Нашите уютни спални - тема 10

• 30 113
  • 504
  •   1
Отговори
# 150
Тя жицата е еднаква и за полилей, и за плафон и за крушка с фасонка. А и би трябвало нощните и централната да се вържат. Аз ги търся заедно. Ако не са от една серия, първо харесвам едното и после започва голямото ровене за другото.

# 151
Аз бях решила да е голям плафон с няколко крушки, но не текстилен.

# 152
А какъв? Пластмасов, метален? Стъклен с повече от 2-3 крушки май не съм виждала, стъклото което се сваля ще е много тежко и трудно ще се задържи на 2-3 щифтчета.

# 153
Метален, стъклен не.
Но сега ще видя и текстилните.

# 154
Текстилните са сравнително лекички. Дори и такива с много голям диаметър.

# 155
Текстилните са сравнително лекички. Дори и такива с много голям диаметър.
Много благодарности за препоръките, ще се възползвам!

# 156
Здравейте, момичета, спах в един хотел с много удобно френско легло /основа за матрак с вградени пружини, матрак с полет пружини и топ матрак отгоре/. Много искам и вкъщи такъв матрак и това усещане при спане, но тъй като вкъщи е трябва да сложа легло с повдигащ механизъм, респ. Подматрачна рамка, се чудя усещането дали ще е същото, когато матраците са върху подматрачна рамка, а не върху основа за френско легло. И също така някой може ли да сподели мнения за матраците с покет  пружини, никога не съм купувала такъв и се притеснявам да не започнат да скърцат с времето.

# 157
Това аз го знам като бокс спринг легло. Ще има разлика разбира се, без основата си е обикновено легло с топ матрак.
Покет пружините са много удобни. Не съм чула да скърцат, имат дебел слой върху тях.

# 158
Някой правил ли е нещо подобно в спалнята си? Може ли съвети и идеи? Прозореца мисля да е около 2 метра и висок около 1,6-1.,8м., на около 50см от пода. Отстрани ще са застворени шкафове да се ползват като гардероб, а отгоре и отдолу отворени  рафтове.

# 159
  • Пловдив
Много е красива и уютна тази визия. Имах възможност да направя така стаята на децата.
Но като си помисля как се мият прозорци върху мебели и се отказах...

# 160
Някой правил ли е нещо подобно в спалнята си? Може ли съвети и идеи? Прозореца мисля да е около 2 метра и висок около 1,6-1.,8м., на около 50см от пода. Отстрани ще са застворени шкафове да се ползват като гардероб, а отгоре и отдолу отворени  рафтове.

[
Скрит текст:
img width=600 height=450]//cdn.bg-mamma.com/dqM0/5ZgtZ.jpg[/img]

Не е казано в изходните условия на задачата, но аз бих се ръководила от външния изглед - ако имам ниво и гледка като от първата снимка, не бих се колебала, но ако виждам не природна картина или градината си, а людските къщи и блокове (не дай Боже по-лошо), не виждам смисъл, така или иначе все завеси или поне пердета ще има на прозореца - при това няма как да са до пода при това положение, ще трябва да е щора - римска, английска, всякаква - зависи от стила.  Трябва да се помисли и за удобството при почистване, вероятно ще е с робот или приспособление с дълга дръжка.
Ако прозорецът е неотваряем, също трябва да се помисли откъде ще се проветрява помещението, освен ако не е къща с рекуперация.
Що се отнася до вида, първата снимка ми допадна много повече - на втората прозорецът изглежда направо излишен в общата композиция, особено както е с щората и сврян в мебелите, тъй като е твърде малък за такова изпълнение.
П.П. Ако къщата ми беше на морето или в планината, сигурно цялата бих я направила в прозорци Simple Smile

# 161
  • София
Ами... Според мен това не се прави точно в спални, но ако насреща имаш чудесна природна гледка, защо не. За миенето ако е къща и това е партер става, те са почти до земята, иначе трябва да се отваря навътре.

# 162
Забравих да спомена. Гледката ще е задния двор на къщата ни. Последна къща сме, така че е само природа. Много ми харесва идеята, но на живо не съм го виждала. Обмислях го и за стаите на децата, но като трябва са сложа бюро под прозореца идеята се обезмисля.
Миенето на прозорци не ми е проблем , с парочистачката много лесно ги чистя.

# 163
  • София
Виждала съм подобно на снимки, на достатъчно широк прозорец, вместо пейка за четене, плот за писане, вместо бюро, естествено прозорецът се пада по-високо, но пак е хубаво. Гаранция ли, че винаги ще сте последна къща?

# 164
Прозорец 2 метра не е особено широк. Ще се получи точно като на втората снимка.

Общи условия

Активация на акаунт