Нашите уютни спални - тема 10

• 30 360
  • 504
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,някой поръчвал ли е легло от мебели Моб? Може ли мнение за качеството?

# 256
Имат легла, които са и на Ергодизайн. Може би в такъв случай да потърсиш отзиви и за тях. На мен ми направи впечатление, че никъде няма посочена височина на самото легло, а единствено на таблата, пък визуално ми изглеждат много ниски, прецени си и това. Евентуално, ако се спреш на някой модел, да питаш по телефона. Но за мен не е нормално да липсва такава информация.   

# 257
Не разбрах конкретно за моделите на Ергодизайн ли се говори за размери, но ако да...не мисля, че са ниски. 60 см ги дават някои модели с матрак 20 см. Ами ако е 25 см или повече матракът ще отиде на 65-66 см височина. Знам, че тук повечето харесвате високи легла, но 65-66 не в ниско все пак.

На Ергодизайн на леглата точните размери са в pdf
Скрит текст:

# 258
Не разбрах конкретно за моделите на Ергодизайн ли се говори за размери, но ако да...не мисля, че са ниски. 60 см ги дават някои модели с матрак 20 см. Ами ако е 25 см или повече матракът ще отиде на 65-66 см височина. Знам, че тук повечето харесвате високи легла, но 65-66 не в ниско все пак.

На Ергодизайн на леглата точните размери са в pdf
Скрит текст:

Нямам предвид само на Ергодизайн, а и други легла. Точно файловете гледах и за двата вида - височина на самото легло няма, има дължина, ширина и височина на таблите. Това на картинката не е много ясно, линията сякаш стига до горния ръб на матрака, това обща височина ли ще рече? Или аз така я виждам?

# 259
Имат легла, които са и на Ергодизайн. Може би в такъв случай да потърсиш отзиви и за тях. На мен ми направи впечатление, че никъде няма посочена височина на самото легло, а единствено на таблата, пък визуално ми изглеждат много ниски, прецени си и това. Евентуално, ако се спреш на някой модел, да питаш по телефона. Но за мен не е нормално да липсва такава информация.   
Да казаха , че те ги произвеждат. Харесах си легло и никак не е ниско, видях го на място в магазина, но незная качеството дали ще е добро. Казаха , че Ергодизайн произвеждали за МОБ.

# 260
  • Под Сините камъни
Ние сме с легло на Ергодизайн, но взимано от Айко. Вече 2 години го ползваме, нямам забележки.
Това е (извинявам се за снимката, но излезе че нямам друга)

# 261
Това на картинката не е много ясно, линията сякаш стига до горния ръб на матрака, това обща височина ли ще рече? Или аз така я виждам?
Да, точно обща височина с матрака. И за улеснение казват с какъв матрак го мерят - в случая 20 сантиметров.
Така като се замисля по-удобно е да го напишат по тоя начин с височината на матрака. Иначе е по-тегаво обяснението. Аз например до последно се чудех колко точно ще дойде спалнята, дето вземахме наскоро, но заедно с матрака, като крайна височина един вид. Нали не обичам високи спални ми беше голяма драма да го сметна. Пишеше "монтажна височина на ламелите от земята 38 см". И се почна едно смятане... 38 ама като махна краката, които са 20 см, става 18 см монтажна височина на ламелите. Но после като добавя самата дебелина на ламелите, която предполагаемо е някъде около 5-6 см вероятно... Лудница. Правилно го бях сметнала де, но си е досадно.

Най-добре е наистина всички да дават крайна височина с матрак еди колко си сантиметра. Лесно е за ориентир според мен.
Обаче всеки производител/вносител си мери както си иска.

# 262
Аз затова предпочитам да ми дадат мерки на самото легло, матраци има със всякаква височина. При даден размер с матрак пък трябва да вадиш, за да прецениш височината на леглото.  Особено важно е при легла с място за съхранение и чекмеджета да са дадени всички размери.

# 263
Ние си поръчахме и втората спалня най-сетне. Голямо чакане между едната и другата, но дебнах да дойде намаление. Първия път нямаше проблем с доставката и качеството. Надявам се и сега да е така.

По тоя повод исках да споделя... много са ми неприятни такива магазини, които са само online. Няма къде да го видиш, да го пипнеш. Разчиташ само на връщане и то ако изобщо са коректни при връщането. Ужасни са направо. Тези Bonami специално са ми същите тъпанари като Vivre преди няколко години .Vivre-то каточели нещо малко е позамряло напоследък. И тези убаФци се рекламират сега под път и над път. Единственото, на което се надявам е, че все пак са част от някаква обща online мрежа.

# 264
  • Враца
2 пъти съм си купувала мебел онлайн. И двете са за боклука. Изключено да си купя спалня без да съм я пробвала.
Даже, утре ще ходя на София с тази цел, но се чудя, къде точно да отида. В кой шоурум има най-богат избор, но от качествени спални?

# 265
Ами то при мен премина вече първият опит. От първата съм доволна. Втората е същия модел и производител, само друга дамаска. Надявам се да няма изненади в този смисъл.

Но чисто теоретично много ме дразнят. Не знам как е с европейците. Може те да са свикнали да купуват така само по картинка и от там да идва това разпространение на подобни сайтове.

То аз мрънкам, но и колко магазини наживо са с другия проблем - имат 5 артикула, ама останалите 5 пак само на картинка се показват. То няма как наистина всичко да се изложи в шоурум, разбирам. Ама все пак. Пък разните му там дето ми се правят на много хай левъл с италианските мебеля, тях пък съвсем не ги понасям. Огромна част от тях също са само с мебели на картинка, а наличните често са от много много стари колекции.

# 266
  • Враца
2 пъти съм си купувала мебел онлайн. И двете са за боклука. Изключено да си купя спалня без да съм я пробвала.
Даже, утре ще ходя на София с тази цел, но се чудя, къде точно да отида. В кой шоурум има най-богат избор, но от качествени спални?
Бих отишла в Айко на Околовръстното. Има чудесни спални на прилични цени, като качеството е съвсем приемливо.

# 267
  • Враца
Благодаря.
Ориентирала съм се към един шоурум на бул."брюксел"14,
след това Como  и Айко ще взема да посетя.
Също ми се ще да посетя и един магазин за моторни легла в Ихтиман.

# 268
Добре, де. Да пробваш стол или диван разбирам. Но как ще пробваш спалня, като удобството на спалнята зависи от матрака, не от друго? Когато съм си правила мебели по поръчка също не съм пробвала спалнята.
Иначе веднъж сме купували кожена гарнитура по картинка и в първия момент бяхме в шок - необичайно висока ни се стори. Но като свикнахме се оказа супер и вече не щем и да чуем за ниски дивани и кресла. И се оказа със супер качествени "карантии" освен кожата. За +20 години седалките не са е сплескали или поддали.

# 269
  • Враца
Тръгнала съм за бокспринг спалня, те са си с матрак.

Общи условия

Активация на акаунт