Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 413
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Така е има дребни неща които може да не се сетим като цяло се залепих на дм на касата за всякакви травел размери козметика 😁
Слушалки мога да добавя😁зарядно,сух шампоан 😁
Прибори

Аз честно да си кажа няма какво хубаво  да споделя за каката в началните месеци.....имаше ужасни колики,не искаше биба,рев,носене на ръце .....😞
Сякаш след 6м взе да става по-хубаво взе да седи,да пълзи да се заиграва да й става интересно,да пипа...😇
Иначе и до сега трудно заспива,бавно до последно се бори със Сънчо 🫠
Много е приказлива, бързо се развива,помни много и е схватлива 😁ест и мрънкало ♥️

# 376
За болницата съм си взела всичко, което нося и на една 2-3 дневна почивка. Само че вместо нормални дрехи - нощници за кърмене. Бельо - еднократни гащи. И естествено памперси, еднократни подложки, превръзки, помпа, шише за мляко, залъгалка и каквото там мислите, че ще ви трябва в помощ за бебето. Заредила съм раницата с нещо сладко и шише вода. Документите ми седят на шкафа за обувки, а зарядни и витамини в една чантичка, която само ще пъхна в раницата. Тези дни ще приготвя и една бебешка чанта с дрехи за изписване.

Оттук нататък ме предупредиха да ходя на тонове с документите и раницата за раждане 😂 Официалното спичане може да започне вече 😂

# 377
Iffsy, кога се вижда в системата не знам, но да знаеш, че НОИ изплаща болнични вторник и четвъртък.

# 378
За тези личните неща мисля, че няма нужда чак от списък. Поне за мен. Аз лично ще си подготвя багаж все едно отивам на почивка и ще взема нужните ми неща - козметика, малко грим (за изписването), четка за коса, шнола, ластик, очилата и лещите ми, четка за зъби, паста, чехли за баня, хавлия (и като ходя но хотел си взимам лична хавлия), зарядно, четец, мокри кърпи, сухи кърпи. Само ще добавя наистина малко пакетирани храни и вода.
Вече от болницата ще попитам какво допълнително искат. А и все пак мъжа ми ще е на разположение, не ме оставя на самотен остров, ако имам нужда от нещо, ще лети 😃 Имаме и камери да ми показва кое къде търси, но не го вижда. Сега е толкова по-лесно. Не искам да се шашкам и панирам, че нещо съм забравила, ще си го набавя. Само детето да е живо и здраво, друго изобщо не е важно.

# 379
Аз съм нахвърляла един списък, но още не съм започнала да събирам багажа
Скрит текст:
Иначе за въпроси за мен са
- как протича горе-долу раждането и периодът веднага след това
- кога да отида в болницата
- за упойката също, ако не сте се срещали с анестезиолог, най-вече кога мога да заявя ако искам упойка
- присъствието на бащата
- документи и административни работи
- какви са условията в родилното (примерно има ли водно раждане, топка и т.н.), както и после в стаите (храна, легла, баня..)
- какво да нося и какво могат да предоставят там (примерно при нас имат помпа, дават и памперси)

# 380
Една приятелка роди в първия ден на 9ти месец неочаквано, съответно нямаше приготвен багаж, та мъжът ѝ се връща да го стяга. Беше ѝ занесъл шапка, шал и ръкавици 🤣 наред с другите неща.

# 381
Една приятелка, роди в първия ден на 9ти месец неочаквано, съответно нямаше приготвен багаж, та мъжът ѝ се връща да го стяга. Беше ѝ занесал шапка, шал и ръкавици 🤣 наред с другите неща.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Горкия сигурно не е знаел къде се намира🤣🤣🤣 Пък, ако тръгне да се прибира сама посред зима 😃😃😃😃

# 382
  • Пловдив
mokka, да, до около 5-то число обикновено изплащат следващите (зависи как се падат работните дни). Иначе е възможно сега тези 10 дни да са ти ги изплатили по-рано при положение, че работодателят е подал веднага болничния, а не е чакал до 10-то число на следващия месец.

# 383
Все едно нашата ситуация описа за първите месеци Simple Smile Първите 3-4 бяха на магия. Казват, че децата различни идвали - надявам се поне това да спи 😀 Ама аз имах предвид конкретно за раждането да си споделим за да се надъхаме за предстоящето такова.
Така е има дребни неща които може да не се сетим като цяло се залепих на дм на касата за всякакви травел размери козметика 😁
Слушалки мога да добавя😁зарядно,сух шампоан 😁
Прибори

Аз честно да си кажа няма какво хубаво  да споделя за каката в началните месеци.....имаше ужасни колики,не искаше биба,рев,носене на ръце .....😞
Сякаш след 6м взе да става по-хубаво взе да седи,да пълзи да се заиграва да й става интересно,да пипа...😇
Иначе и до сега трудно заспива,бавно до последно се бори със Сънчо 🫠
Много е приказлива, бързо се развива,помни много и е схватлива 😁ест и мрънкало ♥️

# 384
Аз затова гледам да си купя всичко,което ще ми е нужно ....даже и дамски превръзки....представям си как ще се чуди кои да вземе ......сега поне и да свършат ще му снимам 😀
Пускам снимка на моите дебни неща
Измиване гел за лице,паста за зъби,мляко за тяло,душ гел,шампоан +сух

Хаха и аз на това се надявам,второто да спи
Да са малко различни 😀
Поне нямах проблеми с яденето,вс ядеше.

За раждането какво да кажа...😀по-оптимистично (секцио)
Всеки ден ще сте все по-добре 🌞кратко и ясно

# 385
Препоръчвам да не се взимат продукти със силен аромат, ако сте решили да кърмите, най-вече да не се мият гърдите с тях. Бебчето разчита на обонянието си, за да се ориентира, а силните миризми от козметиката могат да попречат за процеса. Също парфюмите като цяло не са препоръчителни

# 386
Така е. Козметиката трябва да е възможно с най-лек аромат, а най добре без. Парфюм също няма да взимам.

# 387
Аз вкъщи вече се къпах с бебешкия Бочко той е с много лек аромат.
Рол он си мисля някакъв

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 15:35 от Mimi9999

# 388
Бяха ми останали някакви дребни неща да купя:
 Спирт, марли, физиологичен разтвор, протектори за зърна, Цикатридина спрей за след секцио, пликчета за кърма и спрей за текстил на ДМ, който някой беше публикувал в темата по-рано.
В моята глава това е дребен списък с остатъчни неща, а платих 120лв. за тях, не очаквах 😂
Но пък вече мога да кажа, че откъм покупки съм готова на 100%.
Остава само да изпера всичко и да стегна багажа 😁

# 389
То и при мен бяха подобни неща  и днес направооо викам кво толкова купих 😀не ми се казва цената 😀но да мина сто🤷

Общи условия

Активация на акаунт