Козунаци 2024

• 56 532
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
Морена, не съм в България. През фейсбук, защото препратих линка на месинджъра си и от там копирах и пуснах.
Не знам какъв е проблема с линковете от ибей, напоследък не излизат.

# 571
  • Велико Търново
Иначе оформям по най-лесния за мен начин и става ефектен отвътре. Раздърпвам едната топка на квадрат или правоъгълник, мажа с мармалад и навивам на руло, което срязвам по дължина и преплитам двете части.
Този трик ме впечатли. Винаги съм си мислила, че плънката трябва да се старая да остане вътре, за да не изсъхне.
И вътре остава плънка и отвън си има. По този начин, според мен, плънката е разпределена на по-голяма площ по тестото и козунакът не изсъхва.

# 572
Задължително ще пробвам.

# 573
Аз и в затворен фитил така разпределям плънката, рядко съм разрязвала точно козуначено така, но става много ефектно.

# 574
  • In transit
Морена,

# 575
  • София
Душата, добре че спомена за новата опаковка!
Ако не си ползвала, пробвай Манитобата на Капуто, във Фантастико я има.
Благодаря! Пазарувам от Фантастико, но не съм го забелязала, ще погледна задължително, въпреки че съм купила 5 кг от VeraItalia Манитоба, но както и написах по рано не работя само с Манитоба, а винаги го смесвам. Също така ще напиша, че в  суперите на СВА са пуснали много хубаво  италианско бяло брашно, обикновено е 9%, като коприна е , та с него ще работя, ще смесвам. Това е само като съвет за брашното от 9%.

...................
Марчева, надявам се да саи взела от смления мак, убедена съм че този продукт ще пасне  уникално в  твоята рецепта за плънка.  Мократа готова плънка донесох от немско, тук не съм срещала, нищо че е на доктор Йоткер.
Благодаря и за разяснението за френската мая. Имам десетина пакета от старата, но след козунакоправенето ще заредя от новата.
Не знам какво има в пакетчето от Лидл, смляно ли е, не е ли, но имам си един буркан пълен с маково семе от Метро, та първо него ще ползвам и  ако не ми стигне следва  това от лидълското, и да спомена, че маковото семе, ако е отворено се съхранява в хладилник, иначе гранясва, но пак ще се повторя, сухата мая, въпреки че пише за  срок на годност тя по принцип е вечна, не се разваля, не я хвърляйте, ако е изтекла годността й и не е необходимо да се съхранява в хладилник, на стайна температура й е най-добре ,така я съхранявам с години, затворена в кутии
..............
Иначе оформям по най-лесния за мен начин и става ефектен отвътре. Раздърпвам едната топка на квадрат или правоъгълник, мажа с мармалад и навивам на руло, което срязвам по дължина и преплитам двете части.
Това срязване се нарича "Руска плитка" само да ти кажа, ако не знаеш, стават много красиви отвътре с плънката и това което показвам е един от първите ми козунаци по този начин, рецептата ми е от 2020 г. и с удоволствие го работих.
КОЗУНАК РУСКА ПЛИТКА С БОГАТА ОРЕХОВО-ШОКОЛАДОВА ПЛЪНКА
Скрит текст:

Скрит текст:

.... и накрая ще покажа едни кифлички, които забърках вчера по идея на Таня от "Субективно от Италия" много са хубави и много лесни, а и малко е брашното, само 350 г нищо работа по някакъв си нов метод, споделя Таня, изпълних го дословно и наистина стават меки, леки и въздушни.
КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИ ПО ЯПОНСКИ МЕТОД

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2025/03/blog-post_19.html

# 576
  • Тополовград
Може ли да ми кажете какво брашно има във фантастико. Сина ми живее в София и да му поръчам, но трябва точно да му кажа.

# 577
Може ли снимка на брашно от СВА.

# 578
  • Sofia
Благодаря и за брашното от ЦБА, душата,  ще го взема за палачинки/ гофрети, кексове, сладкиши и бисквити.
Макар че имам едно турско 5кг  9г протеин.

Може ли да ми кажете какво брашно има във фантастико. Сина ми живее в София и да му поръчам, но трябва точно да му кажа.
Ако имаш предвид изобщо, не са никак малко...
Имат на Капуто - Манитоба 14г протеин,  Класика 12г протеин и Куоко 13г протеин - харесвам ги и много ги ползвам за квасния ми хляб.  Има няколко вида на СМ (София мел), включително "баница" и "пица".
Мисля че и Мелко имаха (не съм сигурна) и няколко вида Екосем.  За тези се сещам. 
Но не всяко Фнатастико е добре заредено (до мениджър си е), имам щастието нашето да е такова.

# 579
  • София
И аз си ползвам френската мая, в две найлонови пакетчета си я увих и в шкафа я държа, миналия Великден си я поръчах от Амазон. Тези кифлички на Таня с японския метод и аз съм решила да ги направя тези дни. Щом казвате, че са мекички, ще ги приготвя.

# 580
А от френската мая някой пробвал ли е другите им разновидности? Едната се води за пици а другата мисля че е точно за козунаци и такива сладки неща?
Нямам големи надежди за отзив понеже от тях няма малките пакетчета а само по половин кило, но пък да питам за всеки случай.

С tangzhong наистина остават меки тестените неща по-дълго. За пръв път го чух този метод преди доста години, колега правеше хляб у тях в хлебопекарната, но се оплакваше че много бързо започвал да се рони на трохи при рязане и все изпробваше някакви неща... накрая каза че като открил това нещо и мирясал защото това му било решението.

# 581
  • София
Може ли снимка на брашно от СВА.
Не успях да го намеря в брошурата, затова снимах моето, опаковала съм го, а тъмните петна са от дафинов лист, винаги слагам по няколко дафинови листа и топчета алуминиево фолио, така не се хващат буболечици, гъгрци, те бягат от аромата на дафината и алум. фолио също, по някакъв начин последното хич не го обичат. Когато отворя пакета също забождам дафина и топчета алум. фолио. Това упражнение со практикувам и за всички зърнени, ориз, боб и подобни, слагам листа и в шкафовете, не ми пречи, по някое време ги подменям, само като съвет.

# 582
Благодаря марчева.Още утре ще видя в нашия.Аз пък слагам скилидки чесън.Също изпитан метод.

# 583
  • Тополовград
Благодаря и за брашното от ЦБА, душата,  ще го взема за палачинки/ гофрети, кексове, сладкиши и бисквити.
Макар че имам едно турско 5кг  9г протеин.

Ако имаш предвид изобщо, не са никак малко...
Имат на Капуто - Манитоба 14г протеин,  Класика 12г протеин и Куоко 13г протеин - харесвам ги и много ги ползвам за квасния ми хляб.  Има няколко вида на СМ (София мел), включително "баница" и "пица".
Мисля че и Мелко имаха (не съм сигурна) и няколко вида Екосем.  За тези се сещам. 
Но не всяко Фнатастико е добре заредено (до мениджър си е), имам щастието нашето да е такова.
Брашно подходящо за козунак.

# 584
Манитоба от къде мога да намеря във Варна?
Френската мая я купувам на пакетчета от Била, последно беше 1,20 пакетчето

Общи условия

Активация на акаунт