Съдебна делба

• 5 762
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Ако сумата за уравняване е голяма, не сте длъжни да искате възлагане, дори да отговаряте на условията. Направо продан, ако не можете да се спогодите.
Това с обезсилването е, когато единствен имот се възлага на един съделител, който отговаря на определени условия.

# 91
Ако сумата за уравняване е голяма, не сте длъжни да искате възлагане, дори да отговаряте на условията. Направо продан, ако не можете да се спогодите.
Това с обезсилването е, когато единствен имот се възлага на един съделител, който отговаря на определени условия.
Това е успокояващо.

# 92
Препоръчайте ми адвокат за съдебна делба за гр. София

# 93
Препоръчайте ми адвокат за съдебна делба за гр. София

Доволна съм от Расташки.

# 94
Здравейте!
Ще бъда благодарна за съвет по следната ситуация:
Ще се наложи да заведа дело за делба на наследствен имот. С другия наследник не можем да се разберем и колкото и да не искам да се занимавам, ще трябва съдебна делба. Но той има ли право да откаже въобще да се яви на дело?

# 95
  • Далечният изток
Щом вие го инициирате, той и да не се яви, делото ще тръгне и ще си върви.

# 96
Щом вие го инициирате, той и да не се яви, делото ще тръгне и ще си върви.
Благодаря Ви за отговора. Но, как ще се стигне до делба, след като другия наследник не се явява?

# 97
  • Далечният изток
По-важно е да си получи съдебните книжа, тоест вашата молба и определението/ разпореждането на съда. От там нататък е въпрос на негово желание дали ще се явява на делата или не.

# 98
По-важно е да си получи съдебните книжа, тоест вашата молба и определението/ разпореждането на съда. От там нататък е въпрос на негово желание дали ще се явява на делата или не.
Разбирам, благодаря. И как съдът стига до решение по делбата, след като другият наследник отказва да участва? Извинете ме, моля, ако досаждам или нещо не успявам да разбера.

# 99
  • Далечният изток
Ами как да кажа като не съм запозната с казуса ви?! Даже не знам какво делите...
Зависи дали имотът е реално поделяем или не. Ще се правят експертизи, които ще определят това. Ако може да се раздели на две, ще се определят два дяла според вашите дялове в наследството и ще се поделят между двамата. Ако не е делим, вие примерно може да поискате, ако отговаряте на съответните условия, да бъде възложен целият имот на вас, а вие да платите дела на другия. Може да се стигне до публична продан... Няма как да кажа какво ще стане, след като не съм запозната с конкретиката.
Вие си подавате молбата до съда, искате делба, съдът не може да откаже, това си е ваше право. Щом другият не е заинтересован, то си е за негова сметка. Експертизата обикновено дава разрешението дали може да се дели имотът или не, дали да се уравняват дялове в пари и т. н. Вие си изложете вашите претенции, пък съдът знае какво да прави нататък.

# 100
Ами как да кажа като не съм запозната с казуса ви?! Даже не знам какво делите...
Зависи дали имотът е реално поделяем или не. Ще се правят експертизи, които ще определят това. Ако може да се раздели на две, ще се определят два дяла според вашите дялове в наследството и ще се поделят между двамата. Ако не е делим, вие примерно може да поискате, ако отговаряте на съответните условия, да бъде възложен целият имот на вас, а вие да платите дела на другия. Може да се стигне до публична продан... Няма как да кажа какво ще стане, след като не съм запозната с конкретиката.
Вие си подавате молбата до съда, искате делба, съдът не може да откаже, това си е ваше право. Щом другият не е заинтересован, то си е за негова сметка. Експертизата обикновено дава разрешението дали може да се дели имотът или не, дали да се уравняват дялове в пари и т. н. Вие си изложете вашите претенции, пък съдът знае какво да прави нататък.
Единствено искам да се разделим на две равни части и всеки по пътя си. Не искам неговият дял, да си го стопанисва или продава, негова работа.
Ще опиша целият казус, но утре, защото е почти полунощ. Понеже отказва нормална комуникация, затова попитах, ако не се яви на дело, а законът за наследството постановява участие на всички наследници, какво се случва.
Благодаря за написаното до тук от Вас.

# 101
  • Далечният изток
Ако сте трима наследници, а делбата е само между двама от тях и по някаква причина единият изобщо не е включен в делбата, тогава е нищожна. Вие не изключвате един от наследниците, нали ще го посочите в исковата молба. Съдът ще го конституира като страна, ще му връчи книжа и т. н. Той реално участва в делбата, независимо дали физически ще присъства в съдебната зала или не. Може пък и да дойде. Това, че не желае да разговаря с вас, не означава, че не желае да комуникира със съда и да си действа за своя интерес.

# 102
  • Пловдив
По-горе Аида е писала - важното е да си получава книжата (призовки, решения, препис от исковата молба в самото начало). Участието специално в съдебната делба се изразява минимум в това. Не е нужно да се явява или да изразява някакво становище. Евентуално може да се наложи във втората фаза вие да поемете първоначално цялото възнаграждение на вещото лице, което да даде заключение дали имотът е поделяем.
Дори ако се крие и не получава книжа, пак може да се извърши делба, но ще ви излезе по-скъпо, защото ще трябва да платите и за адвокат, който да го представлява, особен представител се нарича.

# 103
  • гр.София
Здравейте, моля за отговор, ако някой знае.
Какви части наследяват две сестри от наследствен апартамент, който е закупен от майката  по време на брака с втория и съпруг. Едната сестра е от първи брак на майката, другата от втория. Тя не е осиновена от втория мъж  Ще съм благодарна, ако някой ме ориентира. Бях при адвокат, но ме обърка повече...

# 104
  • Далечният изток
Кой е починал?

Общи условия

Активация на акаунт