Професионални серии за коса - Тема 163

• 68 788
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Боядисване през две седмици си е живо убийство за косата...При повече бели коси се прави препигментация с основен цвят един тон по-светъл от основния. Боя не препоръчвам отдавна защото има много фактори влияещи на трайността,но последната година се убедих,че шампоана за измиване е един от най-важните.

Аз пак ще питам нещо за боите-колко време може да се ползва една боя след като е отворена? Косата ми е къса и смесвам две бои и два коректора, така изразходвам съвсем малко от всяка боя-по около 15-20мл. Минават 6-7 месеца след като съм отворила боята, става ли ѝ нещо?

Аз смесвам 4 бои и два коректора.....Да ти казвам ли,че синия ми коректор е на поне 4-5 години Grinning. Никога не съм имала проблем с трайността на боите. Затваряй хубаво,прибирай в картонената опаковка и в шкафа на хладно/ако има такова място в моменти като тоя де Grinning/.

# 361
prinzesata, благодаря за коментара. Четох за препигментацията, тъй като не бях чувала за нея, и доколкото разбрах, на белите коси се нанася само боя без оксидант и се оставя 10-20 минути. Само не ми стана ясно, след това нанася ли се боята с оксидант пак на тези участъци, на които е правена препигментацията:)

Боядисване през две седмици си е живо убийство за косата...При повече бели коси се прави препигментация с основен цвят един тон по-светъл от основния. Боя не препоръчвам отдавна защото има много фактори влияещи на трайността,но последната година се убедих,че шампоана за измиване е един от най-важните.

Аз пак ще питам нещо за боите-колко време може да се ползва една боя след като е отворена? Косата ми е къса и смесвам две бои и два коректора, така изразходвам съвсем малко от всяка боя-по около 15-20мл. Минават 6-7 месеца след като съм отворила боята, става ли ѝ нещо?

Аз смесвам 4 бои и два коректора.....Да ти казвам ли,че синия ми коректор е на поне 4-5 години Grinning. Никога не съм имала проблем с трайността на боите. Затваряй хубаво,прибирай в картонената опаковка и в шкафа на хладно/ако има такова място в моменти като тоя де Grinning/.

# 362
Благодаря за предложението за добавки.Понеже искам да започна сега и не ми се чака за доставка от Iherb дали има нещо добро и на нашия пазар - Биотин.

# 363
VanessaDE, не още. Поръчах ги от Дъглас, че в момента за на промоция с доставка до магазин и чакам известие да отида да си ги взема.

# 364
Здравейте! Купих си неотдавна оцветяващ шампоан за коса на Муран от ЗР. Боядисвам корени през две седмици и ми се иска да разредя. Цветният шампоан би ли свършил работа или няма да покрие белия корен? И как да го ползвам? Измивам си косата и после....мажа като боя, или като шампоан? Колко време стоя? Закривам ли с нещо косата? Въобще всяка информация как да се ползва би ми била полезна от хора, които ползват такъв продукт.

# 365
Това, което аз научих ( до тук) от скромния ми опит за година и половина боядисване сама (сигурна съм, че имам още много да уча) е, че при бели коси трябва да се смесва количеството боя с оксидант в съотношение 1:1, а не както в повечето случаи пише 1:1,5 в полза на оксиданта.
Също така да се смесват бои, като задължително в едната има нули след точката в номера.
Туй то.

# 366
Аз в момента използвам термозащитата на Напура и съм доволна. ✌🏻
Смесвам с малко от крема на Олиосета 😹 той е задължителен.

Пробвах и спрея на WOW за изправяне на косата, но може би повече ефект ще видя ако я издухам със сешоара или изправям с преса, но напоследък не ми се занимава.

# 367
  • Варна
AshleyIN мажеш чистата боя и не е нужно да стоиш. Бъркаш основната смес и нанасяш както обикновено. Препигментацията вкарва основен цвят в белия косъм няма как да се разминеш само с нея. Ако не сложиш боя с оксидант отгоре реално нищо не правиш.

# 368
Благодаря за предложението за добавки.Понеже искам да започна сега и не ми се чака за доставка от Iherb дали има нещо добро и на нашия пазар - Биотин.
Това което съм пила и мога да предложа е Парусан https://parusan.bg/tabletki-za-kosa-kozha-i-nokti-parusan/
и  този на Абофарма https://www.dm-drogeriemarkt.bg/abopharma-kapsuli-tsink-biotin-z … 028632165511.html .При мен нямаше уау ефект,но при всеки е различно.

# 369
Когато пия Биотин за кожа/нокти/коса купувам формула с 10 000 мкг на доза.

# 370
  • Някъде там
Аз си взех серията на Джойко Defy Damage, надявам се да ми хареса като останалите.
Момичета, каква термозащита използвате, аз в момента съм с Олисиета спрея.
Като термозащита в момента редувам тези двете.
към Алтерна посягам по често.

# 371
  • Сливен
Здравейте ,момичета.Имам нужда от помощ.Искам да си изсветля косата.Така съм в момента.

Боядисвам се с Пермесе 7.1 над 3 години,от миналата година съм и на кичури.
На снимката съм прясно боядисана на 5 дни само корените .
Искам по-светло русо,спрях се на https://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/traini-boi-za-kosa/siln … 100-ml?filter=133 или мога ли само с боя на Пермесе 9.1 много светло русо пепелно да се получи добре?
Благодаря,предварително на отзовалите се.

# 372

Не е вярно. Аз се боядисвам така вече повече от 25 години и на косата ми нищо и няма.
За шампоана - не съм забелязала да има друг ефект върху косата освен, че някои я правят по-мека и хлазгава, други - твърда и трудна за разресване!

# 373
Здравейте! Купих си неотдавна оцветяващ шампоан за коса на Муран от ЗР. Боядисвам корени през две седмици и ми се иска да разредя. Цветният шампоан би ли свършил работа или няма да покрие белия корен? И как да го ползвам? Измивам си косата и после....мажа като боя, или като шампоан? Колко време стоя? Закривам ли с нещо косата? Въобще всяка информация как да се ползва би ми била полезна от хора, които ползват такъв продукт.
Цветния шампоан няма как да покрие бял корен, нито да оцвети тъмен такъв. Този тип шампоани, само подсилват, тонират(ако косата е в светли нюанси) цвета. Като цяло избистрят или матират цвета, върху бял корен няма как да имат ефекта на боя за коса.
Аз съм руса, ниво 12, използвам такъв за уеднаквяване и матиране на русото. Предполагам, че ако си сложа шампоан или маска в тъмната(кестенява) гама, най-много да стана на кичури, петна или различни нюанси.

# 374
  • Някъде по Дунава
Само с външно третиране няма да преборите косопада.Трябва и вътрешно.Минимум си вземете биотин и колаген.
Моля препоръчайте ми подходящи добавки, ако имате опит. Simple Smile
Направете си изследвания. Може да имате недостиг на нещо.

Общи условия

Активация на акаунт