БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2

• 58 885
  • 612
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Значи Красимир ви е свършил работата. Купил е нов силикон,който вие сте заплатили. Могъл е да си го прибере остътъка, но той ви го оставил, защото е бил заплатен от вас.Той няма как да го вземе, защото ще отиде при друг клиент и няма да може да представи бележка за материалите.Според мен доста издребнявате. Красимир няма как да се защити,защото няма регистрация във форума. Беше добре да се чуе и неговата версия.

# 181
Не сме в съдебен спор, г-н Янков. Уверявам Ви, че съм запозната с цените на материали и услуги, с начина на обслужване на възложителите при договорка за влагане на материали на изпълнителя. Форумът е място за споделяне на впечатления - споделих своето, без да накърнявам личността или честта на господина или Вас като препоръчващ. Изводите следва да си правят потребителите. Такава е целта на темата.

Има стар израз - "човек първо работи за името си, а после името му работи за него". Важи за всички свободни професии.  Кой каква стратегия избира, е в сферата на личното. Важно е клиентите да са доволни.

# 182
Това със синята зона е прекалено. Що за нелепица.

# 183
И с тичането от моя страна до железариите е нелепица. Ако не разполага с нужна част, следва да си я достави, а не аз да сричам пред смаян продавач - "Фитинг Ф20 полипропилен към 1/2 мъжко и нипел 3/8 към 1/2 муфа или Фитинги Ф20 полипропилен към 1/2 мъжко", сетне да снимам дали правилно са ме разбрали и да тичам да отнеса безценните части. Не коментирам колко необходимо ми беше времето, прекарано в напразно очакване да дойде майсторът и да довърши, защото човек с разкачена тоалетна не разполага с голям избор.

# 184
  • София
Обадих се на Станислав от списъка. Исках кухнята да ми се боядиса сиво върху сиво-площ за боядисване 8 кв.м.  и таван 9 кв.м., всичко останало е шкафове. Изпратих снимки и ми беше казана цена 720лв. Grinning

# 185
  • SF
Боже, боже.... Сама ще си я боядисвам!

# 186

42 лв./кв.м. - правилно ли разбрах?
Обадих се на Станислав от списъка. Исках кухнята да ми се боядиса сиво върху сиво-площ за боядисване 8 кв.м.  и таван 9 кв.м., всичко останало е шкафове. Изпратих снимки и ми беше казана цена 720лв. Grinning

# 187
  • SF
Според мен 17 кв. м

# 188
42 лв. Х 17 кв.м. - 720 лв.

Много е

# 189
  • Сф
Няма как всички ВиК части да се вземат предварително. Естествено, че клиента "тича по железариите". Така майстора през това време работи нещо и пести време и вашите пари. Защото, ако тръгне и по железариите и му отиде деня - тогава пък няма да сте доволни от сметката. Колкото до синя зона или в другия край на София , със сигурност майстора си прави сметка и ще ви го включи в цената на ремонта. Тя зоната не е ли някакви левчета ? Направо смешно да си ги иска така.  Ще да в бил някой много опърпан майстор. Simple Smile
*За боядисването, който го е видял и ще го прави , той си определя цената . Много/малко са относителни понятия за страничния наблюдател. Разбира се, всеки има право да търси по- ниска цена или такава каквато го удовлетворява. Или да си го свърши сам по финансови причини. По същия начин аз карам голф 2000, а не тойота 2010 примерно . Не е  срамно. По - принцип и ремонтите са скъпи като цяло.
 Успех с търсенето!

# 190
Няма да наема майстор, който да ме кара да купувам неща, от които нищо не разбирам.

# 191
  • софия
За купуването на материали - иди-дойди, пести се време в спешни ситуации, но да плащам зона за паркиране на майстора, на когото се плаща по определена от него тарифа - `ми не. Това ме оставя без думи.

# 192
Сериозният майстор започва с оглед на мястото - прави нужните замервания, оглежда подлежащото да се монтира и търговското комплектоване и преценява какво е нужно да обезпечи. Преди да поеме обекта известява възложителя за цена, в която включва предстоящите да се закупят компоненти и се сключва писмен или устен (най-често) договор за изработка.

В случая се работеше опълченски - "ще свърша това, но трябва да тръгвам, защото ме чакат на друг обект"; "ще ти кажа колко струва като свърша", "ще дойда утре след 15 ч.", не мога да дойда, защото работя на клиент", "ще дойда в събота ранен следобед", "няма да дойда - изморен съм", "утре със сигурност", "не мога да направя това и това защото нямам такива и такива връзки, а е неделя", "още ли си в магазина, че няма един винт, купи и винт".  Касови бонове (за каквито предположи г-н Янков) не са представяни.

Ремонтът се прави в обитаван апартамент (не е ново строителство). Не знам дори и трите имена на господина. Дискомфортно е да оставиш къщата си на непознат, за да вършиш неговата работа.

Това е моето разбиране. Комуто харесва описания подход, публикуван е телефонът - може да се възползва от услугите.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 19:50 от Шарлот

# 193
Ми то майсторът може и да си поиска и друго нещо, особено, ако домакинята е по "засукана" и случаят е спешен Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 11:00 от къдрокоса

# 194
  • София
Препоръчвам за всичко в банята и интересни решения от дърво Развигор Петков 0885979965

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 10:15 от nad_tab

Общи условия

Активация на акаунт