Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

• 30 882
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 105
Ами то е сушено Беки.
Мисля, че е с нисък ГИ.
Накисваш го във вода, чакаш и дъвчеш после. Било полезно.
Има хора в мюслита го слагат, ама ти не ядеш такива Grinning

Или пък щом Глюкозната разрешава след ядене може да лапнеш малко накиснати Grinning

Не е лошо на вкус.
В по-топла вода го кисни ако има нещо да утрепе бактерии, туй онуй.

# 106
Нали е домашно - био, мио… ще видя какво ще го правя, може като чай да го пробвам също.
Четох я глюкозната, но не видях препоръка да се яде на всяко хранене десерт. По-скоро съветът е АКО се яде десерт, да се спази препоръчания ред за прием на храна - пресни зеленчуци първо, след това месо и най-накрая нещо малко за десерт.

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 14:01 от beki8

# 107
Ами явно някои са решили на всяко ядене да го правят.

Обядвах салата от чери домати, маруля, лук, репички със зехтин и оцет. Голяма купа, да не помислите нещо шепичка салата Joy
Основно - 3 яйца с малко масло, печени чушки и сирене. И маслинки отделно.
И не ми се яде сладко.

# 108
Направо да ги изключи за доста дълго време. Че и шейкчета моля ти се.
В първия пост е писано за протеини на прах и такива глупости.
Ясно е, че храната е проблем. Количество и качество.

И какво? В Глюкозната революция ли пише, че след всяко яде трябва задължително десертче?
Joy

Може освен Глюкозната и нещо друго да прочетеш.

Не знам ама това да си уж на кето и да ти се яде сладко, за мен не е ни режим,   ни кето, ни мето.
Така първо никъде не съм казала,че съм на кето …казах че си хапвам кето вафли…а не че съм на кето…
И не не съм прочела ,че след всяко ядене трябва да да се яде ,просто да мен ми се яде и исках да попитам дали е възможно да е на ниската ми КЗ…а не подигравателни отговори …

# 109
Да така е,трябва да ги огранича…но организма ми си го търси тази доза сладко…Незнам дали е от ниската КЗ ,но ако не хапна сладко виждам размазано,вие ми се свят,имам чувството че ще всеки момент ще строполя.Преди ги хапвах като междинка ,а сега като десерт следвайки Глюкозната.
Солиш ли си добре храната? Изпий един айрян, хапни 2 яйца или малко месо, парче кашкавал като ти стане зле.

Изобщо не е нужно да е нещо сладко, освен това ти си завършила храненето с този кето сладкиш, не 2 часа след като си яла до колкото разбирам.

# 110

Така първо никъде не съм казала,че съм на кето …казах че си хапвам кето вафли…а не че съм на кето…
И не не съм прочела ,че след всяко ядене трябва да да се яде ,просто да мен ми се яде и исках да попитам дали е възможно да е на ниската ми КЗ…а не подигравателни отговори …
Подигравателни отговори няма.
Вместо да подскачаш така се замисли малко как се храниш, какво ти пишем, защото за пореден път ти пиша и аз и другите едно и също и малко е изморително вече.
За последен път. Нормално е кз да е ниска, особено пък ако и инсулин има намесен, че и други хормони. При ниска кз на организма му трябва храна.
Оправи си храната. Прочети нещо друго.
Това не е подигравка. А съвет.
Спирам да ти отговарям. Успех.

# 111
Данита точно в тази тема няма кой да те подкрепи за десерт на всяко хранене, било то и кето. Още повече, че си купуваш готови вафли, а на тях само името им е кето. И да ти кажа и на мен ми се яде (всичко ми се яде, че не можах да измисля какво ми се яде нережимно), но не ям. Когато ми стане зле пия айрян със сол, но не посягам към десерт, че след това ставам още по-зле. Хапването на десерт/сладичко след хранене е навик, който учудващо бързо се превъзмогва, но решението трябва да е твое. С “на мен ми се яде” няма да стане Simple Smile
П.с. в тема за кето хранене как трябва да си помислим, че се храниш?

# 112
Да така е,трябва да ги огранича…но организма ми си го търси тази доза сладко…Незнам дали е от ниската КЗ ,но ако не хапна сладко виждам размазано,вие ми се свят,имам чувството че ще всеки момент ще строполя.Преди ги хапвах като междинка ,а сега като десерт следвайки Глюкозната.
Солиш ли си добре храната? Изпий един айрян, хапни 2 яйца или малко месо, парче кашкавал като ти стане зле.

Изобщо не е нужно да е нещо сладко, освен това ти си завършила храненето с този кето сладкиш, не 2 часа след като си яла до колкото разбирам.
[/quote
Да соля си храната .И да винаги организма ми е търсил сладкото и каквото и да съм яла ми се яде .И да просто казах,че вместо да ям сладкото като междинка ,го ям като десерт както пише в книгата .Не ,че след всяко ядене трябва да се яде десерт и тем подобни.Просто моя организъм го иска.Това от което имах нужда пак казвам е от съвет …дали е така от ниската ми КЗ …а не от подигравателен тон.Благодаря ти

# 113
  • София
Вчера ми се ядеше сладко, но не шоколад. Шепа боровинки беше напълно достатъчно.

# 114
Да соля си храната .И да винаги организма ми е търсил сладкото и каквото и да съм яла ми се яде .И да просто казах,че вместо да ям сладкото като междинка ,го ям като десерт както пише в книгата .Не ,че след всяко ядене трябва да се яде десерт и тем подобни.Просто моя организъм го иска.Това от което имах нужда пак казвам е от съвет …дали е така от ниската ми КЗ …а не от подигравателен тон.Благодаря ти
Това му се казва зависимост. Тялото ти няма нужда от сладко, а мозъкът ти е пристрастен към него и като всяко пристрастяване, единствения начин за откъсване от зависимост, е пълно въздържание. Това включва всичко със сладък вкус.
Симптомите ти не са от ниска КЗ непременно, а от ниска КЗ в следствие на избълван от панкреаса инсулин, който я е свалил рязко и повече от нормалното. Черният ти дроб не успява да навакса да отдели глюкоза навреме, за да компенсира и ето ти прилошаване 2 часа след хранене. Това се случва като ядеш сладко.

# 115
Аз нещо се обърках, ама наистина. Пък мама уж все ми вика че съм умна...
Как тъй организмът търси десерт щото зор от ниска кръвна захар, а пък се яде кето десерт (т.е. такъв без захар) и ти минава? Тези двете неща няма как едновременно да са вярни, нали ти е ясно това?
От тая работа изводът е че не е целият ти организъм да търси сладко, а само главата, ако ме разбираш.

Моят организъм ако знаеш пък как търси по няколко бирички на ден в това топло време, ако може всеки ден... не е истина, лига пускам докато ти пиша, съвсем сериозна съм. Ако има към тях и картофки - оха, ей тука вече се окапах! Ама понеже на мен ми е ясно че главата ми така си е наумила, но коремът ми от това ще порасне, някакси се навивам че не е добра идея. Жива и здрава съм. Даже всъщност по-здрава, отколкото ако се поддавам на тия мераци.
Позволявам си от време на време, но първо че не е често, второ че съм на режим от години и вече не ми се отразява толкова и трето, наясно съм че това не е добър избор и е за кеф, а не от нужда, не се нуждая от такова извинение като реша да се поглезя при някое излизане. За който не може с малко - отрязва напълно каквото там му е дяволът, докато се отучи, няма друг начин.

# 116
Днес сутринта се премерих.Свалила съм 2 кг откакто докторката ме сложи на лекарството и диетата.Тя ме предупреди,че за следващите шест месеца в най- добрия случай ще сваля шест килограма,но все пак...толкова съм щастлива.Нито веднъж не съм нарушила режима.Свикнах да ям повече,до наяждане без да мисля за калории,грамажи и т н.

# 117
Всъщност тя си мисли, че ние не я разбираме, а всяка една от нас в някакъв момент е била точно на този хал и като нея се е опитвала да намери изход. Колкото по-рано разбере, че няма друг начин, толкова по-бързо ще си реши проблема.
И на мен ми се яде, че даже ежедневно на работа някой има някакъв повод да почерпи. Знаят, че няма да си взема, но всеки ден носят почерпка от уважение и всеки път си водим един разговор, в който пожелавам здраве и щастие, но няма да си взема от сладката почерпка. Защо? - защото съм сърдита на сладкишите (настава смях), но защо? - защото след това дрехите ми се сърдят и не искат да излизат с мен (още по-голям смях), но тук вече ме оставят да не си взема. Не разбират, когато казвам, че съм “болна”, но от суета разбират Stuck Out Tongue Winking Eye
Браво Нели!

# 118
Разбираме я, как да не я разбираме? Не всеки точно със сладкото, малко хора ли има които са убедени че ще се гътнат ако ядат без хляб или ще са обречени на глад и мизерия, защото няма никакъв шанс да се заситят без него? На друг пък друго му е, на трети плодове, на пети млечни пък не му понанят, друг алергичен към нещо пък му се яде... Ама не сме малки деца че да не се поддаваме на разумни доводи, все пак.

На предишна работа бяха ме научили - видя че пак някаква почерпка се подмята и питам какъв е поводът. "Абе няма повод, вземи си, доядоха ми се и взех да хапнем сладко." А, ОК, аз от почерпката не ща, ами ако някой има повод да не го пропусна с честитките ми е дертът Grinning

Нели, ще станат и по-добре нещата, ще видиш. Първите килограми обикновено са задържана вода и хвръкват за нула време, после очаквай и да се позабавят леко нещата но това не трябва да те обезкуражава, ще си сваляш и по-нататък. А и сама казваш че гладна не стоиш, виждаш че не е толкова страшно.

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 14:54 от natka

# 119
Беки, разбираме я, но тя сякаш иска от нас да и дадем вълшебен метод, който да и помага да е здрава, слаба  и да яде и сладко.
Всички и писахме за храната, ама накрая възприе като нападка.

Ех, тая  Глюкозна революция.
Ще я прочета де, леко съм я започнала, на десктопа ми е, ама толкова много неща други чета и правя, че съм станала много разпиляна Joy
Не че ще ме научи на нещо ново. Макара че може де, то винаги човек от всяка ще научи нещо ново. Дори и пет изречения да са.
Примерно погрешно е може би моето мнение, което идва от разделното плод да се яде на гладно. А според нея точно след хранене.
Макар че аз нямам драма с плодове на гладно. Но казвам, това съм аз.
Даже съм яла към 13,30, станах към 9, пих две кафета, ядох ягодки малко. А към 12 половин банан, че ми донесоха и то узрял. И пак не бях гладна, ама викам да ям, че трябва да излизам после.

Едно време като ми се яде сладко отивах при боклуци, сега са плодове. Вече веган тортите са ми изгъзицата Joy

Таисче, ако даряваш кръв може после някоя веган торта да хапнеш, не мисля, че ще ти се отрази лошо.

Общи условия

Активация на акаунт