Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 2)

• 35 361
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Може да си свалите е здраве апликацията и там си виждате и за себе си за децата всичко от прегледи, някои изследвания и направления. Само следвайте инструкциите на сайта. Много е удобно. Аз виждам примерно за бебчо сега направленията, кои са изпълнени и кои не.

Ние минахме ДК днес, дадоха му последната доза Ротатек, 8200 е и 74 см.

# 256
Драгославчето в понеделник ще става на 6 месеца,тежи 8+кг..захранен е с картоф,сладък картоф, тиква,морков,броколи,пъщарнак и тиквичка като от всичко това прояви най-голям интерес към пъщарнака. Нямам още заменен обяд тъй като след няколко лъжици просто почва да плюе . Обръща се от много време и на двете страни най-вече от гръб по корем. Само да го оставя в легнало положение и веднага се обръща. Купихме стол за хранене и стои изцяло седнал тъй като не иска да е в полу легнало положение. Още не съм изкарала летния кош на количката, а зимния вече му е малък ,но времето е толкова променливо,а аз толкова наплашена заради вируса, който изкара,но днес или утре ще го вадя вече от кашона.  Аз му пускам да гледа ютуб на столчето,понеже само така може да имам едни 20,30 минути в които да свърша нещо. Той иска постоянно да има някой при него ..Играе си много с плюшените играчки,които пеят ..по-скоро ги лапа.. ръцете постоянно са му в устата ,белеят му се венците обаче не пробиват тези зъби..постоянно е изприщен ,защото по цял ден е олигавен. Вечер много се върти докато спи ,а през посредните 2..3 вечери даже се и събужда и после приспиването е голям зор ,отдавам го на зъбите понеже на моменти докато яде и почва да плаче истерично до такава степен ,че не може да си изпие млякото и отказва да яде..

# 257
Здравейте, момичета. Вашите бебоци обръщат ли се непрекъснато по корем? При нас е някакъв ужас. Където и да я оставя (на килимче за игра, на диван, в гнездо, в креватчето и т.н.) все по корем иска да стои. Обаче хем се обръща, хем започва да цвърчи след известно време. Аз я обръщам и тя пак обратно. Като ляга вечер е страшно чудо. Докато заспи нон стоп се налага да я обръщам. Тази нощ се събудих от цвърченето й и я гледам тя пак по корем. А баща й като се прибрал сутринта я заварил да спи по корем (никога досега не е спала по корем, дори като бебе). Това някакъв преход към пълзенето ли е? Още не може да се обърне наобратно, от корем по гръб. Страх ме е да не се задуши през нощта, макар че се надявам да ревне ако нещо стане. Преди с чувалчето й беше по-трудно да се върти така, но все още не съм решила да взимам ли лятно или да я завивам с пелена, която тя рита и се отвива. Няма ли да й е топло макар и да е лятно чувалчето?
От няколко дни едва заспива вечер. Спането през деня съвсем намаля. Няма още зъби, но текат страшни лиги и трака с венците (удря ги един в друг) Преобличам я постоянно понеже в тази жега ми е жал да стои постоянно с лигавник около врата. Blush Кротичкото ми момиченце изведнъж стана като зверче. Grinning

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 22:41 от Bobby®

# 258
Боби, в абсолютно същата ситуация сме. Много ни е страх да не се задуши, спи по корем , заварвам го винаги така ☹️

# 259
  • София
Боби от повече от месец е такова при нас, направо съня стана мираж. Обръща се и реве, той вече може да се обръща обратно но докато спи не го прави. Зъб излезна един, втория прозира , не съм спала не знам от кога 😂... Тааа дето се вика добре дошла в клуба. Няма да се задуши, това си е естествен процес, вече са големи деца

# 260
И моята девойка се врътка като пумпалче постоянно, включително и два пъти през нощта, та ходих да я обръщам, защото нададе писък. И аз имах тези притеснения за задушаването, обаче видях, че са абсурдни и се успокоих.
По-смешно е, че обикаля цялото легло и се върти напречно, надлъжно и перпендикулярно.

Спи с летен чувал, много тънък и обикновен - взех го от Вис Виталис. Не може да спи с пелена, защото се върти и си я замята върху лицето - ето това вече повече би ме притеснило.

