Професионални серии за коса - Тема 163

• 68 740
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Моята коса е дълга, с тънък косъм, без обем, небоядисвана..
В момента си търся безуспешно защитен спрей за коса, за слънце.. косата ми изсветлява доста от слънцето и искам да я предпазя.
Търся си също и подхранване и хидратация след измиване.
Joana следи постовете на Агента, мисля че нейни препоръки биха ти допаднали.
Пази косата с тюрбан или шапка, от това по добра защита няма.
Виж на Редкен Цица крема без отмиване ( синя опаковка ) за хидратация без отмиване ми е любим, но не слагай много първоначално, тествай количеството което ще ти е необходимо

Някой да даде отзив за спрея без отмиване на  Пюролоджи , че му се кумя отдавна

Casual, аз имам и харесвам спрея на Пюролоджи, но не мисля, че е нещо невероятно и не бих му платила цената на която съм го виждала по вашите сайтове. Читав продукт!

Joana85 - най-общо казано коси като нашите (тънки и често порести, които лесно губят влага) имат нужда от защита на дължините и краищата, а шампоана се подбира спред нуждите на скалпа. Добра практика е да се навлажни косата и краищата да се обработят със балсам, маска или масло преди шампоана и после да се почистят от стичащата се пяна само, без да се "перат". След шампоана се слага също балсам или маска +  задължително балсам без измиване и нещо (олио/серум) за запечатване на кутикулата, за да не се губи влага и да не се напояват с влага и да се превръщат във "чепкана вълна". Любима серия, която винаги с чиста съвсет препоръчвам за тънки коси е ето тази:
https://www.zlatnaribka.com//index.php?route=product/search&sear … ightless%20repair

Друго и много специфично за нашите коси е, че е изключително трудно да бъдат оставени да изсъхнат сами или изсушени набързо със сешоар - за да са красиви и изгладени независимо от ползваните продукти се налага да се ползва четка и сешоар. Просто те рядко имат "собствената тежест" за да се изпънат и да падат тежко и красиво или да поддържат някакъв обем! Та за да имат вид се налага да им се бае и помага и със продукт(и) и със добра техника на сушене. Ще постна един-два клипа (нали знаете как да си превеждате субтитрите във Ютюб?) и като ми остане време ще поровя да извадя още синтезирана информация:

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 17:17 от Agent Provocateur

# 391
Аз имам и двете. Мисля че airwrap е за вас, airstrait само суши и изправя и не може да начупва краищата. Когато искам такава прическа се суша с airwrap, а airstrait като искам права коса и бързам.

Благодаря! И аз така мисля.

А някой знае ли каква е разликата между двете? На мен ми изглеждат еднакви, само дето едната е за по- дълга коса?🙄

# 392
Различни цветове. Интересно, че на вашите скрийншотове пише, че и двата са за дълга кос (Long), а са показани един за къса и един за дълга.

# 393
Аз имам и двете. Мисля че airwrap е за вас, airstrait само суши и изправя и не може да начупва краищата. Когато искам такава прическа се суша с airwrap, а airstrait като искам права коса и бързам.
А имате ли наблюдения кой гори повече?
Аз имам този за къдрене и за сега  използвам само кръглата четка, че ми е къса косата, но нестава хубаво изправена, и много се чудя дали са не си взема пресата. Много обичам права коса , но съм изрусена и обикновена преса не искам да използвам.

# 394
На синята на описанието пише че е за средно дълга коса. Но имат едни и същи приставки… 😅
Аз ще си взема airwrapa, а за изправяне ще си ползвам Стийпода. 🤷♀

# 395
  • Някъде там
Някой може ли да направи сравнение и да каже кое е по-добро при умерен косопад. От трите съм използвала само Меди и съм доволна.

