Рисуване за начинаещи и не само - 12

• 20 572
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Извинявам се за двойния пост, не мога да допълня предишния.
Втори опит с акрилните маркери върху платно - този път платното е от Пепко и се продава с този "статив".
Гледах от моя снимка на жълти ириси, но не се придържах много към нея.
От една страна ме дразни, че не мога да го направя да изглежда като картина с бои - определено е очевидно, че е рисувано с маркери. От друга съм доволна, че те са много покривни - при няколко слоя въобще не се вижда скицата или самото платно. Ако се окаже, че са и трайни, определено ще им стана почитател Simple Smile

Впрочем, с тях се рисува много по-лесно и бързо, отколкото с каквито и да е бои. В случая аз може би проявих нетърпение и листата щяха да станат по-добри, ако не бързах да я завърша, но ми беше интересно и исках да ги изпробвам.

# 241
Прекрасен ирис!
Много ми харесва! Получил се е в стил Ван Гог! Simple Smile
За мен не си личи, че е правен с маркери.

Може ли да ги покажеш тези маркери, че ми стана интересно?
Аз предположих, че са по-скоро за нанасяне на по-фини детайли, а не за цялостно рисуване. Но ти рисуваш изцяло с тях, доколото разбирам. Няма ли да се изхабят доста бързо така?

Много ми хареса да поставям рисунките си в рамка. Само как ще насмогна на рамки?!
Ето ви:

# 242
Много свеж пейзаж!
Миналата година си бях накупила малки евтини рамки за по-малките картинки от Уайкики и Пепко - даже имам още незапълнени.

Маркерите са два вида акрилни, на относително достъпна цена (сравнено с по-известни марки акрилни маркери). Едните са от магазин Стативи - Markilo Ma. Те имат един постоянен код за 10% намаление FBRTGST и безплатна доставка.
При тях върхът е малко по-груб и трябва да се активират (т.е. да се тръскат и да се натиска върха, докато потече боята). Два-три тръгнаха по-трудно (все от розовата гама), а един оранжев нещо не е наред - според мен е обикновен маркер, а не акрилен. Иначе са много покривни и пишат горе-долу върху всичко.

Другите са Spree Artist - Soft Brush, купени от Озон (ще отбележа, че в Озон са с 5-6 лева по-евтини, отколкото в Ориндж, което според мен не е малка разлика). Те не трябва да се активират (т.е. да се тръскат и да се натиска върха), имат връх четка, който е по-добрият вариант, но са по-малко покривни от Маркило. Въпреки това също пишат върху всичко (с малко повече усилие) и се представят отлично върху хартия и бяло платно.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 10:17 от pppqqq

# 243
  • В градината...
Рамки има и по левчетата /подобни и  същите като в Пепко и Джъмбо/, но и те вече не са евтини.
Интересно е с тези маркери. Могат да се комбинират с бои, ако искаш да ти е по-като с бои.

# 244
  • София
Не скъпи рамки има и в Икеа. Аз май от там повечето купувам.

# 245
  • В градината...
Като сложа и доставката...

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 23:18 от perunika

# 246
Две цветя, нарисувани с акрилните маркери, върху скечбук Ханемюле. Много добре се представиха на тази хартия, освен това лакът за акрилни бои много им пасна.

Ярки са, при мен е тъмно. Опитах да наклоня тефтера, за да хване по-добре светлината, но не се получи голяма разлика.

# 247
  • София
Ирисът много ми харесва. Чудесни са pppqqq. Аз изобщо не мога да стигна до рисуването Sad

# 248
Мили момичета, дали бихте могли да препоръчате четки за акварел? Опитвам се да рисувам с него (никога до сега не бях) и открих, че ми трябват четки... Тези за акрил не стават съвсем. Ясно ми е, че като за начало ми трябват кръгли четки, с по-обемна глава, за да задържат повече боя или вода съответно, но се чудя кои стават... За акрил имам на Да Винчи и Рийвс (както и още някакви бюджетни).

# 249
Ако имаш предвид много качествени и съответно скъпи четки - всички, на които пише колински (или самур - едно и също е). Невская имат, Да Винчи също, както и всички по-известни марки.

Има едни, които са с естествен косъм, но от други животни и са значително по-евтини (примерно от пони май имаше) - тях не ги харесвам, прекалено са меки и не държат връх.

Синтетичните четки, които са много по-евтини, също стават за рисуване с акварел - има различни видове. Артина имат съвсем прилични комплекти, използвала съм единия - https://stativi.bg/komplekt-chetki-artina-bilbao-ot-10-chasti-s- … veni-dr-zhki-beli
С кода FBRTGST комплектът ще излезе 30-тина лв. Само че специално в този комплект са само малки размери.

Аз лично много си харесвам и използвам едни компактни изкуствени четки, които се продават заедно с комплектите акварели Ван Гог. Не се водят висок клас, но са издръжливи, имат връх, който не се разваля лесно и са добър размер. Само че им залепих дръжките с Капчица (те са разглобяеми, заради компактността), понеже ме дразнеше, че падат често.

# 250
Благодаря, pppqqq!

# 251
Не е готова, но е в процес

# 252
Много е красива и успокояваща!

Допълвам нещо -
Скрит текст:
аз в крайна сметка си поръчах и моливите Графитинт на Derwent, които в момента са 16 лв (опаковка от 12) в Слънчоглед и Магазин за Твореца, след като поръчах металиковите им моливи - също на силно редуцирана цена.
Първо си помислих, че е странно намаление, защото почти нищо друго не е на промоция, после осъзнах, че чистят стари колекции. За първи път виждам такъв тип намаление в бг магазин за материали. Забелязах, че доста от специалните палитри акварели на същата марка са изчезнали - имаше едни по-особени - оцветен графит (същото като моливите, но под формата на палитра), както и акварел с въглен. Сега се чудя дали и те не са били в някакъв момент по 15-20 лв...
Имам предвид от този тип:

Ако наистина е било така, ще ме заболи сърцето, може би е по-добре да не знам Relieved

А Артсървиз са изчерпали почти целия си асортимент на Каран Даш, но не намаляват нищо...

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 20:28 от pppqqq

# 253
  • София
Специално гледам да не гледам материали напоследък. Имам хартия и бои за мноооого време напред.
Днес съм с илюстрация по поръчка на болен младеж. Изпратете по една молитва да установят какво му е и да не е нещо страшно.

# 254
Чудесна илюстрация! Дано всичко да бъде наред!

Общи условия

Активация на акаунт