Професионални серии за коса - Тема 163

• 68 744
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Tова, което првя аз за да се доближа поне малко до някогашната красива коса е:

1. Добавки - биотин в конски дози (10 000 мг дневно) + мултивитамин по няколко пъти на седмица;
2. Хубави четки и нежно разресване.
3. Нещо за стимулиране на растеж - 2 пъти годишно - продуктът е най-често спрей на Медисютикълс, че нещо не видях голям прираст от серуми (вкл. Керастаз)
4. Слагам предпазен спрей в корените преди боядисване и кератинов на връхчетата. Ползвам и плекс в боята, когато се сетя!
5. Пазя доколкото е възможно дължините, защото имам навика да прекалявам със сушенето и дърпането с четки/стайлъри. Седях си на дупето и гледах клипове на професионалисти как се суши правилно за обем докато поприхванах някои основни неща.
6. За да се получи обем и красиви дължини слагам и спрей за обем в корените и уплътняващ продукт по дължините - не винаги, но ако искам да е ефектно - да.
7. Пазя я при миене (слагам олио или серум или балсам или маска по краищата преди шампоана) и си редувам Ш/Б, защото тези за обем по принцип не са най-хидратиращите. Ползвам и шампоани/балсами за изтъняваща коса като Nioxin 4 - любима серия за лятото!
^^^ Всичко това води до растеж от 8-10 мм на всеки 2 седмици. Лъсват ми белите корени и аз изтрещявам...

Но ако говорим за конкретни продукти ще покажа:
+
Или
+
Или
+
ИЛИ
+

PS Излишно е да казвам, че след целия този зор да се направя хубава е достатъчно малко стрес и напрежение във въздуха и аз вече съм се пресегнала към шнола/скрънчи и целият обем отива във някой кок или опашка, че да ми се махне от лицето и да мога да се съсредоточа :roll_eyes:

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 15:39 от Agent Provocateur

# 406
Agent, лично на мен поста ти ми беше много полезен, за което съм наистина благодарна. Преди време питах за спрейове и продукти за обем, не получих отговор, както повечето пъти. Поръчах веднага топката на Тиги, надявам се да ми допадне. Голямо благодаря още веднъж, от сърце Flowers Hibiscus

# 407
^^^ Няма за какво!
Имай предвид, че дори най-прекрасният продукт няма да си разкрие пълният потенциал от първия път просто защото ние не сме професионалисти и имаме нужда от време и експеримент какво количество да нанесем, пък как да го нанесем и как да го изсушим. Та затова аз преди да си купя нов продукт винаги чета инструкциите не само на сайта на производителя + продавача, но и ревюта на потребители + поглеждам дали някоя добра душа не е постнала и полезно видео на ютюб/инстаграм. Най-добре е да се иде в салон в който ползват бранда, който си си харесала и да ги накараш да ти покажат и обяснят подробно докато те сушат, но това няма да се лъжем е идеална ситуация, която не се случва често.

Бърз пример - понеже моята коса е тънка и с бързо омазняващи се корени аз винаги истерясвам да не прекаля с продукт и да я утежня. Което не ми пречи да ползвам по няколко продукта, но много внимавам с количествата. Та след като попия влагата и сложа продукта в корена нежно реша с четка от този тип и почвам да суша.

А след като нанеса продукт по дължините - често тези продукти се препоръчва да не се слагат на мокра, а само на влажна коса - разнасям пак с четка с естествена четина - пак с идеята да ползвам относително малко количество продукт, но да е добре разпределено.

PS Топката на Tigi  е класика, поне 30% от момичетата в тази тема би трябвало да имат опит с нея през годините!

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 17:58 от Agent Provocateur

# 408
  • Велико Търново
Аз от години ползвам профи продукти и поне от 10 години, винаги след измиване - продукт за скалпа, като съм купувала всякакви серуми и ампули, и олио /крем за дължини. Не ми цъфти косата, здрава е, няма накъсване, експлозии... Но, откакто съм в пременопауза, положението стана още по - зле - прибрана ежедневно коса, на шнола я нося, рехава и хвърчаща. Домашни маски не правя, едно че ми свалят боя, а корените ми лъсват на втората седмица, и друго -  нямам време да стоя по час - два. Спортувам три - четири пъти седмично, и оттам косата още по - бързо се омазнява и клепва.
Благодаря ти, Агентче, за информацията, биотина го бях забравила, ще си взема 😘

# 409
  • Сливен
само се намесвам с коментар за биотина на таблетки възможно е при по-високи дози да се появат пъпки ,на мен се е случвало.

# 410
само се намесвам с коментар за биотина на таблетки възможно е при по-високи дози да се появат пъпки ,на мен се е случвало.
Всички сме различни. Аз, например, правя брутални алергични реакции от ибупрофен (Адвил)...

