Ноемврийчета напети весело растат 4 :)

• 13 899
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
Цитат на: Exchequer
Макар че имам чувството, че с всеки изминат ден все повече започвам да обичам това малко човече и ми е все по-трудно да се разделям с нея. Сигурно и вие сте така Simple Smile

Да  Laughing , така сме!!
Exchequer, Моника ти е одрала кожата, пу, пу, да ти е жива и здрава Laughing

# 106
  • София
Цитат на: Mags
Мамчета искам да питам как понесоха бебчетата ви ДТК ваксината?! Ние сложихме първата в петък (заедно с полиомелитната, въпреки че не съм сигурно дали 2 ваксини се слагат наведнъж Thinking ) и бебка направо пощуря.. докато е будна само мрънка, приплаква или буквално се дере, а не може и да спи хубаво.. през деня въобще (само рев), нощем се върти и се буди през 1 час.. циците ми станаха на нищо от дъвчене  Rolling Eyes  Педито каза че ще е `по-нервничка` до 72 часа, ама тя направо се изтощи от нерви..
при вас имаше ли такова нещо?! просто се чудя вече - от ваксината ли е, от кво ли?! не мога и коликите да различа с тоя постоянен рев  Imp

На Лори тази сутрин й сложиха ваксините и за сега добре ги понася (да чукна на дърво). Дадох й профилактично Панадол и като й мерих на два пъти температурата, не беше вдигнала. Спокойничка е и дано да е така и през следващите дни пу,пу Simple Smile

Цитат на: magi99
Цитат на: Moni
Така като чета, май само нашта консултация са я затворили заради грипа за 2 седмици и пак отлагаме ваксината... То не че бързам, ама знам ли. Нашта педиатърка каза че не било проблем по късно важното е да не е по рано.

И нашта каза същото, може и на 5 месеца да се дадат. Важното било, че противохепатитната сме я дали, ДТК -то и полиото могат да почакат. Няма нищо фатално.Мойто свеки също е педи и тя ми повтори думите на нашето педи. Ама за какво сте се разбързали с тези ваксини в това грипаво време.Ние още първото ДТК и полио не сме слагали, вие вече за втори прием говорите.

На Лори това й е първата ваксина, а принципно трябваше да е втора, но я отложихме до сега. Аз не съм се разбързала и по този повод предварително се обадих на педиатърката ни дали да ходим и тя ни каза - да.

# 107
  • София
Цитат на: rajceto_bg
Хе хе, и на мен племенника на мъжа ми се струва огромен( на почти 3 години е), а като се стя преди ми изглеждаше един малък , малък

Хеей, привет и от мен Simple Smile Май всички ще се прхвърлим тук Wink

# 108
  • София
Цитат на: evpraksia
Майчета, излизате ли в тоя студ, ние от Неделя не сме излизали, ми то аз се вкочанявам само като се покажа на балкона, който е остъклен, какво остава да изведа бебо навън, макар че има слънце. А до сега откакто сме родени почти всеки ден сме излизали  Simple Smile

И ние не сме излизали, а вече така ми се иска на вън. Още малко и после пък няма да се прибираме Wink

# 109
  • Бургас
Si Key, благодаря че попита. Жу` до преди час беше добре, смяхме се, играхме, гука, снимки правих, че е с един сладък гащеризон ... бонбонче. дори спа .... и се събуди със сърцераздирателен рев, беше и време за хранене и аз успокоявам я, тичам до кухнята да сложа водата, връщам се тя синя от рев... успокоявам я (малко, че тя не е лесна) и пак търча в кухнята ..... слагам млякото и разбърквам ......... търча пак да утешавам ........... пак в кухнята за водна баня, тя пак лилава от рев........... утешавам и пак търча вече да взема млякото .......... пея и гушкам половин час, а тя реве .......... и накрая се изтощи и задряма, бутнах биберона изпи половината и заспа непробудно .......... сега ми дреме на рамото, а аз усъвършенствам писане с лява ръка. Обаче хич няма да я остава до тук, всичко ще си изяде (нали дебелеем да не влизаме в болница).
защо плака така обаче незнам, нито се свиваше като при колики, памперса проверих ........ видимо всичко   пък ...........

# 110
Ох, аз ако в кажа от кога не сме излизали Embarassed , направо съм за  #Bad Talk  #Sniper , ама какво да правя като при нас е  cold и то много. Нали сме си в гората и винаги е по-студено с няколко градуса и все духа един гаден вятър. Само да стане по-топличко и ще ходя в парка, че при нас няма къде да се разхождаме.

# 111
  • Бургас
иначе детенце вече почти не повръща (само чайче, ама рядко и не толкова обилно)
и всичко си изяде ама още сме много трудни с това хранене, обяснявам и аз колко е лошо в болницата ама не слуша

# 112
Цитат на: Exchequer
Оххх, днес бях на гинеколог за първи път откакто съм родила. Малко съм притеснена, може би няма защо, но явно имам проблем с шийката на матката. Каза, че тъй като съм имала разкъсвания по време на раждането и после съм шита е нормално да имам такива проблеми сега. След като ми излезнат резултатите от цитонамаската, ако са добри ще ми приложи някакво лечение, за което трябва да си купя предварително лекарството и да ходя три дни да ми го слага. Някой имал ли е подобен проблем???

Най-вероятно имаш раничка на шийката.Все пак питай.Ако е раничка,те често се появяват след раждане.Аз съм имала поне 3-4 досега.Няма страшно.Важни са резултатите от изследването.