Може би пак ще заложа на Меди Simple Smile

# 396
И аз доста се чудех и в крайна сметка поръчах Mediceuticals, комплекта със спрея Cellagen - доста загряващ ефект на скалпа със сигурност засилва кръвообращението доста се зачервява. В комплекта е със шампоан Фолиген и балсам Витатин.
Доволна съм,масажирам всяка вечер. Смятам да поръчам и другият спрей Нуминокс.
За баща ми поръчах Ниоксин комплета,нямам още отзиви,каза,че леко загрява спрея, шампоана и балсама в комплекта който поръчах са по -малка разфасовка и определно курса за лечение ще е по кратък, което означава нова поръчка за да има ефект. Препоръчват поне 3месеца употреба.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 10:21 от bubanka

# 397
Ехааа, изключително благодаря за страхотните насоки и подробното описание Purple Heart
Тъкмо днес ще намина към Златна рибка да си потърся и спрей за слъце за косата и ще взема отново Мacadamia. Аз съм ги ползвала и преди и маска и балсам и шампоан( в момента ползвам баласама-мъгла  и, но явно през различни периоди на косата ми са ми харесвали и не са ми допадали съвсем. Сега ще пробвам през лятото, кгато косата е доста повече изложена на слънце и краищата стоят сухи.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 10:35 от bubanka

# 398
^^^ Само балсама мъгла за БГ лято може да е недостатъчен!

Погледнете си спрейовете за блясък И лив иновете - ако имате - много от тях имат UV филтър и стават за протекция на краищата без да се налага да купувате нов продукт. Също така продукти от типа "коприната на ЧИ" и други серуми на силиконова основа вършат страхотна работа.

Освен Макадамия за фина коса през лятото харесвам и ползвам и тези серии (винаги редувам, повече от 2 поредни пъти не мия с една, особено ако е за обем, те често изсушават!):

+ +

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 15:06 от Agent Provocateur

# 399
Момичета, препоръчайте ми термозащита, подходяща за рядка, тънка коса. Да не утежнява и слепва косата по дължините.

# 400
Имам и на Chi, посочената серия, редувам ги с крема на Олиосета, като винаги ползвам "мъглата". Пръскам и с термозащитен спрей.. Все пак не ми се иска да прекалявам с 10 продукта за коса.
Отскоро започнах да използвам и хининова вода за коспада, който леко се усеща.

# 401
Здравейте, моля за съвет за коса. Имам много натрупани силикони и продукти по косата, използвам дълбокопочистващ шампоан, но след всяко измиване правя тест с ножица и леко чегъртане, за да видя има ли още, слагах и оцет и сода и има все още. Косата е ужасно бухнала, суха, сякаш матова и сякаш пада прах от нея, като пробвам това с ножицата. Може ли идея за някой шампоан и рецепта, който ще махне силиконовите натрупвания? Косата буквално сякаш е обвита в дебел слой прах.

# 402
Момичета, препоръчайте ми термозащита, подходяща за рядка, тънка коса. Да не утежнява и слепва косата по дължините.

Напира. Незаменим продукт. И много, много икономичен. Аз с моята гъста коса ползвам по 2 капки, а при рядка още повече. И приятен аромат има като бонус.

# 403
  • Велико Търново
Момичета, препоръчайте някакви продукти за тънка, права и изтъняла коса. На 48 години съм, знам че и хормонални промени настъпиха, нямам цикъл от няколко месеца, но косата ми вече е в отчайващо състояние. За капак, и косопад имам. Ползвала съм страшно много продукти, гледам, че на пазара и още повече са се появили и се загубвам в морето от информация.
Ще съм благодарна да споделите вашия опит 🙂

# 404
Момичета, препоръчайте някакви продукти за тънка, права и изтъняла коса. На 48 години съм, знам че и хормонални промени настъпиха, нямам цикъл от няколко месеца, но косата ми вече е в отчайващо състояние. За капак, и косопад имам. Ползвала съм страшно много продукти, гледам, че на пазара и още повече са се появили и се загубвам в морето от информация.
Ще съм благодарна да споделите вашия опит 🙂
Със същата косица съм и съм ползвала какво ли не.Е ,няма оправия. Следя за мненията за подходящи продукти.

Общи условия

Активация на акаунт