Отговори
# 600
Да, и аз съм забелязала,че понякога хумора не е на място.
Значи в Турция наистина не може да се гледа сериала в Utube?
За мен една от много силните сцени беше тази, между Дахан и Давут.
Просто не ми се мисли каква ще бъде реакцията на Дахан сега!
Точно, когато възстановяваше връзката с баща си,  да го загуби.
И то, заради него.
Освен,че ще търси отмъщение, ще има и борба със съвестта си.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 01:10 от NeZ_9

# 601
Гери, Енвер уж е представител на лошите още от начало, а с тия хумористични нотки в образа му, го харесваме от серия на серия все повече. Че и още от началото го искаме от страната на Дахан ...голям парадокс..

Нези и за мен сцената м/у Дахан и баща му беше много силна, като че ли се сбогуваха и си казаха много неща. Те за всички серии досега не им се събраха, толкова разговори, както  тук.
И на мен не ми е мисли за реакцията на Дахан. Истинската война започва сега.
В ютуб, отдавна не гледам. Само фраговете си взимам и клипчета на Чачо

# 602
Мда, уж Енвер е от лошите, а с тази комедия го за харесвахме. Точно това имах предвиден преди време как сме харесали мутрите в под прикритие.

Преди малко попаднах на инстаграма на брата с разбитото сърце. Така съм се смяла. Аз и преди съм го виждала ама чак сега направих връзката. Прави страшни видеа с дъщеря си. Какви танци само. Вече не мога да го гледам със същите очи. Вече само за танците ще се сещам. Grinning

# 603
Още една снимка от сета
Скрит текст:
Да ви споделя защо още не мога да заспя.
Имахме подарък от децата за Коледа, ваучер за вечеря на тъмно.
Тази вечер бяхме в този ресторант.
В ресторанта е тъмно като в пещера, обслужващия персонал се състои от  незрящи хора.
Още от вратата ни представиха момичето, което ще ни обслужва. Хванахме се на влакче и тръгнахме след нея, докато ни настани на масата.(имаше стълби, коридори)
Не мога да ви опиша какво е чувството да не виждаш абсолютно нищо.
Прекарахме малко повече от два часа, менюто беше 5 степенно,  доста вкусно, но не виждаш какво ядеш. Дадоха ни по един лист и флумастер да нарисуваме нещо.
Аз на светло не мога да рисувам, та на тъмно. Grinning
В интерес на истината в някакъв момент свикваш и по- лесно намираш чашата си, вилицата си, а може да ядеш и с пръсти.
Чуваха се гласовете на други посетители, но не  можеш да видиш никой. Имаше приятна музика.
После, излязохме по същия начин, момичето ни изведе.
Показаха ни снимки на храната,която сме яли, оказа се,че не  бяхме познали почти нищо.
И разбира се, рисунките.Grinning
Все още мисля за това, как някои хора живеят в пълен мрак.
Това момиче тичаше напред -назад, сервираше ни, подаваше ни чашите в ръцете,  беше много мила. Ние я видяхме, но тя нас - не.
Ние живяхме два часа по начина, по който тя живее цял живот...
Сега цяла вечер мисля за нея.
Незрящите сънуват ли?
Да, това е парадокс, но Енвер ни стана симпатичен!
Много се забавлявам с него и забравям,че е мафиот.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 12:25 от NeZ_9

# 604
Добро утро! Coffee

Тази седмица Гадар се изкачи на 3-то място измежду сериалите на NOW.

Вчера много снимки от сета излязоха, пораздвижиха се нещата и в тая посока.
Много ми се иска да това раздвижване и в сериала и извън, да даде резултати. Истината е, че рейтинга ми е все тая докъде ще стигне, ясно е че чудеса няма да се случат, но искам историята да ме държи в сериала така, както ме държи в последните две серии.

Скрит текст:
Нези, интересно преживяване сте имали с мъжа ти. Впечатлена съм! Браво на инициаторите, за такъв ресторант. Хем работа за тях, хем преживяване за нас. Добра идея на децата ти за подарък. Харесва ми идеята, да влезем в обувките на незрящите хора. Интересен въпрос, дали сънуват незрящите хора. Сигурно сънуват, но какви ли съм им сънищата...цветни или черни, това е въпроса. Никога досега не се бях замисляла.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 08:27 от jackie.

