Нашите уютни спални - тема 10

• 30 278
  • 504
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Завършиха моята спалня (стана под 60 см) на 12 см крака, роботът минава отдолу.
С повдигащ механизъм, но раклата не се получи много дълбока. Колкото толакова, аз съм доволна.

# 211
  • SF
Значи или без крака, или с достатъчно високи, за да може да се чисти от долу. Просто декоративни крачета тип капачки, ще създават само ядове с чистенето.
Аз сега ще купувам спалня и в темата от време на време пускам въпроси. Още не съм избрала, но сезонът е такъв - пътувам, работя, горещо е, не мога да се отдам на търсене и ремонти. Мързи ме здраво, а много искам с една магическа пръчка всичко да се промени. Готова съм да го платя, но не и да го изнеса като работа и разправии.
Ще помагате, защото съм в положение на "тази работа няма как да стане!", а трябва.
Сегашната ми спалня е с широк 30 см борд и не ми трябват нощни шкафчета.

# 212
  • София
Esmee😁😘ти това легло не го ли търсиш още от както аз по нова година търсех легло... 🤗🤗🤗 Явно не ти е дошъл момента, то на пазара няма безкраен избор, като ти дойде музата ще отидеш и купиш, но няма да стане с предложения във форума, отиваш, гледаш, казваш си - тази седмица си купувам легло и отмяташ таска😜

# 213
Сега вече може да помисля дали да не отрежа краката да станат някъде с височина 6 см (те са 20) и да ги сложа.

Не е много лесно на вече сглобена масичка да отрежеш краката съвсем еднакво и равно. Ако бяха на три крака риск няма, ама сега може да ти се клатят после или поне да не стъпват хубаво.

# 214
  • София
Сега вече може да помисля дали да не отрежа краката да станат някъде с височина 6 см (те са 20) и да ги сложа.

Не е много лесно на вече сглобена масичка да отрежеш краката съвсем еднакво и равно. Ако бяха на три крака риск няма, ама сега може да ти се клатят после или поне да не стъпват хубаво.
Мисля, че за краката на леглото, по добре да се купят нови с желаната дължина, не да се режат наличните, иначе рискувате клатещо се легло, би трябвало да е изчислена конструкцията и да няма проблем.
Нашето ми изглежда по-голямо и тежко, има и чекмеджета, на 4крака е, няма проблем.

# 215
  • SF
Esmee😁😘ти това легло не го ли търсиш още от както аз по нова година търсех легло... 🤗🤗🤗 Явно не ти е дошъл момента, то на пазара няма безкраен избор, като ти дойде музата ще отидеш и купиш, но няма да стане с предложения във форума, отиваш, гледаш, казваш си - тази седмица си купувам легло и отмяташ таска😜
Идеята да подменям е от много време, да. Но реших, че първо ще се ремонтират стените, тавана. Не съм намерила майстори, не съм започнала нищо по въпроса. А леглото чака, защото е тъпо да купя тапицирано легло и да правя ремонт на стаята. Веднъж сглобено, остава вътре и няма никаква опция да се изкара от спалнята в друга стая. Нито има място, нито мога да го правя сама. Аз живея сама.
Сега е сезон, в който никога не знам какво точно ще правя събота и неделя. Обадих се на един майстор, който каза, че няма проблем и ще ми звънне, но не звъни. Аз даже нямам представа как ще станат нещата, когато живея в това жилище и всеки ден по минимум 10 часа съм извън него. Отпуск няма да ми дадат за ремонт, а и не съм сигурна, че майсторите ще са сериозни и за някакъв обозрим период ще започнат и ще приключат.
Отлагам всичко, което не е свързано с лежане и четене в бг мама.
Вчера исках да си купя нещо от спортен магазин, защото е скъпо и сега е с голямо намаление. Не се мръднах дори за това. Днес вече може да го няма.

# 216
....бръшлян върху стволовете на дърветата в двора ти...Кажи как?
Не знам, елхата официално е в двора на съседите, опряна в оградата. По тая причина е по-близо до нашата къща и прозорци. Един вид нашето дърво. Обичам си го от дете. Но всъщност е на комшиите. Барабар с бръшляна.

# 217
  • София
Бръшляна не убива ли дървото? Какво му е прекрасното? 😂
Аз полагам сериозни усилия да премахна брашляна от дърветата и да го държа по границите на двора само, да не влиза ако обича. Бръшлян, къпини и лиани.... Бррр... Къпините са най-трудни за контрол.

# 218
  • SF
Но най-вкусни. Simple Smile
Аз също не обичам къщи, дувари и дървета, обвити в бръшлян. Много буболечки, паяжини и такива неща завъждат.

# 219
Не знам какво убива бръшлянът. Ама си го има от десетилетия, а дървото става все по-високо. Може да са в някаква симбиоза

# 220
Завършиха моята спалня (стана под 60 см) на 12 см крака, роботът минава отдолу.
С повдигащ механизъм, но раклата не се получи много дълбока. Колкото толакова, аз съм доволна.

Иланг, по поръчка ли си правила всичко в спалнята и ако да, коя фирма си ползвала?

# 221
Бръшляна не убива ли дървото? Какво му е прекрасното? 😂
Аз полагам сериозни усилия да премахна брашляна от дърветата и да го държа по границите на двора само, да не влиза ако обича. Бръшлян, къпини и лиани.... Бррр... Къпините са най-трудни за контрол.
Може да зависи и от дървото - в двора на децата има от години и всички са живи и здрави - и бръшлянът, и дърветата. Същото виждам и в гористи местности, паркове...
У дома не се хванаха засадените стръкчета.

# 222
  • Пловдив
monii, гардеробът е купуван от бриколаж, има го и в еником - модулен е. Евтин.
Аз не успях да намеря спалня на крачета, без тапицерия (имам котка), с ракла и механизъм за повдигане. И за това спалнята е по поръчка, с чекмеджетата на стената срещу спалнята. Прави ми ги човек. С 9 крачета е, максимално подсилена.
ПДЧ-то на гардероба е на Кроношпан и намерих същото и от него направихме останалите мебели.

# 223
  • София
Защо ме търсиш? и аз да питам - това срещу леглото като сайдборд колко е дълбоко и откъде е?

# 224
  • Пловдив
katri, към мен ли е въпросът?
30 см е дълбочината на шкафчетата. Аз държах всичко да е закачено и да виси, за да може да се чисти лесно.

Общи условия

Активация на акаунт