Нашите уютни спални - тема 10

• 30 400
  • 504
  •   1
Отговори
# 270
Черна станция, че удобството зависи от матрака най-вече, да, така е. Но има и друго каквото да се види. Материя ако е тапицирано легло. Или цвят. Или дебелина на тапицерията. Например тази спалня от Mebelibg. От потребителски снимки на мен лично ми се струва, че таблата и страниците не са точно така обемни. Знаем ги като се напудрят с тези обработени снимки някои магазини/производители
Скрит текст:

# 271
Е, материя и цвят се показват на мостра. За дебелината на тапицерията обикновено няма проблем, ако не са мебели Виденов. Там има  съмнение, че мострата за снимката се прави различно от продаваните после. То няма гаранция дали и с мострата в шоурума не е същото - специално изпълнение.
Иначе аз поръчвах нова гарнитура преди половин година някъде. Седнахме на мебел от същата серия, но после поръчахме друга конфигурация, цвета и типа на кожата избрахме по мостри... Няма как всичко да се тества, освен ако не вземеш мострата.

# 272
Уф, да. И това с мострите за съжаление е вярно.

# 273
  • Враца
Утре, ми се отваря път до Пловдив.
В кой шоурум бихте ме насочили за легло ?

В интернет като ровя, ми излизат Такрида и Еником - М .

# 274
Може да разгледате в
https://mebidea.com/
Намира се в жк. Тракия, Шоурума / магазин е на три етажа и предлага мебели на различни производители. От там си взех преди може би 6 години тапицирано легло от изкуствена кожа с повдигащ механизъм и кухненски столове от масив бук. Леглото мисля е турско, с място за съхранение и подматрачна рамка, а столовете са на български производител. Със спалнята си поръчах и матрак на Isleep чрез тях и ми ги доставиха заедно. Към момента мебелите са в перфектно състояние и се оказаха много здрави и стабилни с качествена изработка.
В магазина има богат избор в различен ценови клас.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 22:20 от •mimoza•

# 275
  • Враца
Благодаря ви.

# 276
Привет.
В търсене сме на горе-долу свястна тапицирана спалня. Зарових из сайтовете. Тези високите континентални никак не са моето нещо. Намерих един-два модела, които ми допадат. Добра цена. В отзивите хората споделят, че раклата отдолу не е твърда основа, а просто парче плат. Дали е много фатално това?

В Bonami харесах това и това. Май са немски. Попрочетох отзиви от чужди сайтове, хвалят ги хората. Но като поглеждам в инструкциите за сглобяване тези немските имат съвсем малка товароносимост на раклата под леглото. Не можеш да я натъпчеш хубаво с тежки неща. Излиза, че за доста по-високата си цена тези от Bonami ще да са полезни само като качество на изработка, но не толкова като функционалност.

Мога да почакам някакво намаление в Bonami и тогава немските ще дойдат почти на цената на тези от Mebeli bg.
Та съм в едно чудене. Nerd

Търся ако случайно някой е купувал нещо подобно от единия или другия сайт да сподели впечатления.

Здравейте, вървя по вашите стъпки в търсенето на тапицирана спалня и до колкото виждам от линковете, които споделяте имаме сходен вкус и търсене. Вие дали успяхте да намерите мечтаната спалня? Бихте ли споделили ако сте открили магазин, който си струва да се посети? Благодаря!

# 277
  • Враца
До скоро и аз търсих , разглеждах и тествах.
Установих, че спалнята задължително трябва да е с отделен матрак, другите са крайно неудобни , а топ матракът се набира.
Купих си Asterix на мебели Matis, като има още две три предложения от таз годишната им колекция, които са с отделен матрак. Доволна съм.
Отделна екстра е, че ушите на спалнята се сгъват и може да се лежи на тях.

Още не е завършено, но горе-долу е това:

# 278
Здравейте, вървя по вашите стъпки в търсенето на тапицирана спалня и до колкото виждам от линковете, които споделяте имаме сходен вкус и търсене. Вие дали успяхте да намерите мечтаната спалня? Бихте ли споделили ако сте открили магазин, който си струва да се посети? Благодаря!
Да, взехме леглата за двете стаи. Първото беше 160/200, а второто 180/200. Засега само едното (по-малкия размер) сме сглобили. Второто тези дни. 
Но това не е реален магазин, а само online. Bonami. Не ги знам какви са и откъде са.
Скрит текст:
Производителят уж е немски, но като ми изпратиха товарителница, с която да си следя къде се намира пратката, забелязах, че е тръгнала от Чехия. А в сайта на Bonami пък пише "държава на произход PL". Аз го разбирам като Полша това PL. Изобщо пълна караминела - та немско, ама в Полша произведено, обаче тръгна от някъв склад на Bonami в Чехия. Лудница. Дават им дълъг срок за доставка, но идват доста по-бързо. Някъде след около 10-15 дни най-много.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 20:20 от Защо ме търсиш?

# 279
Да, взехме леглата за двете стаи. Първото беше 160/200, а второто 180/200. Засега само едното (по-малкия размер) сме сглобили. Второто тези дни. 
Но това не е реален магазин, а само online. Bonami. Не ги знам какви са и откъде са.
Скрит текст:
Производителят уж е немски, но като ми изпратиха товарителница, с която да си следя къде се намира пратката, забелязах, че е тръгнала от Чехия. А в сайта на Bonami пък пише "държава на произход PL". Аз го разбирам като Полша това PL. Изобщо пълна караминела - та немско, ама в Полша произведено, обаче тръгна от някъв склад на Bonami в Чехия. Лудница. Дават им дълъг срок за доставка, но идват доста по-бързо. Някъде след около 10-15 дни най-много.
Доволни ли сте от качеството?

# 280
Oт тази, която до момента поне сме сглобили, съм доволна.
Скрит текст:
Не монтирахме краката. Не харесвам високи спални. Матракът ни е 25 см, ако бяхме сложили краката площта за сън щеше да отиде на някъде около 65 см височина. Знам, че сега всички искат високо, но на мен легло с височина почти колкото е стандартът на маса за хранене (75 см) не ми се вписва в разбиранията.

Изглежда ми стабилно. Тежичко е. 90 кг почти. Мисля, че от страниците и таблата идва тежестта, от средната греда също. А може и да е нормално, не знам.
Изчетох много отзви в OTTO за конкретния модел на Meise Möbel - Mattis. Забелязах, че ако има отрицателни мнения бяха предимно за краката. На кой му се счупило краче, на кой му прискърцвали, не знам. А един даже беше написал, че моделът заради краката не бил подходящ за хора, занимаващи се активно със секс. Много се смях. Прочетете ако Ви се занимава с Google преводач линк
Във всеки случай знаейки, че почти със сигурност няма да сложим краката, рискувахме.

Моделът е с две вдигащи се настрани подматрачни рамки, а не с една, вдигаща се откъм краката както обикновено сме свикнали тук. Мислех, че като сложим матрак отгоре няма да могат да се отварят. Но се отварят. Явно така си е замислено. Даже бих казала, че e една идея по-лесно да повдигаш две отделни по-малки подматрачни настрани отколкото една цяла огромна нагоре. Леглото е направено така, че хем да има крака, хем да е с място за съхранение. Първоначално ми се струваше малко това място, но побира достатъчно. Предвидливо са го изработили с малки отворчета, за да влиза въздух все пак и да се вентилира.

Моделът може да бъде поръчан и без място за съхранение. Тогава Вие трябва да си купите някаква подматрачна рамка. Цената в този вариант пък е доста по-ниска. Изкушаваше ме и мен, но предпочетох с място за съхранение, защото спалничките ни са много мънички. Ако бяха по-големи щях да предпочета без него.

Немците се оплакват и от това, че схемата за сглобаване била трудна. Не зная доколко е вярно. На нас ни го сглоби наш близък за час и нещо. Каза, че така се оплакват обикновено хора, които не умеят да работят с чертежи.

# 281
  • София
Идвам и аз тук. И моята спалня е тапицирана, розова, от Икеа. Като сложихме матрака стана малко висока, но ми е ок.

# 282
Аз пък още си търся декорация за стаята.
Спалнята ми е бяло и сиво, пердетата са също бели и сиви, нощните лампи са бледо розови.
Искам да намеря и подходящ килим, картини, статуетки...

# 283
Сложи малко злато/месинг/бронз (в зависимост от стила) да стопли, особено сега през зимата. И малко пухкави текстури. Килим с шарка...такива работи.

# 284
Идвам и аз тук. И моята спалня е тапицирана, розова, от Икеа. Като сложихме матрака стана малко висока, но ми е ок.

Rockstar, спалнята ти има ли повдигащ механизъм? 140/200 ли е размера? Видях я в темата за интериорния дизайн.

Общи условия

Активация на акаунт