# 261
    Значи не сме само ние... хахах И моето момиче изведнъж полудя с това завъртане. Тя може отдавна да го прави, но не и се занимаваше много. От няколко дни обаче само това прави, тя се върти и в двете посоки и не мога да я оставя зс секунда сама, защото в кошарата и е тясно и иска пространство. Прави и опити да пълзи, и от цялото това нещо е някаква страшна превъзбуда. За спането по корем няма страшно, те са вече големи. Ние лятото се местим при едната баба и от смяната на обстановката ли не знам, режима отиде на кино....  Нон стоп сме на двор, живеем на оживено място и е доста шумно. Старая се да и осигурявам спокойствие, но все пак не успява да си издържи интервалите. Зъбчета има две, но и горните белеят. Съня е мираж от доста време а от както сме на новото място съвсем.... Надявам се да свикне и да се поуспокои. За капак е и във скок.... Та сме картинка и ние. Вечер спи само по едно боди потник и не я завивам, защото е супер жега при нас и за сега се въздържам от климатик.

# 262
    При моята е точно обратното- твърдо отказва да се обръща по корем, а до преди 2 седмици само това правеше (само на килим на земята, никога не се е обръщала докато спи).
    Вчера бяхме на ортопед и каза, че около 6-я месец трябва да може да се обръща от корем по гръб, както и когато е по корем да се върти наляво надясно. Тя не може и двете неща, но той спомена, че 6-я месец е най-ранната възраст да започне да го прави. Има един избит зъб, втори предстои. Започна доста често да търси гърда и като капак вече я храня само от едната, тъй като другата отказа тотално. Картинка сме…

# 263
    При моята е точно обратното- твърдо отказва да се обръща по корем, а до преди 2 седмици само това правеше (само на килим на земята, никога не се е обръщала докато спи).
    Вчера бяхме на ортопед и каза, че около 6-я месец трябва да може да се обръща от корем по гръб, както и когато е по корем да се върти наляво надясно. Тя не може и двете неща, но той спомена, че 6-я месец е най-ранната възраст да започне да го прави. Има един избит зъб, втори предстои. Започна доста често да търси гърда и като капак вече я храня само от едната, тъй като другата отказа тотално. Картинка сме…
    Аз съм във същото положение с кърменето. Не знам защо така се получи, но тя предпочита само едната и от другата почти не яде. Едната ми гърда сега е видимо малко по-голяма от другата. Нещата щяли да се оправят, когато спра да кърмя и нямало да има разлика в размера на гърдите, но честно казано съм на ръба....  От една страна ми е супер писнало и искам да спра, от друга пък ми е много лесно, когато сме навън. Най-ме притеснява, че нощем е свиканала и не знам как ще е ако я отбия, тя и така не спи апък ако няма и гърда съвсем ще са истерии сигурно. Та общо взето те разбирам.... Ще видим колко ще издържа....

# 264
    Аз съм във същото положение с кърменето. Не знам защо така се получи, но тя предпочита само едната и от другата почти не яде. Едната ми гърда сега е видимо малко по-голяма от другата. Нещата щяли да се оправят, когато спра да кърмя и нямало да има разлика в размера на гърдите, но честно казано съм на ръба....  От една страна ми е супер писнало и искам да спра, от друга пък ми е много лесно, когато сме навън. Най-ме притеснява, че нощем е свиканала и не знам как ще е ако я отбия, тя и така не спи апък ако няма и гърда съвсем ще са истерии сигурно. Та общо взето те разбирам.... Ще видим колко ще издържа....
    Същата история и при нас… формата на гърдите и аз четох, че се оправя след отбиването, и при мен са различни.
    Относно сукането нощем , някои казват да се дава вода вместо кърмене, но не знам колко е правилно и въобще дали ще има резултат. Моята си е пристрастено кърмаче и ще е весело, защото вече прави асоциация със сън и кърмене…

# 265
    Здравейте, мами,
    Да са ни живи и здрави и все така палави дечицата☺️
    Никол също не се обръща от корем по гръб и когато и омръзне по коремче, започва да мрънка, за да я обърна аз. Имаме си 2 зъбчета, а за лигавенето нямам думи... Бих искала да ви попитам до къде стигнахте със захранването? Какво ядат вече бебчетата ви? Сменихте ли АМ (тези, които са на него) с номер 2?

