Ноемврийчета напети весело растат 4 :)

• 13 898
  • 308
  •   1
Отговори
# 90
Цитат на: Mags
Мамчета искам да питам как понесоха бебчетата ви ДТК ваксината?! Ние сложихме първата в петък (заедно с полиомелитната, въпреки че не съм сигурно дали 2 ваксини се слагат наведнъж Thinking ) и бебка направо пощуря.. докато е будна само мрънка, приплаква или буквално се дере, а не може и да спи хубаво.. през деня въобще (само рев), нощем се върти и се буди през 1 час.. циците ми станаха на нищо от дъвчене  Rolling Eyes  Педито каза че ще е `по-нервничка` до 72 часа, ама тя направо се изтощи от нерви..
при вас имаше ли такова нещо?! просто се чудя вече - от ваксината ли е, от кво ли?! не мога и коликите да различа с тоя постоянен рев  Imp

Магс, аз доколкото си спомнят и ти беше при Груева нали ? Ами на нас също ни сложи двете ваксини едновременно, но на Таня абсолютно нищо и нямаше.. беше си спокойна, не е вдигала температура, не е плакала.. аз гледах да избягвам да пипам ръчичката и крачето там където е слагана инжекцията само и това беше... нищо и нямяше като цяло... Панадола така си и остана неотворен....

# 91
Цитат на: evpraksia
Добре дошла на rajceto!!!
Аз пак имам питане за кенгурото. Аз нося Еличка с космонавт естествено в тоя студ, обаче какво слагате на крачетата - на мен ми подариха едни обувчици, които са й възголеми, обаче й ги слагам, защото през крачола ще измръзнат копитцата!?

Ами аз на Таня досега космонавт не съм и слагала и нямам и намерение да и слагам, но нали не я изнасям с кенгуруто та затова. А не можеш ли да и сложиш едни по-дебелички плетени терлички и ако крачолчето на космонавта е по-дълго, мисля, че няма проблем.....

# 92
  • Бургас
evpraksia, аз слагам термочорапки и терлички ама и нашето космонавтче е голямко

# 93
То и нашето е голямо, ама си мисля отдолу да не духа под крачолите

# 94
  • Бургас
ами ако е достатъчно длъжко защо не подгънеш крачолчето навътре като поставиш крачето в подгъва (не в отвора), аз така мислех да правя, но пък нашето не е чак толкова голямо

# 95
  • София
Цитат на: magi99
Когато бебо се роди и щерката дойде да го види имах чуството, че за един ден е мутирала.

Хе-хеее и аз съм забелязала същото. Като ни изписваха и видях племенника ми (той е на 8 год.), направо ми изглеждаше като гигантче  Shocked  Рекох си "Лелее, това дете колко е пораснало !?". А вечерта като си легнахме с моя мъж и като го гледах ми се струваше наистина огромен, според калибъра на Лори всички ми изглеждаха много големи.
А днес на консултацията с нас имаше и едно бебче на 3 седмици и толкова мъничко, каквато беше и Лори. Леле какво дребосъче беше, като шушулчица  Grinning

# 96
Цитат на: Яна (2 в 1)
ами ако е достатъчно длъжко защо не подгънеш крачолчето навътре като поставиш крачето в подгъва (не в отвора), аз така мислех да правя, но пък нашето не е чак толкова голямо

Ами пробвах така, ама явно не е чак толкова голям и нашия, защото го изриваме и краката пак са на въздух

# 97
... Казва, че нямало дебели манекенки, та за това била на диета, моля ви се. Пие едни витамини и дядо й я пита какво пие, а тя " Ми хапчета за отслабване, като мама"

Голяма сладурана ти е щерката...
Доста се посмях.... Mr. Green

Сега като ви чета и си мисля, че аз нещо забавям нещата....ние сме още на кърма и не давам никакви сокчета и т.н.
Чудя се аз ли греша или вече трябва да започвам?

# 98
  • София
Цитат на: T o n i
Е, същото като при нас. А и тя расте само на височина. Кльощавааааааа, мани - мани. Казва, че нямало дебели манекенки, та за това била на диета, моля ви се. Пие едни витамини и дядо й я пита какво пие, а тя " Ми хапчета за отслабване, като мама". Ей, така копират тези деца, че вече преди да кажа нещо го превъртам по няколко пъти в главата . Ама ти не се шашкай сега, имаш няколко годинки. Като пораснете ще видиш - то ще е гаджета, всеки ден различни, тоя го обича , че е по- голям от нея и разбира повече; оня го обича, че баща му карал суперска кола, мъкааа,мъка.

