2-3 бели дрешки. Дрехите си бяха бели отпреди, възглавницата имаше  жълтеникави оттенъци. След прането има още няколко жълти ивици. Нарочно не сложих добавки,за да го тествам. Засега съм с противоречиви чувства Simple Smile

Нали знаеш, че течните могат да съдържат само оптични избелители, но не и такива на кислородна основа, които всъщност, при определени обстоятелства, коментирани назад, могат да избелват ?

# 592
В много хотели дори не си перат на място нещата а ползват външна услуга за прането. Така че не избират те препарати и прочие.
В някои страни има изрично да се избягват аромати, до степен примерно на работа да не носиш никога парфюм че някой може да е чувствителен. У нас доколкото знам няма такова нещо.

# 593
Аз предпочитам което слагам в барабана да го сипя в от тия силиконовите формички за мъфини и от сорта. Чашките много тропат при въртенето и както в масовия апартамент у нас пералнята не е някъде на забутано място а в кухнята/дневната... дразнещо си е Grinning А това гуменото чудна работа ми върши ако искам препаратът да е в нещо, а не сипан направо в барабана.
Същото и при мен - само където аз ползвам едни “/сгъваеми” силиконови мерителни чашки от Алиекспрес, вършат чудесна работа.

# 594
Яя, такова не бях виждала, много е хитро. Ще си взема ако попадна някъде покрай нещо друго... зер само такова нямах Joy

# 595
Силното ароматизиране на хотелиерски текстил определено не е добра практика, но само това да беше кусура на родните хотелиери- с мед да ги намажеш. Единственото възможно в такива случаи е поне да уведомите управителя и да се надявате, че ще се вземат някакви мерки.

# 596
Благодаря petiaivanov,

https://lex.bg/en/laws/ldoc/2137203780
Това е наредбата, която регламентира изискванията към местата за настаняване.
В приложенията най-накрая са описани конкретно и изчерпателно условията, на които трябва да отговаря мястото - леглата да са с матраци пише единствено, например в пет звезди минимум 18 см да са матраците.
Тоест - до матраците са нормативните изисквания, не обхващат спалното бельо.

# 597
Да, но е нормално да се заложи на неутралното, т.е. да няма силни и натрапчиви миризми. Обаче, както знаете, за българина силно ароматизирано означава чисто. Иначе все едно не било прано.

Затова е и често явление миризма на пот, смесена с дезодорант или с гаден омекотител. Пропускаме душа, но затова пък решаваме, че с флакон дезодорант или бутилка омекотител върху себе си ще заблудим някой какви сме чистници.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 14:14 от Guess Who

# 598
Натрапчива миризма...е силно субективно понятие и не виждам как нормативно може да бъде описано, и скалата по която ще се мери миризмата...каква ще е. Нито марката прах нормативно може да им заложиш, и количеството..защото при предозиране пак може да имаш силна миризма...

# 599
Тук си много права, супер субективно е. Моите родители са си наумили че от миризми на препарати им става зле и много държат прането им да не мирише. От няколко години перат със Сано Сензитив дето като прах нищо особено не е, но аромат може да се каже че няма който да остава. Мирясаха. Преди това перяха с Тео Бебе с алое, който според мен изобщо не е без аромат и както не съм свикнала с него си ми прави впечатление всеки път. За мен е силна миризма. Но ако питаш тях - не, на тоя свят има само две опции за прането им - въпросното Сано и въпросното Тео Бебе, защото само те "не миришат на нищо". Толкоз. От всичко друго ще се издушат, ще се поболеят, ще се натръшкат и забравих какво още, особено зимата когато част от прането съхне вътре.
На друг пък други миризми ще са му неприятни или натрапчиви. Няма угодия. А препарати съвсем или почти без аромат обикновено са такива дето се водят Сензитив, от тях изборът е по-малък и може да трябва компромис с качеството на изпиране. Да, ама ако имаш хотел, кое би си избрала? Недоизпрано бельо и кърпи дето 100% от клиентите ти ще го виждат или малко по-ароматизирано, дето примерно една малка част може да го намерят неуместно, евентуално?

Общи условия

Активация на акаунт