Нормално ли е?

• 14 365
  • 543
  •   1
Отговори
# 165
Правдата се оказа доста субективно понятие.
Правда има в съда. Съдия, адвокати, съдебни заседатели.
В живота всичко е относително и субективно.

# 166
В целият тон на дискусията, приказките за предателства и подобни, прозвуча все едно е всеобхватно. Стори ми се доста прекалено и затова го извадих като отделен казус. Разбирам, че се е отнасяло само до конкретната ситуация. Пак не мога да кажа, че бих направила същото, в зависимост от обстоятелствата около изневярата, но приемам, че има и такава позиция, въпреки че не резонира с моите ценности. За мен правдата е на първо място.
Наистина ли вярваш, че в такава ситуация можеш да прецениш кое е "правдата"? Обикновено дори хората в двойката не могат да се разберат каква точно е истината, че да се обединят около нея, камо ли странични хора.
А и откъде такава увереност, че имаш право да се намесваш в чуждо семейство, било то и на брат/сестра ти?
Човек може да изслуша, да даде съвет, да подкрепи, но да предприеме реални действия... не мисля, че там му е мястото.

# 167
Не съм съгласна, че за изневярата може да има куп причини. Единствената причина е в изневеряващият. Ако жена му не иска секс, заета е все или е с кофти хигиена (или каквото и да било), мъжът да я оставя и да ходи да праска колкото жени пожелае. Така зад гърба означава, че той не струва.

# 168
О, не, не. Дори от позицията на човек, на когото са изневерявали в миналото, причината изобщо не е само в изневеряващият. В една връзка има двама, провалът й, е отговорност и на двамата.

# 169
  • София
Всеки следва собственото си усещане, в крайна сметка. В темата стана ясно, колко различни усещания има.

Иначе, налага се да повтарям за пореден път, моята позиция е, че тя трябва да говори само и единствено с брат си. Разговор, не ултиматуми, и това да уточня. Или пък действия. За мен това не е намеса. Но предполагам и тук вероятно има повече от една гледна точка.

В целият тон на дискусията, приказките за предателства и подобни, прозвуча все едно е всеобхватно. Стори ми се доста прекалено и затова го извадих като отделен казус. Разбирам, че се е отнасяло само до конкретната ситуация. Пак не мога да кажа, че бих направила същото, в зависимост от обстоятелствата около изневярата, но приемам, че има и такава позиция, въпреки че не резонира с моите ценности. За мен правдата е на първо място.
Наистина ли вярваш, че в такава ситуация можеш да прецениш кое е "правдата"? Обикновено дори хората в двойката не могат да се разберат каква точно е истината, че да се обединят около нея, камо ли странични хора.
А и откъде такава увереност, че имаш право да се намесваш в чуждо семейство, било то и на брат/сестра ти?
Човек може да изслуша, да даде съвет, да подкрепи, но да предприеме реални действия... не мисля, че там му е мястото.

# 170
За провал на връзка или брак винаги са виновни малко или много и двете страни. Ама за изневяра (като не става въпрос за единично действие, а системна такава) - изневеряващият. Сливи ли има в устата да си каже какво не му е ок в интимен план? Ако каже, а отсреща нищо - да, тогава донякъде разбирам.

# 171
Тъжното е, че най-често нещата се казват, дори многократно, но накрая пак има изненадани, че се е случила изневяра.

# 172
А не, за лъгане директно в очите оправдание няма, нито друг виновен. Като иска да праска чуждо, може да каже, да предложи отворена връзка или друго, и съответно другия да си прецени дали ще приеме или не. Ама така тайничко с идеята, че ще се размине и няма да го хванат, такива мишкарски изпълнения хайде няма нужда да ги оправдавате.

# 173
Откъде знаем каква е уговорката вкъщи? Само филмите на сестрата гледаме в тая тема, много се съмнявам да има изневяра в случая.

# 174
  • София
Че братът и снахата може да са си разбрали помежду си. Хич може да не е мишкарско, независимо какво и как се случва.

# 175
  • София
Ако изневярата е оправдана или уговорена, значи съвсем няма страшно сестрата да попита. Човекът няма за какво да е гузен в такъв случай и ще си каже спокойно, а тя ще се успокои.

# 176
Нещо не разбирам, защо ако знаете и сте избрали да си затваряте очите, ще сте толкова ядосани, че някой непознат или познат е дошъл да ви изпее, че половинката ви изневерява? Някакъв срам от избора ви и семейните взаимоотношения ли е, какво е? Неудобство от решенията и позицията ви?
Аз бих искала да ми кажат, ако не знам. Ако знам, би ми било все тая, че някой ме открехва.

# 177
Това, че се анализира дадена ситуация, не означава, че се оправдава или приема за правилна.
Но пък и не става хем да те отхвърлят вкъщи, хем после само ти да си виновен, че накрая си намерил нужното навън.

# 178
  • София
Защо пак пишете, че тя трябвало да пита? Нали е питала? И той е отговорил, че няма такова нещо.

# 179
  • София
Пише, че отговорил на бъзик, къде пише, че е отрекъл? И кой е казал, че вкъщи някой го отхвърля?

Общи условия

Активация на акаунт