Козунаци 2024

• 56 693
  • 720
  •   1
Отговори
# 495
  • гр.София
Привет!
Има ли нова тема за козунаци?

# 496
  • Sofia
Няма, когато изпишем тази...

# 497
  • гр.София
Благодаря Морена🤗
Мисля да замеся един по твоята рецепта, винаги става перфектен! Обичам влажни козунаци с много конци, имам и нова месачка😅 та трябва да се тества.

# 498
  • Sofia
О да, тествай я, за Великден да си в свои води. Simple Smile
Честита да ти е отмяната!
Радвам се, че споделяме вкус за козунаци.  

# 499
Какво съвпадение Simple Smile И аз от вчера си мисля за козунаци, даже вече и рецепта съм си набелязала - тази на Морена Simple Smile
Имам само една чуденка - мисля тази година да направя козунаците с еритритол. Дали да заменя 1:1 със захарта? Дали има други особености в технологията?
Предварително благодаря, ако някоя дама сподели опит Simple Smile

И няколко фотки от предни години Simple Smile

# 500
Времето се затопли и на мен също започнаха да ми се ядат козунаци. Още не съм започнала да правя. Мисля да заложа пак на рецептата на Бени, много доволна останах миналата година.

# 501
  • Sofia
Какво съвпадение Simple Smile И аз от вчера си мисля за козунаци, даже вече и рецепта съм си набелязала - тази на Морена Simple Smile
Имам само една чуденка - мисля тази година да направя козунаците с еритритол. Дали да заменя 1:1 със захарта? Дали има други особености в технологията?
Предварително благодаря, ако някоя дама сподели опит Simple Smile

И няколко фотки от предни години Simple Smile

Скрит текст:

Доколкото съм чела 1:07 им е съотношението. Малко по сладка е захарта.
Иначе може да го добавиш при яйцата, може  и в брашното... според мен.

# 502
Аз реших да направя козуначени кифлички за закуско/обяд. Сложих в пекатната на програма тесто, след час и половина не мръднала топката. 😳 Като погледнах-минал й срока на маята. 😅 Изтичах до магазина, взех друга, добавих я в малко топло мляко, още малко брашно и пуснах пак, сега вече си е добре. За следобедна закуска ще са, но важното е, че ще хапнем кифли. 🤣🤣🤣

# 503
Аз не само си мисля, а онзи ден направо омесих и открих сезона официално. Grinning
С шипков мармалад и орехи е, но за снимка остана това, разчупихме го още топъл.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 15:33 от Sysly

# 504
Вчера и аз мислих за козунаци, скоро правих кифлички с шоколад.

# 505
  • София
Правя и тествам и аз. Последният ми опит преди две седмици беше с рецептата на Морена, не ми се получи изобщо. Шега ми изигра мисля маята. Обаче пък беше много сладък и го излапахме. Купих си и мас миналата седмица, та ще смесвам мазнини този сезон. Продължавам да тествам аз. Имам си и един добър вариант, рецептата на Зиче. А да, купих си и брашно на София мел за баница, та и него ще включа в тестовете.

# 506
  • In transit
Ева, правила съм няколко печива с еритритол, вместо със захар, има един особен послевкус в изпечения продукт. Да имаш предвид. Особено, ако се сложи по-голямо количество. Дадох му шанс няколко пъти, но не ми хареса крайния резултат. Ако е за малко количество, става, но за козунак... Според мен, пробвай с малка доза. Иначе аз го замествах 1:1

# 507
Привет и от мене Simple Smile
Миналата година правих по рецепта на Морена с жилавите конци- уникален беше!!!!! Пак благодаря за рецептата. Тази година пак ще си карам по нея, ама мисля да го тествам първо месенето в новият кухненски робот и после втасването а може би и печенето в инстант пот про крис- че и той ми е нова придобивка. Ще пиша като ги направя тези дни Wink

# 508
  • Sofia
Морена, кажи моля твоята рецепта, дето козунака става на конци. Много я хвалят. Нещо съм я пропуснала. До миналата година правех козунака на Пина за хлебопекарна.

# 509
  • Sofia
Морена, кажи моля твоята рецепта, дето козунака става на конци. Много я хвалят. Нещо съм я пропуснала. До миналата година правех козунака на Пина за хлебопекарна.
Заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Иначе пак може да го направиш в хлебопекарна, защото е с 500г брашно.

Общи условия

Активация на акаунт