Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

• 31 654
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 690
  • В центъра на моретата
Тъкмо се учудих, че не дезинфекцирате  пръста със спирт, ама като прочетох, все пак се прави. Ама иглата се хвърля след всяко ползване. А иначе, и на 5 трудно изкарвам кръв - и аз, и дъщеря ми, докато мъжа ми си е дащен - и на 3 му протича. Понякога се налага да си държа ръката под струя гореща вода, за да изкарам нещо.

# 691
Аз само си мия ръцете. Нищо не дезинфектирам.

# 692
Не помага ли просто да се измият ръцете с по-топла вода, да се раздвижат пръстите там свиване няколко пъти и от сорта, знам ли? Моите са все топли, та не ми се е налагало такива неща да ги мисля.
То поначало заради по-лошо периферно кръвообращение при диабетиците е и тая препоръка да не са студени ръцете, ако кръвта не е добре раздвижена там, друго ще покаже а не реалното положение. Не помня по-висока или по-ниска КЗ се очакваше в него случай.

# 693
Това е за диабетици. Обикновено те имат лошо кръвооросяване в крайниците и е възможно и по-голямо убождане да не е достатъчно, за да излезе капка.
Невър, аз не съм диабетик и имам лошо кръвооросяване. Крайниците ми са вечно студени. Няма лято, няма зима. И на хематолог съм била по тоя въпрос и ми е казвал "има много такива случаи", нищо притеснително.

# 694
Може, може. Не казвам, че само диабетиците са с лошо периферно кръвообръщение. Те и моите ръце са все студени, но нямам проблеми с капките за глюкомера. Който има, да масажира преди да се боцка разбира се, но не е задължителна част от "ритуала". Smiley

# 695
Раздвижвам пръстите, измивам добре ръцете с топла вода и сапун, но масажи не правя на измити ръце. Достатъчно ми е.

# 696
Иглата смених веднъж. Иначе имам игли. Бол игли.
Ама как се сменяше.
Мога да сменя другия път. Ще видя как беше това нещо.

# 697
  • на острова на мечтите
Дара, ❤️ не  пиша, защото няма какво. Чета ви. Сега съм се загледала в едни руски филми и просто не усещам как минава времето.
Правих на Шарпи баницата ревизионен вариант 😉 Т.е. добавих бадемово брашно, настъргана моцарела и отгоре  биволска моцарела и доматчета. Плюс зеленчукова чорба с мисо.
Още не съм си купила лентички, но от кръвните изследвания излиза, че нямам проблеми. Дъвча магданоз заради холестерола. Идея си нямам дали ще има полза.
Бульони правя в тенджерата под налягане за час. Нашият месар редовно ни предлага телешки кокали. Особено от коляно. И свински крачета. Любими.
Сега се замислих, че имам и една агнешка главичка🤔
Тайс, ❤️ 🤗

# 698
Данилу, какво общо има магданозът със свалянето на холестерола?🙂

# 699
Моята ендокриноложка каза, че ако иглата се ползва от един човек, може да се ползва докато се затъпи и започне да боли повече при убождане. Мен лично това ме шокира, макар че явно е практика. Аз си ги сменям, сега ще си поръчам и един комплект с много ланцети, не са толкова скъпи.

# 700
На степен 3 се бода аз, на 2 също ще "хване" на моя пръст, на максималната 5 ми е ужасно травмиращо (първият път на 5 ме боднаха и имах чувството, че иглата ми стига до кокала😅).
Боже господи !!!! Dizzy Face

# 701
Моята ендокриноложка каза, че ако иглата се ползва от един човек, може да се ползва докато се затъпи и започне да боли повече при убождане. Мен лично това ме шокира, макар че явно е практика. Аз си ги сменям, сега ще си поръчам и един комплект с много ланцети, не са толкова скъпи.

Знам, че не може една игла от повече хора. Абсурдно е.

# 702
  • на острова на мечтите
Данилу, какво общо има магданозът със свалянето на холестерола?🙂
имам някакво възпаление на уринарния тракт. А четох, че с магданоз се подобрява общото състояние. Съдържа и доста витамини, освен това обичам магданоз, та това е ...А, и в темата за холестерол пише, че понякога холестеролът се качва от някакво възпаление.

# 703
Явно моята кожа е много нежна и иглата на ланцетата не се е затъпила все още.😅
Нели, не се плаши, просто аз това почувствах тогава, не че наистина беше стигнала до кокала. Но ме боцнаха и "със замах", не само на макс степен.😆
Дани, дано ти помогне!
Направих си бульон от пилешки фенери и по-късно ще го опитам.❤ От месото ще измисля някаква "манджа".🙂

Последна редакция: вт, 23 апр 2024, 15:30 от dolce miele

# 704
Ама Долче за какъв кокъл.на месестата част на пръста отдолу говорим 😁
Ясно е, всеки има различен праг на болка и чувствителност 😃
Дани❤ магданоза е и за хубав дъх на устата.  Едно време мм така се опитваше дъвчейки го за ме заблуди как той вече не пушел😂

Общи условия

Активация на акаунт