# 266
    Здравейте и от мен, момичета!
    Влизам да се оплача, но не от моите две ангелчета, а от майка им Sad.
    Преди десетина дни паднах от колелото, което много обичам да карам, върху едни стълби. Няколко дни след това завърших в спешното, с нетърпима болка в поясната област, пълзяща към крака. След скенер и 6 дневна хоспитализация съм си вкъщи, с двустранна дискова херния и все още доста силна болка в крака, понижена чувствителност. Определено време трябва да се пазя от вдигане на тежко и не мога да свалям момчетата по стълбите за разходка, а и количката. И си стоим вкъщи....., на терасата не е същото.... И така ме е яд на себе си, място не мога да си намеря.
    А иначе бебоците все още са си същите кротанчета. Спят си цяла нощ (заспиват около 21.30 и се събуждат към 8.30), Въртят се по корем и обратно през нощта, но не плачат. Просто спят отвити, защото непрекъснато се въртят. Хапват стабилно месни, зеленчукови и плодови пюрета (купени), инстантни каши. Започваме и с жълтъка, по препоръка на педиатъра. Зъби нямат. Но двата пръста редовно са им в устата и с тях се чешат, не признават гризалки и чесалки. Обичат мекички, шумкащи играчки, особено такива, на които има огледало. Нагласят си го и се оглеждат, издават звуци.
    По-едрият "говори" повече, а по-слабичкият - е  много по сръчен и подвижен. Сутрин ги събирам на спалнята и от месец като се видят се възнаграждават с широки усмивки за "добро утро", сякаш са стари познати.
    В края на май бяха за парти по случай завършване на детската градина на брат си. Нищо не ги плаши - нито шум, нито гушкане от непознати. В очите на 6-7 годишните момиченца почти засенчиха аниматорката Simple Smile
    В неделя сме на ехография на вътрешни органи с направление. Оказа се, че са различни кръвни групи Simple Smile.
    Стана дълго, но така е, като съм си вкъщи Sad
    Оглеждаме се да отидем някъде на планина, като се пооправя....

# 267
    Импосибъл, много да се пазиш и бързо да се възстановиш - този тип травми са страшно болезнени и бавни за възстановяване. Ако имаш възможност, направи някаква физиотерапия, за да ти покажат какви движения да избягваш и какво да правиш, за да облекчиш състоянието особено при обостряне.

Относно захранването - неочаквано за мен върви много добре и малката има добър апетит. Вече е хапнала доста зеленчуци като почнах с готови пюрета, в момента аз й правя по-голямата част като смесвам няколко зеленчука, добавям връхчета магданоз, копър, малко лук и намачквам с вилица, за да е по-едра консистенцията и да има за дъвчене.
    Редувам ден с оранжево пюре - тиква, морков, сладък картоф, и ден със зелено пюре - тиквичка, броколи, карфиол. Към тях добавям пуешко, заешко, телешко. Предстои и другите меса да вкарам. Жълтък също съм дала и сее одобрява, така че когато не яде месо, яде пюре с жълтък.
    Плодовите пюрета също ги почнах с бурканчета, но сега просто намачквам плод без термична обработка. Мрази банани със сигурност - колкото пъти пробвам, толкова пъти с неуспех. Пък така се надявах да ги харесва, че са супер лесни за консумация навсякъде.
    От кашите яде оризова, царевична и просо. До седмица-две ще почна и вкарването на глутен.

Минахме ехография на вътрешни органи, всичко е ок. Предстои кръв и урина, та трябва да търся лаборатория.
    Претеглиха я - 7.100 и 65 см. Не е от едрите, но е много енергична.

# 268
    Добре заварила в клуба значи. Grinning Успокоих се, че не е само при нас. Нормален етап от развитието е предполагам. Все по-трудно ще става сигурно - лазене, прохождане. Спокойствието до тук. Grinning

# 269
    Днес бяхме и ние на консултация и си мислех колко висока е станала този месец 😂 а е едва 61 см . 6.500 кг. И аз смятам вече да захранвам с месни пюрета и жълтък .
    В аптеки Софармаси този месец  има намаление на слънцезащитите на биодерма 50 фактор от 0 до 3 години взех аз . Другите бяха 12+ . Ако не сте взели още .

Общи условия

Активация на акаунт