# 605
Добро утро! Coffee
 Тази седмица турците празнуват края на едномесечния Рамадански пост с Ид ал Фитр, който е първият от двата официални 3-дневни празника, чествани в исляма.  Eid al Fitr започва при залез слънце в нощта на първото виждане на полумесеца (нарастващата луна) и тази година ще бъде във вторник след залез слънце.  Турското правителство реши, че понеделник и вторник преди празника ще бъдат свободни, така че турците имат дълга 9-дневна почивка по повод този празник.
 Доколкото разбирам, сериалът ще си вземе почивка следващата седмица, така че няма да имаме "Gaddar" в петък, а чак на 19 април.
 Чаатай също ще има ваканция и може би ще я прекара в Чанаккале, със семейството си, а може би ще отиде някъде с приятели. Може да  ни почерпят с някоя  снимка .Wink
 Желая ви хубава нова седмица!

# 606
Като няма серия тази седмица, ще си нищим старите...

От нета:
Ще оживее ли Давут?

В 12-ия епизод на „Gaddar", Dağhan не успя да избегне попадането в ръцете на братята Zakkum. Докато Коркут постави Дахан жив в ковчег и го погреба, за да отмъсти за брат си, директорът и Курт му се притекоха на помощ, когато Дахан беше на път да умре. Дуото спаси Дахан от мястото, където беше погребан в последния момент.
След като Коркут каза на Екбер, да му каже за Дахан, той се обади на Оя при първа възможност и я информира, че Дахан е мъртъв. Докато научава новината от Оя и Айдан, тя се втурна към къщата на семейството на Дахан с шока, който изпита и сподели тъжната новина с тях. Докато в къщата цареше голяма тъга, излизането на Дахан от балкона на къщата накара всички да си поемат дълбоко въздух.
Докато всичко това се случва, Гюркан се натъква на ситуация, подобна на инцидента с насилника на дете Шуку Метин Шенай, който шокира цяла Турция по време на разследване. Гюркан, който водеше голяма битка със съвестта си, помоли Гадар за помощ, за да убие човека. Дахан, който научи какво се е случило, се съгласи да сътрудничи на Гюркан и отмъсти на малтретираните деца, като уби мъжа. 
Дахан се опита да притисне в ъгъла братята Заккум като планира да ги убие, но Коркут го осъзна в последния момент и Дахан избяга от него.
Във финала на „Gaddar“ Коркут отвлича брат му и сестра му, за да отмъсти на Дахан, който идва след тях с баща си и се натъква на неочакван ход от страна на Коркут. Докато Дахан казваше на Коркут да остави  брат му и сестра му, Давут се намеси, искайки да защити децата си. Докато Коркут застреля Давут, без да му мигне окото, Давут рухна пред очите на децата си. „Ще оживее ли Давут?“ Въпросът остави отпечатък върху финала на серията.

# 607
Серията беше много динамична и наситена с емоции.
Като започнем от първия сблъсък лице в лице между Дахан и Коркут.
Вече го коментирахме, но наистина останах с впечатлението,че ще има честна мъжка битка. Поне такова беше поведението и на двамата.
Може би и така щеше да бъде, но Коркут побесня, като разбра,че Дахан е жив и реши да действа по друг начин, като удари по  най-слабото място - близките.
Струва ми се, че Дахан постепенно разбра, че дори и да държи Айдан далече от себе си, и двамата са изложени на опасност, така че изглежда вече е решил, че ще  бъдат заедно и ще я пази, а и тя не се съпротивляваше този път. Вече е на ясно с опасния начин на живот, който той води, но му има доверие и иска да е до него, дори и в това.
Смела и решителна е, това не може да и се отрече.
В тази битка Дахан и Енвер се оказаха отново на една страна, не само заради общия си враг, но и заради хората, които обичат. Искат, или не, вече са едно семейство, така да се каже.
Силно емоционални са двамата, когато става дума за близките им хора.
Първата невинна жертва в тази война се оказа Давут.
Това ще доведе до много нови сблъсъци.
От една страна между Дахан и Коркут,  от друга страна на Дахан ще му се наложи освен да се изправи срещу съвестта си, да се изправи и срещу останалите от семейството. Защото те загубиха съпруга и баща си, заради него.
Може би дори ще доведе и до нов конфликт между Дахан и Енвер, защото той постъпи неразумно, като ги изведе навън и така ги изложи на опасност.
Аз  лично смятам,че Давут няма да оцелее.
Може би ще има известна борба за живота му, но няма да остане жив.
Но, нищо не се знае. Може да очакваме всичко.

Невероятен, страхотен Чаатай!

