Нашите уютни спални - тема 10

• 30 220
  • 504
  •   1
Отговори
# 195
Ходих да меря. Някъде 55-56 см е с матрака. Удобно е. Удобството се изразява за мен в едно особено усещане, че си на високо и имаш сякаш по-друг поглед върху стаята. На ниско легло се чувствам все едно на земята, едно като схлупено ми е и да съм близо до пода не ми е приятно. Отделно като стъпя на пода при ставане коленете ми щръкват нагоре и трудно ставам. При сегашната височина е много по-лесно изправянето.

# 196
  • USA
Нашата е на височина 78, удобна ми е.
Сега правим ремонт на банята и затова спим в една от другите спални на 66 см. Свиква се на по-ниско, но предпочитам другата.

# 197
И аз не разбирам защо се коментира, че при ниските е по-лесно ставането. Аз от високата по-лесно ставам, а съм 1.60. Иначе да - вътрешно усещане - с еднакви матраци на различни по височина легла усещам разликата при спане.

Май не си дочела, защото е обратното - от високите се става лесно.
Пък и има повече място отдолу, ако е с чекмеджета/ракла.

# 198
  • SF
Още не съм си купила легло от страх да не се мина. Не държа да е високо. Искам да е тапицирано, хубаво и с удобен матрак.
140х200 или 140х190. Цвят бял, сив, крем, розов.... Предлагайте идеи, моля!
Ако ви интересува - висока съм.

# 199
Esmee, в момента в Юск има промоции, някои цени са наполовина.
https://jysk.bg/spalnya/legla/legla-s-myasto-za-skhranenie/konti … d-c50-s-myasto-za

https://jysk.bg/spalnya/kontinentalni-legla/kontinentalno-leglo- … basic-c10-sivo-23

Отделно може да си избереш табла.

# 200
Благодаря ви за отговорите с конкретните височини. Няма да коментирам кое е по-удобно, защото ставането от ниско, че е по-тегаво с годините, е неоспорим факт.
Но ме успокоиха цитираните сантиметри. Имах някакво опасение, че съм се изшила на висока спалня, но така като ви чета съвсем съм добре с моите 50-51. Спрямо собствените си изисквания де.
Esme, ние взехме това. Бежово, лек меланж. Но това е високо легло. Ако му сложиш матрак 25 см и не махнеш краката отива на 70 см височина. Това ако избереш модел, който да е и с малко място за съхранение под матрака, и с крачета в същото време. Имат и без място за съхранение, тогава вече матракът може да се спуска по-надолу и така да се регулира височината със 7-8 см

# 201
  • USA
Esmee, ние във Варна за ваканционен апартамент си взехме това.

Леглото е хубаво, тапицирано, с лампички за четене и usb, и голямо подматрачно пространство. Не помня как се казва магазинът обаче, голям беше, ако искаш ще питам сестра ми.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 18:19 от SkyBlue

# 202
  • SF
С usb??? Това си е голяма екстра! Не знам лъскавите лайсни как ще стоят, но питай сестра си. Дано да не е било много отдавна. Аз ползвам нощни лампи, така че става! Може да има модели без лъскави лайсни.

Прилича ми на легло от Домко.

# 203
  • USA
Огледало е, и аз бях малко против, но не стои лошо.
Редактирам, намерих го. Мебелна палата Лазур. Ще ти пратя линк.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 18:22 от SkyBlue

# 204
Зная, че всички тук се радвате на високите легла ама и аз да споделя пък моето доволство. През уикенда бяхме до къщата и замерих сега вече точно височината. 47-48 см. Спрямо моите разбирания - бива. Слава Богу не съм се яхнала даже и на 50. Та се успокоих де. Сглобих едни икейска масички наместо нощни шкафчета и с радост забелязах, че масичката е 56 см и идва доволно по-нагоре от зоната за сън.
Скрит текст:

Съжалявам за неугледния вид на помещението, но не живеем там и всичко ни е времянка и за набързо.
Сега вече може да помисля дали да не отрежа краката да станат някъде с височина 6 см (те са 20) и да ги сложа. Така ще получа леко повдигане колкото да даде въздушност. Но как ще го чистя после това отдолу? Колко са високи най-ниските роботи?
Гледам са сложили само 4 крака. А леглото е адски тежко. Отделно е и с място за сърханение отдолу, което също като се напълни стана фул. А и вътрешната греда е безмерно тежка... Краката са дъбови. Чудя се дали биха държали адекватно цялата тежест?

# 205
Много ми харесва как е аранжирано нощното шкафче, Защо ме търсиш?
Цветята истински ли са?

# 206
Не, просто някаква ваза и изкуствени от Юска.
Като прочетох "много ми харесва" си казах "Най-сетне някой почитател на ниските спални като мен". Ама не било...Simple Smile

# 207
  • SF
Аз съм почитател на ниските спални.
Спя на ниска.
До навик е. Ставам си и си лягам лесно. Със засилка мога да се метна отгоре. А аз съм от високите хора за бг стандарта.

# 208
Еха, Esmee, супер, значи има още едно човече като мен. Покажи тогава някакви идеи за комбиниране. Нощни шкафове например или пък странични масички. Стилистика като цяло.

Аз пак за краката и евентуалното им поставяне разсъждавам. Абе то хубаво ама наистина не вярвам да има толкова ниски роботи. Направо ще се отказвам от идеята май. Да не говорим, че не понасям умните техники дето са по-умни от мен.

# 209
Ооо, Защо ме търсиш?, на стари години като моите човек е склонен да търпи по-умна от него техника, влече го към спокойствие, мързел и съзерцание Simple Smile
И на мен ми хареса обстановката и атмосферата в спалнята ти. Със здраве и кеф да я ползвате и за почивка, и за умора! Stuck Out Tongue Winking Eye
И нещо, което не успях да завъдя (знам, знам, че е плевел, ама при мен се държи като капризно екзотично цвете и не ще да расте, а умира) - прекрасен бръшлян върху стволовете на дърветата в двора ти...Кажи как?
П.П. На мен пък ми е по-удобно нощното шкафче да е с височина под нивото на леглото, за да не вдигам ръка да ровя по него или пък да се надигам да гледам къде какво пипам и събарям.

Общи условия

Активация на акаунт