# 113
  • София
Цитат на: Яна (2 в 1)
Si Key, благодаря че попита. Жу` до преди час беше добре, смяхме се, играхме, гука, снимки правих, че е с един сладък гащеризон ... бонбонче. дори спа .... и се събуди със сърцераздирателен рев, беше и време за хранене и аз успокоявам я, тичам до кухнята да сложа водата, връщам се тя синя от рев... успокоявам я (малко, че тя не е лесна) и пак търча в кухнята ..... слагам млякото и разбърквам ......... търча пак да утешавам ........... пак в кухнята за водна баня, тя пак лилава от рев........... утешавам и пак търча вече да взема млякото .......... пея и гушкам половин час, а тя реве .......... и накрая се изтощи и задряма, бутнах биберона изпи половината и заспа непробудно .......... сега ми дреме на рамото, а аз усъвършенствам писане с лява ръка. Обаче хич няма да я остава до тук, всичко ще си изяде (нали дебелеем да не влизаме в болница).
защо плака така обаче незнам, нито се свиваше като при колики, памперса проверих ........ видимо всичко   пък ...........

Леле, хич не ти е леко Sad Явно си е необходимо време, за да се нормализира положението, но дано да е по-скоро. Вярвам, че няма да стигнете до болница и беболинка ще започне да си наддава стабилно.
Не знам дали си спомняш, че Лори пък първия месец имаше проблем с теглото (проблема беше, че не ядеше добре) и от тогава все догонваме връсничетата. Тя вече си наддава добре, но спрямо останалите е по-дребна  Confused Днес като я мериха на консултацията беше наддала 850г за последния месец и 4 см. Та много добре те разбирам  Simple Smile

# 114
Цитат на: Яна (2 в 1)
иначе детенце вече почти не повръща (само чайче, ама рядко и не толкова обилно)
и всичко си изяде ама още сме много трудни с това хранене, обяснявам и аз колко е лошо в болницата ама не слуша

Янче, ще си вземе бележка детето и ще видиш как ще започне да папка и да пухкавее и ще спре да повръща и всичко Simple Smile предлагам да забравите всякакви болници Simple Smile

И аз да си призная не сме излизали за по-дълго време вече седмица  може би Sad само за по малко на терасата и това е... мен не ме притеснява толкова студа, ами просто няма как да я изкарам Sad около нас е само с купчини сняг, количката не върви.. кенгуру още не искам.... уф Sad обаче в петък сме на консултация и ако не хвана да ида с количката (а то на 40мин от нас пеша) та на Simple Smile не издържам вече Simple Smile

Браво на Лори, колко много е пораснала Simple Smile давайте все в тоя дух ! Simple Smile че и по килце и отгоре ви пожелавам Simple Smile

Ей, хора, сетила съм се за мтц и бебе Рая Simple Smile какво ли правят сега... дали пак така си спинкат и слушкат.. трябваше да я накараме бярем един телефон да остави, че тоя месец бая време...

Ние днес си говорим с палячото Simple Smile една играчка Simple Smile не знам кво си разправят, ама до вчера я беше страх от него, а сега са първи другарчета Simple SmileSimple Smile

А за прегледа - аз сега чакам да ми свърши цикъла и ще ходя на преглед. Но моята шийка е горена с лазер година преди раждането, та сега не знам хич какво може да е станало...

# 115
Как сте с косопада, момичета.?
Аз нямах никакави проблеми през цялата бременност и сега, беба като стана на 3 месеца и направо е ужас... Цели шепи коса събирам като се реша, целия под е само с моите косми, а тя косата ми е и дълга... Купих си шампоан Фитовал, чух че имал много добър ефект. Дано помогне!!

# 116
  • София
Спомняш ли си, че точно това обсъждахме преди време - за косопада след 3-я месец. Явно наистина е така.
Лори утре става на 3 месеца и да съм в очакване значи  Confused  Абе то и до сега май ми пада малко повечко косата от обичайното, защото на мъжа ми му прави впечатление. Но при мен нали ми е много дълга косата и два косъма да паднат, си се набиват на очи. Не ми се мисли ако се увеличи какво чудо ще бъде.
Имаше една тема преди време в Дир-а по въпроса и там доста съвети бяха дадени. От много време не съм влизала там и за това сега не мога да дам линк.

# 117
Цитат на: Si Key
Спомняш ли си, че точно това обсъждахме преди време - за косопада след 3-я месец. Явно наистина е така.
Лори утре става на 3 месеца и да съм в очакване значи  Confused  Абе то и до сега май ми пада малко повечко косата от обичайното, защото на мъжа ми му прави впечатление. Но при мен нали ми е много дълга косата и два косъма да паднат, си се набиват на очи. Не ми се мисли ако се увеличи какво чудо ще бъде.
Имаше една тема преди време в Дир-а по въпроса и там доста съвети бяха дадени. От много време не съм влизала там и за това сега не мога да дам линк.

Мерси, ще потърся темата. Вярно, че обсъждахме косопада, но не съм запомнила, че е ставало въпрос за след 3-я месец, аз лично много се учудих, обикновено нямам косопад. Само веднъж съм имала преди години.

# 118
Лелеее, почвате да ме плашите.. аз досега коса да ми пада не знам какво е та сега ли трябваше... и на мен ми наближава скоро третия месец, та значи да се подготвям психически казвате .....

# 119
Мойта коса и преди си падаше, затова сега не ми прави впечатление. Ама аз как я тормозя, ако можеше да говори щеше да ме нахока яко. Какво ли не съм й правила. Но понеже е гъста и все още е здрава. Като бях бременна в осмия месец я постригах, иначе ми беше стигнала почти до кръста.Ама всеки месец боя, кичури, какво ли не.

Общи условия

Активация на акаунт