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 10:37 от NeZ_9

# 608
И аз смятам, че Давут няма да оцелее.
А и чисто сценарийно, в интерес на сериала, трябва да създадат конфликтна ситуация.
Дали семейството наистина ще скочи срещу Дахан, а и срещу Енвер, защото той им каза, че заради него братята са изпратени и това заплашва живота им. Ще видим как ще ни представят тази ситуация.
Другото, което се чудя, дали сценаристите не решиха Гюркан да го прикрепят към нашите и използваха случая с изверга с децата. Крайно време е да прикрепят още някой към нашите.
Интересно ми е Лейля как ще реагира като разбере, че Дахан е убиецът на баща й. Дали ще му прости или и тя ще застане срещу него. Да видим сценаристите какво ще измислят в тая посока. Как ли ще се развият отношенията между Лейля и Коркут? Все въпроси, на които чакаме отговори.

# 609
Коркут и неговия луд поглед

Дали любовта ще го промени?

Изобщо ще има ли любов?
Интересно ми е как ще отговори Лейля на тези новопоявили се чувства у Коркут.
Докато Дахан се появи в живота и случайно и с лъжа, тук поне тя знае кой е насреща и.
А тя не обича лоши  и агресивни момчета.
Ще видим дали ще промени отношението си и към двамата, защото предстои да разбере, че нещата не са такива, каквито изглеждат.

# 610
Според мен Давут няма да оцелее, няма и до болница да стигне. Това не е Дахан, който за по-малко от 24 часа му оправиха раната, наспа се и вече дори не го боли. Това не е и Аслан от айлето, който да се оправи след такава стрелба.
Аз имам чувството, че сценариста е нахвърлял твърде много истории и теми в началото на сериала и е решил, че не си заслужава да развива повечето от тях, но си оставя вратичка и да го направи(това може и да е само в моята глава, а сценариста дори да не помни какво ни е загатнал в началото). Имам и теория, ме човекът Давут е трябвало да напусне снимките. Дано е жив и здрав човека. Така и няма да разберем защо се е скарал с дахан, за какво е бил заема, защо Фатма не му говореше, какво толкова е имал с Фикрие(то май е нищо). Сигурно и още неизказани неща има.

# 611
Здравейте!
Спорна почивна от сериали седмица!

Gaddar Dizi Müzikleri | İnfaz V3 (1.Sezon 12.Bölüm)

Давут и според мен няма да оцелее.
Взаимна любов при Коркут и Лейля, не знам дали ще има, но мисля, че Лейля ще се отвърне и от Дахан като разбере, че той е убил баща й. Той Коркут нали й каза, че хората са зли и лицемерни, предполагам че ще си спомни думите му като разбере истината за Дахан. Коркут от друга страна й е казвал до този момент само истината колкото и да е грозна, но той е лошо момче и Лейля нищо чудно да не го приеме. Но все пак не се знае, какво ще стане с нея след поредното разочарование в живота си, може вече да не гледа на всичко с очите на Лейля, която познавахме до сега.
По отношение на любовта, малко е плашещо човек като Коркут да се влюби в която и да е. До този момент ни го показаха като човек на много силните емоции, с много гняв, ярост, безпощадност в себе си. Такъв човек като се влюби ще обича и ревнува със същата сила, но в другата крайност. Реално чак е плашещо. Единствения шанс е ако двамата Коркут и Лейля взаимно си коригират характерите/емоциите, да не са в крайностите, защото и Лейля ни е показана пък в другата крайност, тази на доброта.
Но дали е възможно или не вече зависи от сценариста.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 12:21 от cvetansk

# 612
Цитат
Такъв човек като се влюби ще обича и ревнува със същата сила, но в другата крайност. Реално чак е плашещо.
Напълно съм съгласна!
Казват,че противоположностите се привличат. Ще видим! Wink

Скрит текст:
По повод на това, което ви разказах снощи,се сетих за един филм с Берен Саат, който ви препоръчвам, ако не сте го гледали.
Участва и Hazar( Ейлюл) от Medcezir.

# 613
Тази седмица Чачо е седми в IMDb

# 614
Споделено в групата на румънките.

Дистрибуторът Madd - Entertainment обяви, че сериалът “Безмилостен” ще има 75 епизода по 45 минути, тоест 25 епизода в турски формат.
Ако действително е така, то сега се намираме точно по средата.
"Aile" с Къванч и Серенай, беше разделен на два сезона по 15 серии.
Дали и тук ще е така?
 Сега броих петъците и се пада 25 епизод да е на 19 юли, ако няма още прекъсвания.
Може би, като опция, снимките ще продължат през лятото, а останалите епизоди ще бъдат показани в началото на есента.
Или ще  изгледаме всичко, до лятото и после ще излязат в почивка?

Общи условия

Активация на акаунт