Ей, момичета, айде да се оправя времето и да се видим. Стига сме се дзверили в тия компита.

О, при вас е весело ми се струва Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Айде наистина да се оправя времето, че и аз искам срещичка Simple Smile даже съм измислила къде - или на НДК или на Народния театър в градинките Simple Smile

Абсолютно подкрепям тази ти идея, аз също нямам търпение да се видим най-сетне Wink

# 99
  • София
Цитат на: evpraksia
Здравейте,
Панадола го дадох като превантивна мярка. На нас ни наближава 2-та ДТК да видим как ще сме, другата седмица ще ходим на консултация.
Аз имам въпрос за кенгурото, как го понасят бебовците? Аз имам на Чико, с подложка за главичката и като сложа беба в него тя се ококорва и почва да се мръщи и да проплаква, явно се чувства несигурна като виси.

И аз реших да дам превантивно Панадол и за сега държим фронта Simple Smile
Кенгуро и аз имам на Чико, но все още не съм го ползвала, защото д-р Драганов ни каза след 3-я месец, пък е и много студено сега за него. Иначе го тествахме в нас и Лори се кокореше като беше в него Wink

# 100
Майчета, излизате ли в тоя студ, ние от Неделя не сме излизали, ми то аз се вкочанявам само като се покажа на балкона, който е остъклен, какво остава да изведа бебо навън, макар че има слънце. А до сега откакто сме родени почти всеки ден сме излизали  Simple Smile

# 101
  • София
Цитат на: Яна (2 в 1)

На Надежда в петък ще и слагат първата ДТК (че нали сме изтърсаци, изоставаме от вас с ваксините). Смятам да дам Панадола профилактично. Какви са тия капки които се дават? на нас не са ни дали, да си поискам ли?
Бебето не се уригна, а се носихме 40 мин. Сега ме изяжда гузна съвест, защо не я поносих още малко (като знам какви колики има миличкото ми бебче )

Яна, ДТК и капките ги слагат заедно, ще ви ги дадат и на вас не се притеснявай. Тези капки са полиомелитната ваксина.
А за уригването - като са на това по-гъстото мляко, по-малко се уригват. Лори е също така и вече не я изчаквам толкова много, не се чувствай гузна Wink Би трябвало и коликите да отшумят съвсем. Как е Жужката днес?

# 102
Цитат на: Si Key

Кенгуро и аз имам на Чико, но все още не съм го ползвала, защото д-р Драганов ни каза след 3-я месец, пък е и много студено сега за него. Иначе го тествахме в нас и Лори се кокореше като беше в него Wink

И на нас така ни казаха, но ние вече сме на 3 месеца и половина и аз започнах да го ползвам, ама нещо хич не й харесва, ако не свикне, няма да я нося повече

# 103
  • София
Цитат на: maria_maria
Аз мисля,че плодовите пюренца постепенно трябва да заместят едно ядене.Може би сутрешно ,зависи от режима.

Нашата педиатърка днес ми каза да започвам с пюретата, като зеленчуковото се дава на обяд отначало по 1-2ч.л., докато изцяло замести обедното хранене, а плодовото - следобяд. Първо се започва с единия вид и като свикне с него, се започва и с другото. Зеленчуковото отначало може да му се мръщи детенце, защото така да се каже от солен тип. Аз обаче ще изчакам още с пюретата, защото соковете още не съм ги въвела всичките. За сега съм давала само ябълков сок и ще трябва да почна и с моркова. Него го забавих поради две причини - че води до запек и че ме притеснява да не е много нитратен.
Взимате ли от тези моркови, които са на пазара сега?

# 104
Оххх, днес бях на гинеколог за първи път откакто съм родила. Малко съм притеснена, може би няма защо, но явно имам проблем с шийката на матката. Каза, че тъй като съм имала разкъсвания по време на раждането и после съм шита е нормално да имам такива проблеми сега. След като ми излезнат резултатите от цитонамаската, ако са добри ще ми приложи някакво лечение, за което трябва да си купя предварително лекарството и да ходя три дни да ми го слага. Някой имал ли е подобен проблем???
Иначе и ние с Моника не излизаме в тези студове. Добре че е свекърва ми, която идва в събота да гледа бебето, за да може ние с татито да поизлезнем. Макар че имам чувството, че с всеки изминат ден все повече започвам да обичам това малко човече и ми е все по-трудно да се разделям с нея. Сигурно и вие сте така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт