БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2

• 59 124
  • 614
  •   1
Отговори
# 330
Проверете бойлерите наистина първо. Направихте ли го? (Човек, който разбира поне малко от малко )
 Оставете това кой ползва и кой не. Може да е забравен кран или както там се казва.  Много често от бойлери става това- меша водата.
При нас на средният щранг се случи това и след безумнии теории от съседи, мм просто слезе до втория етаж, където бяха скоро правили ремонт и сложили бойлер за всеки случай и затвори крана. Досети се демек.
О, и в нашата част се беше случило една година. Отново същото. Simple Smile

Проблемът е, че всички с бойлери твърдят, че не е от техния и си правят оглушки. Никой не се наема да си провери бойлерите. Но затова искаме да повикаме човек специалист, да диагностицира проблема, ако трябва и бойлерите да провери, на него не вярвам да откажат да погледне. Въпросът е, дали има някой такъв по-надежден специалист. Затова писах тук, ако може да ми препоръчат.

# 331
  • Сф
Те може и да не разбират, че е от тях. Даже по-често не знаят. Не ви трябва специалист. Да се хванат двама, трима мъже от входа и един разбиращ и да минават наред. Ако им се обясни нормално не виждам защо да не отворят и пуснат човек. Специалиста непознат ли ще пуснат? И кой външен ще се наеме и какво и кой  ще плати такова дребно нещо? Може и да откаже да влезе в чужд дом, то вас не пускат.. Това е нелепо. Според мен. Ако не, им спрете водата.  Шегичка. Домоуправител, касиер,  някой да мине.
Ние сме 9 етажа. Само едни хора писнаха,че нещо не е наред.  Действайте, първо това трябва да се види,  както са ви казали и от Топлофикация- забранен отворен кран на бойлер!
И не е нужно да го ползват!
Успех!

# 332
Подкрепям написаното от PureLove.
Тоно така несъзнателно ние бяхме лишили от топла вода съседите. Възвратен клапан мисля, че се казваше. Монтираха ни го и проблема се разреши. Всеки разбиращ от работата си Ви К ччовек ще го открие и направи без много усилия.

# 333
  • София
Може и смесването да става и от хигиенен душ.Ако смесителя е постоянно отворен играе ролята на байпас.

# 334
Подкрепям написаното от PureLove.
Тоно така несъзнателно ние бяхме лишили от топла вода съседите. Възвратен клапан мисля, че се казваше. Монтираха ни го и проблема се разреши. Всеки разбиращ от работата си Ви К ччовек ще го открие и направи без много усилия.

Нали точно затова търся добър ВиК майстор. Иначе няма кой да се разправя със съседите, ние дори не знаем кой има бойлер и кой няма, някои си казаха, че имат, но...до там. Старите домоуправители не си направиха труд да минат по апартаментите и да проучат.

Те може и да не разбират, че е от тях. Даже по-често не знаят. Не ви трябва специалист. Да се хванат двама, трима мъже от входа и един разбиращ и да минават наред. Ако им се обясни нормално не виждам защо да не отворят и пуснат човек. Специалиста непознат ли ще пуснат? И кой външен ще се наеме и какво и кой  ще плати такова дребно нещо? Може и да откаже да влезе в чужд дом, то вас не пускат.. Това е нелепо. Според мен. Ако не, им спрете водата.  Шегичка. Домоуправител, касиер,  някой да мине.
Ние сме 9 етажа. Само едни хора писнаха,че нещо не е наред.  Действайте, първо това трябва да се види,  както са ви казали и от Топлофикация- забранен отворен кран на бойлер!
И не е нужно да го ползват!
Успех!

Аз не мисля, че е дребно нещо, не се знае какво е. А и пред непознат съседите биха имали повече респект отколкото пред живущ от блока, когото познават, и с който не им пречи да се държат като с парцал (не визирам никого, говоря принципно). Тъжно, но факт. Както казах, професионалния домоуправител "Габриела" не си мръдна пръста. Касиер отново са те. За съжаление нашия блок е от онези, в който живущите са от тези, които всеки гледа само себе си.

# 335
  • София
Вижте тези апартаменти,в които наскоро е правен ремонт.А също така как е положението при съседите на вашия етаж.

# 336
Вижте тези апартаменти,в които наскоро е правен ремонт.А също така как е положението при съседите на вашия етаж.

Съседите до нас са наематели, собствениците живеят на друго място (даже май в момента са в чужбина) и отдавна дават апартамента под наем. Но преди години, още преди да почнат да го дават под наем го ремонтираха основно. Само не се знае, дали са от тези, които имат бойлер или не. За другите апартаменти не знаем кой кога е правил ремонт, особено в съседния вход. Няма смисъл да спамим темата с излишни мнения, за да пиша тук да питам за майстор очевидно си има причина (ако беше така лесно да се разберем със съседите въобще нямаше да търсим майстор). Ако някой може да ми препоръча добър майстор - добре, ако не - здраве да е.

# 337
Може и смесването да става и от хигиенен душ.Ако смесителя е постоянно отворен играе ролята на байпас.
Или батерия с константна температура.

# 338
  • София

Съседите до нас са наематели, собствениците живеят на друго място (даже май в момента са в чужбина) и отдавна дават апартамента под наем. Но преди години, още преди да почнат да го дават под наем го ремонтираха основно. Само не се знае, дали са от тези, които имат бойлер или не. За другите апартаменти не знаем кой кога е правил ремонт, особено в съседния вход. Няма смисъл да спамим темата с излишни мнения, за да пиша тук да питам за майстор очевидно си има причина (ако беше така лесно да се разберем със съседите въобще нямаше да търсим майстор). Ако някой може да ми препоръча добър майстор - добре, ако не - здраве да е.
Просто можете да попитате наемателите как е при тях водата.Ако при тях всичко е наред остава само вашия щранг да се изследва. Дори и да извикате човек как ще осигурите достъп до апартаментите,където се предполага, че има проблем с водата.По добре направете най напред едно събрание със съседите да разберете кой има проблеми с водата и тогава викайте майстор.

# 339
  • Сф
Пак ви прочетох. Съседите искали да се сменят някакви тръби в мазето, мислели че е от тях. Значи все пак има някакъв сговор в тоя вход. Вик специалист от Софийска вода повикайте. По официален специалист едва ли ще намерите.

# 340
Пак ви прочетох. Съседите искали да се сменят някакви тръби в мазето, мислели че е от тях. Значи все пак има някакъв сговор в тоя вход. Вик специалист от Софийска вода повикайте. По официален специалист едва ли ще намерите.

Никакъв сговор не е, просто в началото се коментираше това за тръбите, а тях ги мързи да търсят професионалист да огледа и направи експертиза и не им се занимава, затова приеха най-лесното според тях решение, тъй като, ако се сменят тръбите в мазето само ще дадат пари на домоуправителя и няма да се занимават повече.

# 341
Mermaid By Heart, очевидно от скоро следите темата. Г-н Румен Янков, който писа, е ВиК специалист с голям опит. Вслушайте се в думите му - проблем на този етап е не майсторът, а осигуряването на достъп до жилищата по едно и също време. Няма да идва човек 10 пъти, защото Х отсъства, а Y не желае да отвори и допусне. Съберете се, вземете решение. Майстор ще се намери. Каза ви се има 3 причини за смесването: бойлер, интимен душ с топла и студена вода, батерия с настройка за постоянна температура на водата. Прави се оглед в домовете с такива уреди и се приключва. В нашия вход белята направи висок клас батерия Grohe.

# 342
Mermaid By Heart, очевидно от скоро следите темата. Г-н Румен Янков, който писа, е ВиК специалист с голям опит. Вслушайте се в думите му - проблем на този етап е не майсторът, а осигуряването на достъп до жилищата по едно и също време. Няма да идва човек 10 пъти, защото Х отсъства, а Y не желае да отвори и допусне. Съберете се, вземете решение. Майстор ще се намери. Каза ви се има 3 причини за смесването: бойлер, интимен душ с топла и студена вода, батерия с настройка за постоянна температура на водата. Прави се оглед в домовете с такива уреди и се приключва. В нашия вход белята направи висок клас батерия Grohe.

Когато се живее в блок, където единия вход не се разбира с другия и хората предпочитат да си правят оглушки е трудно да се провежда нормална комуникация. Няколко пъти се повтори, дори още от бившия вече професионален домоуправител хората с бойлери да си направят проверка на бойлерите и връзките (даже имаше закачени бележки, или поне имаше такава в нашия вход), но никой не си мърда пръста и се настоява, че не е от тях (да не говорим, че когато се свика събрание много малка част от хората от съседния вход дойдоха). Проблемът не е, че аз не искам да се вслушам в нечий съвет, а че познавам отношението на съседите и знам, че с тях не мога да се разбера и на глава няма да изляза. Като се има предвид, че те поначало предпочитат да дават пари, за да сменят тръби, мислейки, че така ще отстранят проблема, вместо да си проверят техните връзки и бойлери, какво повече да говорим... При такива хора няма как да се разбереш освен да ги респектираш със специалист, защото на него няма да смеят нито да откажат, нито да спорят с него...тъжно, но факт. Планирали сме и сме обявили ново събрание за април, така че отново ще повдигна въпроса за бойлерите, макар да се съмнявам, да има резултат различен от този на предишното събрание...

Благодаря на всички тук за съветите и помощта!

# 343
Здравейте, моля препоръчайте ми ел. техник (за град София), който би се заел със смяна на ел. инсталация на кухня. Инсталацията е стара, а сме поръчали нова кухня и ел. уреди. За монтажа ни казаха да има 4 квадрата кабел и други кабели по тяхна схема.
До момента идваха 2- ма ел. техници. Първият обясни подробно какво ще направи, колко ще струва и след 2-3 седмици отлагане, така и не започна работа. Съгласиме се на всичко, което предложи като работа и цена.
Вторият дойде уж за тази работа и чрез познати. Смени само таблото и до там. Каза да му изкъртим и направим всички каналчета и той ще изтегли кабелите 😁
Ми вече нямам думи, честно.
Мисля, че всички искат да правят цял апартамент за хиляди левове, и не се захващат само с кухня. Или пък искат всичко друг да направи и те само да прекарат 2-3 кабела.
Кухнята и ел. уредите са поръчани и времето си минава. Моля за препоръка на ел. техник, който ще свърши работата. Благодаря 😇😇😇

Аз препоръчвам силно ДТМ Електрик, работят много бързо, дават професионални съвети и наистина не работят с претупване! Телефона е 0879329876

# 344
Бихте ли ми препоръчали майстор или фирма за боядисване на две стаи и кухня, има изкъртено от смяна на врати. В коридора мисля да сложа от плоскостите, които имитират тухлички.

Общи условия

Активация на акаунт