# 411
Агент, тук, където живея от няколко години в 3 салона съм казвала, че чета много и използвам професионални продукти. Знаеш ли каква е реакцията - гледат ме с поглед който казва - тая пак, мисли се за много важна и че знае нещо. Започват да мънкат и не желаят да споделят нищо, даже елементарни съвети. На принципа са дай парите и мълчи. Ето защо разчитам да си набавям информацията от нета, от вас в темата и т.н.
Относно биотина - мисля, че започва лек сезонен косопад при мен, който всеки септември взима връх, после се успокояват нещата. Колебая се между биотин и нещо друго комбинирано за коса, кожа и нокти.

# 412
Аз пия добавката за коса , кожа и нокти на solgar

# 413
Да, има такова нещо. Дори в БГ много салони си пазят информацията все едно ще им взема хляба. Аз съм много любопитна и разпитвам дори само да се намирам на приказка, защото никога не знаеш кога ще научиш нещо ново и полезно.
PS И другото, което ме дразни безкрайно е, че не искат да ме боядисват с моя боя, въпреки, че е професионална и въпреки, че предлагам да си платя редовната им цена за боядисване! И изобщо не им пука, че като ми променят цвета после минават месеци докато го пооправя.

Комбинираните добавки при мен дават бавен резултат - като ми се втвърдят меките нокти си знам, че има ефект, та затова предпочитам отделно биотин и отделно мултивитамин. Магнезий/цинк/калций също взимам като отделна добавка, както и колаген.

Ето тази комбинирана добавка за кожа/коса беше нелоша, но не е евтина:

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 21:36 от Agent Provocateur

# 414
И аз съм с тънка, права, изтъняваща коса. След проблема с щитовидната и раждането, не мога и не мога да възвърна вида й. Докато уж е добре, почва косопад. Спира, хоп да израстне малко коса и пак почва да пада. Няма как да достигне дължина.  От два месеца съм със силен косопад и коса не ми остана…отпред направо имам участък с два косъма, стои като петно Sad(( Винаги съм имала тънък косъм, но косата ми беше гъста, лъскава и дълга…от известно време следя един инстаграм профил с преди и след снимки и видеа на една дама на моята възраст и не мога да повярвам, че е възможно не просто да възвърнеш предишния вид на косата, ами даже да го надминеш. Ползва дерма ролер, масажори, олиа за растеж и косопад, добавки и пр. Много си харесах два продукта, но в Европа ги предлага само един единствен сайт с доставка от 30 евро…още се чудя.
Голям хит е този продукт, някой случайно да го е ползвал:
https://us-shop.kiwabi.com/products/scalp-massage-hair-essence-serum

# 415
Един скромен съвет от мен - по-малко продукти и, ако е възможно, напълно забравяте за термо уреди.

# 416
  • Марс
Дано не прозвучи грубо, но щом косата е стигнала до плешивост, може би е редно да се обърнете към лекар, вместо да се мацотите с всичко възможно. Здравето започва отвътре.

# 417
  • Варна
И аз съм с тънка, права, изтъняваща коса. След проблема с щитовидната и раждането, не мога и не мога да възвърна вида й. Докато уж е добре, почва косопад. Спира, хоп да израстне малко коса и пак почва да пада. Няма как да достигне дължина.  От два месеца съм със силен косопад и коса не ми остана…отпред направо имам участък с два косъма, стои като петно Sad(( Винаги съм имала тънък косъм, но косата ми беше гъста, лъскава и дълга…от известно време следя един инстаграм профил с преди и след снимки и видеа на една дама на моята възраст и не мога да повярвам, че е възможно не просто да възвърнеш предишния вид на косата, ами даже да го надминеш. Ползва дерма ролер, масажори, олиа за растеж и косопад, добавки и пр. Много си харесах два продукта, но в Европа ги предлага само един единствен сайт с доставка от 30 евро…още се чудя.
Голям хит е този продукт, някой случайно да го е ползвал:
https://us-shop.kiwabi.com/products/scalp-massage-hair-essence-serum

Не вярвам на инстаграмски гурута - сори. Преди година и половина  и аз се бях докарала до подобно положение почти. Години наред борех почти постоянен косопад и не бях останала без коса единствено благодарение на постоянните грижи.
 Смея да кажа,че към днешна дата косата ми е повече от добре просто защото спрях да вярвам на докторите RageRage. Години наред вит.Д ми беше около долната граница и съответно си ходех с косопад,но според докторите щом е в норма -проблем няма. Е да ама не....В момента в който вит Д ми се качи над 50 при референтни 30/100 забравих за косопада.

# 418
^^^ да, доброто здраве е предпоставка за хубава коса (в рамките на посволеното от гените ни все пак). И да добавя - освен дефицитите трябва да държим под око и приемът на белтъчини.

# 419
Мнения за този шампоан:
https://www.zlatnaribka.com/chi/hydrate-care-za-intenzivna-hidra … ng-shampoo-355-ml
Косата ми е твърда и боядисвана, преди малко за пръв път го използвах, като го разпених, косата ми стана една скриптяща и оплетена. Сложих балсам и всичко е наред. Така ли стават и вашите коси или има някаква тънкост при употребата му?!
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт