Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

• 31 657
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 675
Точно него поръчах, Шарпи  Hug Предполагам,че не боли много,нали?
Изобщо не боли, не се притеснявай. Аз се дупча на най-високата степен 5 и нищо не усещам.

# 676
Ти реално и като ти продадат глюкомер с "бонус" лентички, вероятно си платила за него само колкото са лентичките в кутията или не много повече. Цялата работа е да те зарибят да купуваш точно тези тест ленти. Повечето хора се връзват, в интерес на истината...
А пък на няколко пъти коментираха тук други от темата как са си вземали някакви промоционални пакети с много повече ленти включени и реално им излизат по-евтино да си купят пак такъв комплект после ако още го има. Не запомних модела, че аз с КЗ драми не съм имала и не се и занимавам да следя вкъщи.

Огледай си вкъщи настройките на "писалката" с иглата, не пречи да пробваш отначало с по-малка дълбочина на убождане и да вдигаш докато ти е достатъчна че при всеки е различно. Срещала съм да казват че отстрани на пръста боляло по-малко, а не баш отпред на върха. Под отстрани имам предвид пак близо до върха на пръста де, не по кокалчетата Grinning
И вече си гледаш да няма остатъци от спирт или сапун или козметика по кожата, да не са ти студени ръцете и забравих имаше ли още нещо за което да се внимава за да е вярно всичко.

# 677
Нека дойде,пък ще се уча как се ползва.Гледах видеоклипове в интернет,струва ми се,че не е много сложно.Видях,че има уредчета,които измерват и кетоните в кръвта,но засега мисля,че не ми е нужно.Имам лентички за урина.

# 678
Скъпичък е консумативът за кетоните, те са подобен вид тест ленти като за кръвната захар но естествено с друг реактив. Там вече изобщо не говорим за стотинки бройката, май за евро-евро и нещо на брой съм виждала в някакви пакети а не по малко бройки... Това е най-евтиното което съм срещала поне аз де, има и по-скъпи.
Виж тия ленти за урината не знам колко работа ти вършат изобщо, ти вече би трябвало да си се адаптирала добре към ВМНВ хранене. А тогава кетоните си ги ползваш, не ги изхвърляш, та за нас не са особено информативни.
Повечето не сме се и убили да мерим кетони де, то и за какво ни е? Един приятел се боде и за това, ама на него още не му е минал ентусиазмът и да кажем че не го бъркат да си ги купува като е наумил, за мен са грешни пари това. По всяко време бих ги дала за пържоли вместо за лентички Grinning

# 679
Нищо сложно няма. Единствено преди да се боцнеш, разтъркай хубаво върха на пръста, койте що бодеш. Измиваш хубаво ръцете и подсушаваш до сухо, слагаш лентата в устройството, търкаш пръстчето на върха, и боцкаш с писалката. Като излезе капчицата кръв, слагаш на върха на лентата. Не боли изобщо. Аз се дупча на 5, щото на 3 не усещам нищо. За още по-неусетно боцкане, може да притиснеш с другата ръка върха на пръста, който ще бодеш. Цялата манипулация трае по-малко от минутка.

# 680
Като говорим за глюкомери иглата на колко време я сменяте? Аз досега с една се бода и още нямам гангрена Simple Smile Ама като гледам каква миниатюрна дупчица прави, шансът за инфекция е минимален и мога доживот да си мина с нея.

# 681
Лентичките, които мерят кетони с устройство като глюкомер, мерят кетоните в кръвта, а тези лентичките за урина, мерят кетоните в урината. Различно нещо измерват.
Ако човек е адаптиран  да гори мазнини, уринните лентички може да не покажат кой знае какво, при условие, че тялото използва кетоните, а не ги изхвърля. Те са подходящи за хора, които си ядат ВХ и решат да фастват  да видят дали/кога влизат в кетоза или за някой който тепърва започва режима. Поради това, че не е ясно изхвърлят ли се кетони или се ползват за енергия, уринните лентички не са много точни. Поне не са скъпи, в сравнение с тези за кръв, които както каза natka са си цифраж.   

На коя степен да е иглата е много според-зависи. Не само от пръста и чувствителността на човек, ами и от самия ланцет. Имам/х два и двата са на различна степен, пък пръстите ми са едни и същи. На този, който ползвам обикновено, игличката ми е на степен 1 и пак боде доста. А онзи ден установих, че се е завъртяла някакси на степен 3, а аз се чудя що ми посинява пръста после...

Моите иглички не ги сменям. Е хайде не съвсем не ги сменям, но на няколко месеца сигурно веднъж, но то аз и не се бода често. До сега инфекция или проблеми не съм имала. Ако обаче човек му се инфектира кожата лесно или има проблем със зарастването на ранички, е по-добре да се сменят по-често.

# 682
Като говорим за глюкомери иглата на колко време я сменяте? Аз досега с една се бода и още нямам гангрена Simple Smile Ама като гледам каква миниатюрна дупчица прави, шансът за инфекция е минимален и мога доживот да си мина с нея.
И аз не сменям иглата всеки път. Повечето хора го правят всъщност. С една игла се боцкам поне 10 пъти.

# 683
Аз сигурно съм рекордьор.😂 Вероятно не съм сменяла игличката от около две години- дори не си спомням кога е било, но много отдавна със сигурност...☺️
НЕ разтърквам върха на пръста (за такава техника не съм и чувала)- изобщо не докосвам там, където ще бода, колкото и да са ми чисти ръцете. Познавам диабетици- също не докосват там, където ще бодат...🤔

# 684
Абе ако е диабетик човек, много по-лесно става беля, та хубаво правят че слагат по повече и че продават в големи бройки ланцети. Тези които се продават отделно са в трицифрени бройки, там няма как да си купиш 2-3 само ей така да си имаш. Те и затова на малко места ги предлагат де. Но с добро дезинфекциране със спирта по принцип не е чак такъв проблем, не са игли за инжекции че да са строго еднократни.

# 685
За "много информираните":

# 686
Къде пише, че масажът трябва да е след измиването на ръцете?

# 687
Долче ще те детронирам😂
И аз от както го купих миналата година не съм сменила иглата 😃
Даже мислех чи в комплекта има а то се оказа че има ленти пък аз си купих още и още сакън да не остана без 😂
Шарпи ❤ И аз що страх брах първия път дали ще боли🤣🤣
А то нищо не усетих но и кръв не пуснах та трябваше 2ри път на друга степен 😂

# 688
Това е за диабетици. Обикновено те имат лошо кръвооросяване в крайниците и е възможно и по-голямо убождане да не е достатъчно, за да излезе капка.

# 689
На степен 3 се бода аз, на 2 също ще "хване" на моя пръст, на максималната 5 ми е ужасно травмиращо (първият път на 5 ме боднаха и имах чувството, че иглата ми стига до кокала😅).

Общи условия

Активация на акаунт