Нашите уютни спални - тема 10

• 30 196
  • 504
  •   1
Отговори
# 165
zwezdi4ka14, пролетта правихме нещо такова в спалня(бунгало). Дължина на прозореца 1.90см, височина 1.50см. Ширина на пейката под прозореца 60см, височина 50см. Отгоре слжихме матрак 10см с идеята мястото да се ползва за четене, а в пейката-ракла да се слагат завивки и други вещи, които се ползват рядко. Когато вземаха размерите, не бяхме сложили ламината и при монтажа се оказа, че страничните гардероби няма как да влязат, затова и не са плътно до тавана.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 15:29 от Фи_Фи

# 166
Звездичка, имала ли си досега открити рафтове? Ако не, помисли пак.
Събират много прах, а тези над прозореца изобщо не знам с каква стълба ще ги достигаш. Освен това, каквото и да държиш на тези открити рафтове, изглежда претрупано и разхвърляно.

# 167
Моят е такъв в библиотеката - като на втората снимка, малко-по голям (двоен). Бюрото пада точно под него, но е отварящ се. За мен е много уютно и е любимата ми част от жилището, особено при лошо време. Показаният на първата снимка ми допада дори повече, но по-скоро не е практично, за мен е важно прозорците да имат опция за отваряне.

# 168
Нещо подобно имам в едната детска стая, в комбинация с пейка за четене и бюро. После може да пусна снимки, ако не забравя.

# 169
  • Велико Търново
Момичета, така няма ли да има влага в шкафовете. Аз имам една чупка в едната спалня, която е затворена като вграден гардероб, но лошото е че тази чупка е с външни стени и в гардероба зимата всичко мухлясва. Зимата стоят вратите отворени и ако е много нагъчкан пак няма спасение от мухъла.

# 170
Не, ако има хубава външна изолация, не виждам защо би имало влага.

# 171
  • Велико Търново
Не, ако има хубава външна изолация, не виждам защо би имало влага.
С външна изолация е блокът, но вече колко е хубава ... явно не е.

# 172
Аз нямам, две от стаите са по този начин с изцяло външни стени и няма проблем може би вече 8-9 година.

# 173
Аз съм в къща  без изолация и две северни стени на отделни стаи, една от които спалня - точно на северните стени има гардероби и никога не е имало мухъл нито в стаите, нито в гардеробите. Проблемът явно не е само в изложението, трябва да се търси другаде.
Относно заобиколените с мебели прозорци и ракли под тях - виждам на една от снимките отваряем прозорец, та по-скоро за този вариант ми е постът - ако този прозорец трябва да се отваря, това значи всеки път някой да се катери на раклата /перваза/ и да отваря и затваря. На мен ми се струва неудобно, особено за по-нисък човек или дете. Отделно, че пропорционално е по-добре (в малка стая с малък прозорец) нишата, която се образува от шкафовете, да е по-голяма (в широчина) от самите шкафове - иначе я превземат (особено, ако са и дълбоки, както на някои снимки) и ако седнеш там, ще имаш усещането, че си по-скоро в кутия, т.е. губи се замисълът на това изпълнение. Поне за мен.

# 174
Прозореца ще се отваря, защото няма да има друг в стаята. Може и по-голям да го направим, стаята ще е голяма. Опитах се на бързо да начертая какво искам. Размерите на стаята са ми ориентировъчни, защото в момента строим двете стаи и има само бетонна площадка в момента. Сега прозореца го направих 3м на 2м висок, примерно над него да няма шкаф. Това в ляво ще се получи като ниша в стаята, зад банята и мисля по дължината да продължим гардероба.

# 175
Аз сега да попитам... Тези от вас, които не са с високите континентални легла, а с обикновени, каква е височината ви на зоната за сън? Един вид легло + матрака?

Че целих, целих и накрая май пак... в джама. Сглобихме една спалня. Моделът е с крака, които бях наясно, че няма да слагаме. По този начин спалнята падна с 20 см. по-ниско - както уж аз искам.

Хубаво ама като сложихме матрака (24 см висок) пак ми изглежда високо. Та затова да питам как е при другите хора. Може повредата да е в моя телевизор тъй като съм свикнала с ниска спалня (41 см заедно матрака с леглото)

# 176
Не си свикнала. Като свикнеш с висока спалня повече никога няма и да помислиш за ниска.

# 177
Дано си права, Черна станция. Висока съм 1,58, а мъж -1,90. На него всякак май си му бива, той е безкритичен. Ама аз с това ниско окачване... Laughing

# 178
  • Под Сините камъни
Дано си права, Черна станция. Висока съм 1,58, а мъж -1,90. На него всякак май си му бива, той е безкритичен. Ама аз с това ниско окачване... Laughing
И аз съм толкова висока, от почти две години сме с висока спалня, свиква се. За сега ми е без проблем лягането, ще видим годинките като се натрупат, но ММ се бъзика с мен, че ще ми направи стъпало Sweat Smile

# 179
  • Пловдив
А за мен ставането е това, което прави високото легло по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт