Нашите уютни спални - тема 10

• 30 405
  • 504
  •   1
Отговори
# 315
  • София
😂 😂 😂 Сладурка, точно така се пробва матрак, лягаш с дрехите, лежиш си, въртиш се, насам натам, по корем, гръб, насттрани както спиш... 10-15мин...и малко усещаш нещата. Не е като да поспиш нощ две, но все пак е нещо. Те за товс там са тези мостри сложени, дори и не върху твоето легло, но имат вс матраци изнесени на единични легла за проби точно.
Предполагам си потънала на някой с пружини. Но пък без пружините, с пяна на икеа на мен са ми прекалено ниски, в смисъл тънки.

# 316
  • SF
Аз сега се отплеснах и гледам Тед-Мед-ейтакива. Simple Smile Как ме е яд, че моят е по-къс с 10 см. Ама... При мене трябва да е сложно. Simple Smile
Не можах да се зарадвам за леглото, защото харесах една глупава поставка за баня, която в момента няма наличност и така се нервирах, че леглото го купих някак между другото.

# 317
Планувала съм да ходя там в петък. Лошото е, че от входа до горе няма как да я кача заради огромната табла и подматрачната рамка с механизма, която не може да влезе в асансьора.
Няма кой да помага. Не си познавам съседите и не се молим за такива неща.

Епа няма ли някой приятел да дойде за 20 минути да ги качите нещата? Не съм от София иначе бих се навил да помогна. Неведнъж съм ходил да смъквам / качвам неща на познати, защото и на мене ми се е налагало да ми трябва асистенция и знам колко е тъпо да се чудиш как да се оправиш сам.. За сглобяването също ще е по-лесно ако са двама човека.

# 318
  • SF
Не, няма кой. Няма да отнеме 20 минути. Сама ще се справя.

# 319
Есме, точно така се пробва както са ти написали. Лягаш в магазина и се търкаляш поне 10-15 Мин. Само имай предвид, че единичен матрак, примерно 90см. ширина,  се усеща по-твърд от същия модел матрак с ширина 160см. Големият размер поддава повече.

# 320
Есме, преди години в Тед ми бяха казали, че трябва да лежа на матрака поне 15 минути и пак усещането зависи и от самата подматрачна рамка. Аз имам три еднакви матрака на три различни рамки и намирам разлика. При мен може би се усеща тази разлика по-осезателно, защото имам проблем с гръбнака, но може и други да я усещат, не знам. Така че прави няколко проби, преди да решиш, не бързай.

# 321
Аз избрах единия матрак покрай престой в нискобюджетно хотелче за една нощувка. Нямаше къде да спим когато дойдоха да ни циклят пода и намерих някакви евтини стаи. Евтини, евтини, но спах, аз поне, отлично. Бях толкова впечатлена, че като се събудих сутринта разбутах чаршафите, за да видя модела. Оказа се някакъв на Нани. Явно и по-нискобюджетните хотели гледат да не се дънят с матраците.
Аз лично от лежане даже и 30 минути не мога да усетя. Та идея де - ако ходите някъде на почивка и ви е добре като комфорт също може да служи за ориентир.

Чета ви за тези дължини 190 и се сещам, че наскоро сестрата на мъжа ми се оплака, че трудно ѝ било да си намери спалня с дължина 190. Закупила скъп модел матрак на Тед толкова дълъг. Подходящ за сегашното ѝ легло. Но малко след това заискала да смени и самата спалня. И ударила на камък.
Изглежда преди време са се продавали много такива легла, с тази дължина. Но с времето постепенно са станали рядкост.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 09:47 от Защо ме търсиш?

# 322
  • SF
Ами, да! Проблем е до някъде. Ето, аз сега не успявам да запазя матрака. Изборът 140х190 е силно ограничен и ще се чудя какво да го правя този наистина удобен матрак. Ако беше 200 см, щях да си го ползвам.
И какво стана? - до вчера всички тапицирани спални, които гледах и харесвах, бяха над 1500 лева. Купих си спалня, по каталожна цена за 1300, сядам да си търся нощни шкафчета и се оказва, че масово тапицираните спални са по 500-700 Simple Smile Има и много розови! Simple Smile

# 323
  • Пловдив
Аз купих матраци от Матро - за детската стая по-бюджетен, че там имам 4 матрака
https://mattro.net/matrak-flexo-memory-new - мекичък е, синовете го харесват.
За спалнята взех https://mattro.net/dvulicev-matrak-avangard
В началото на годината моя размер (180/190) за спалня беше с 500 лв по-евтин и със зелена на цвят дамаска. Аз имам проблеми с кръста и изпитвам болка при ставане сутрин, спя с по три възглавници отстрани за подпор. С този матрак не съм усетила болка без подпора, бях наистина много приятно изненадана.

# 324
Есме, не съжалявай. Бъди сигурна, че качеството на спалните от 500-700 лв със сигурност не е идентично с това на цена 1300-1500 - разликите може да са от материал за всеки един елемент до начин на изработка, а това се отразява и на комфорта при ползване, и на поддръжката, и на издръжливостта. Все пак спалнята не е само за кротък сън, нали така  Simple Smile

# 325
О, да, Esmee, за съвременните цени да вземеш тапицирана спалня на 500-700 лева, особено с място за съхранение, идва в супер бюджетния клас. Ако няма възможност човек в момента с паричките - да, но инак... Евтиното си е неслучайно евтино.

# 326
  • гр.София
Може да се поръча матрак по определен размер. Ние сме го правили с леглото на малкия, който беше нестандартен размер. Поръчахме в една борса за матраци (беше модел на Нани).

# 327
  • София
Аз си лягах.
А за монтажа специално на спалнята, ти трябва помощ. Има един пиниз с крачетата - ние два пъти я объркахме. След това при вдигането и обличането на таблата - също трябва помощ.

# 328
аз съм сглобявала сама много неща на икеа и тоалетка на юск. без проблем. но с легло не знам как ще е. щях едно полско да поръчвам за него ми казаха пак, че мога сама. абе ако закъсаш, верно викаш монтажистите и готово. матраците на тед са някои модели много намалени сега, вкл. от най-високия им клас. кофти, че само стандартните размери обаче. нестандартни има, поръчваш си при тях, а и през сайта, но няма да са намалени. аз си избирах тези дни матраци, лежах, лежах, но срам ме е 15 мин да лежа. казаха ми, че покет пружини индивидуално опаковани е най-добрият вариант, взех скъп такъв (намален) и се надявам да ми е ок.

# 329
  • Враца
Усещам "напрежението" от пружините аз. Един вид , някаква обратна тяга, особено в рамото. Мъжът ми обаче, му е удобен.
А и , с пружини няма да се слегне, както някой по-нисък клас от другите.

Общи условия

Активация на акаунт