БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2

• 66 747
  • 687
  •   2
Отговори
# 645
Здравейте търся си майстор за цялостен ремонт на апартамент в Стара Загора, моля за препоръки и предложения. Много ще са ми от полза! Благодаря Ви! Светли празници

# 646
  • София
Някой сменял ли е стъклопакети на дограма? С алуминиева сме. Стъклата са бели и е страшен конденз. Не ми се сваля цялата дограма, ако може да се реши проблемът само със смяна на стъклопакета ще е чудесно.
Някой да е правил такова нещо, с какъв резултат и препоръки за фирма или майстор?

# 647
Не сме сменяли стъклопакет, но предстои. Говорих с различни фирми (сменящи дограма на адреси в блока). Всяка от тях дава отговор, че се подменят само стъклопакетите. По желание може новият да е напълнен с газ, предполагащ допълнителна изолация. Със стъклопакета ще се сменят и уплътняващите гуми, без да се засяга вградената рамка на дограмата. В две от стаите сме с алуминиева дограма (поставена преди 2000-та г.), а в третата - с ПВЦ (подменена по-късно). Проблем има с алуминиевата. Не знам дали времето, материалът или качеството на изработката е причинна за проблема.

# 648
Шпакловка, боя, цялостни ремонти - Илиян 0882129567

# 649
Дали някой е ползвал услугите на макметал? Намерих ги онлайн. Искам да разкарам една пералня.
*
Даже вече уредих да дойдат да я вземат. Ще е след НГ, но ще дам отзиви после. Услугата е безплатна.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 15:12 от Аня

# 650
Ползвала съм Макметал. Идват до апартамента и вземат уреда. Аз дори им дадох и някои стари мобилни телефони , зарядни и т.н. идват в уречения ден

# 651
Стават, ползвала съм ги, някога даже и пари даваха за стар уред. Но ми надраха вратата като излизха с един стар хладилник. Не че е задължително по темата, но не са много внимателни, така че ако влизат в апартамента следете какво правят.

# 652
Макметал ни помогнаха да се отървем от стари телевизори, дистанционни, електроника неработеща. Доволна съм доста. Не са влизали в нас, в блока ги посрещнах.

# 653
Здравейте, препоръчайте ми човек за Пловдив, който може да направи оглед на покрив и съответно ремонм, ако е необходимо. Благодаря!

# 654
  • София
Минавам да благодаря на Гуанчи за препоръката и да оставя отзив за “Преместване Ден и Нощ”. Търсехме майстори, които да изкъртят част от две тухлени стени, вградени шкафове от бетон, баня, тоалетна,  настилките в кухнята и коридора.
Момчетата от тази фирма дойдоха на оглед и след няколко дни ни дадоха оферта с детайлна разбивка на цените за отделните дейности. Уговорихме се след 2 дни да започнат. За 4 дни успяха да изкъртят всичко, да изнесат строителните отпадъци и да почистят, доколкото е възможно. На място предложиха да разглобят и изхвърлят в контейнера за строителни отпадъци и един стар ламиниран паркет, който планирахме да сменяме с нов. С две думи - доволна съм. 🙂

# 655
  • Гр. София
Здравейте, оказахме се в ситуация на нужда от пълен основен ремонт - разбирайте тавани, стени, почти всички подови настилки, баня, тоалетна, кухня, поправка на ВиК и ел.инсталация.  Disappointed Relieved

Съответно искам да попитам дали имате опит с ползване на услуги на фирма, която да върши всичко от-до. От проект до финално почистване както се казва. Доволни ли сте били, какви проблеми сте срещнали потенциално? И разбира се дали сте наблюдавали прекалено завишаване на цената спрямо ако се наемат отделни майстори за различните неща. Всяко мнение ще ми е от полза.

Благодаря и успешни ремонти на всички! Innocent

Edit: става дума за гр. София

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 14:48 от Kitenzy

# 656
  • София
Kitenzy, уточнете и за къде търсите.
Ако е само поправка на ел. и ВиК, това го правят и майсторите, които ще ремонтират банята и всички други стени и тавани като цяло. Т.е най-трудно е намирането на качествен изпълнител за баня.
Има доста препоръки в темата.
Аз лично не бих наела фирма с някой гръмки обещания и сюрия "майстори". По-добре да отнеме повече време, но работата да се свърши от проверен човек.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 14:48 от sofyia

# 657
Здравейте. Моля за препоръка за мебелист на кухня. Трябва да се направи редизайн на съществуваща кухня - да се сменят вратички, дръжки, механизми на няколко чекмеждета. Не е супер спешно, но вече почти година чакам един майстор да се заеме и вече се отказах да чакам.

# 658
Здравейте, покрай непрекъснато изскачащите нови неща, свързани със строежа на къщата, оставихме на заден план връзката печка(чугунена) - комин и сега спешно търсим майстор или фирма за определяне на ДИМОотвода и кюнците Simple Smile и направата им. Помагайте с майстор за района на София.

Мирна и успешна година!

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 00:32 от planinarka

# 659
  • София
planinarka, може да прехвърлите въпроса и в строителната тема, там има доста хора с опит.
Ще ви кажа ние как го направихме. Коминното тяло по проект обединява топъл димоотвод и три вентилационии. Частта на топлия строителя го изгради от керамични тухли, които обаче НЕ СА достатъчно надеждни за тази цел. Затова в тях сложихме иноксови димоотводи, на Ф160, ето такива. https://tashev-galving.com/product/061-DTR-567/dimootvod-atritub … 1000-mm-ex-304-lp Въпреки че основното отопление/охлаждане е с термопомпа - подово и конвектори, мъжът ми заложи отвори коминното тяло, за всеки случай, за пелетна камина. Съответно във всекидневната има отвор за камина на дърва.
Строителите се справиха с монтажа, но под зоркото око на ММ, че им нямаше доверие за тази операция. При сглобяването на парчетата димоотводи сладките се изказваха със специален черен силикон за висока температура.
Ще прикача допълнително и снимка.

Всичко това е евтиният надежден вариант.
Лесният и скъп е директно да закупите готова система коминно тяло.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 11:20 от sofyia

Общи условия

Активация на акаунт