Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 51 099
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
varna2020, пиша ви на л.с.
Здравейте, предварително да кажа, не се заяждам, съгласна съм, че възръстта оказва огромно значение, но не съм съгласна, че при НЯР шансът за годна яйцеклетка е по-голям. Според мен НЯР е въпрос на време ако се изчерпва съобразно нормите за възраст, което е неизбежно при всяка жена в накакъв момент. Аз също съм в графата под 30 г., на 27 установиха НЯР и той намалява стремглаво, преди година бях с амх 1, шест месеца по-късно вече беше 0.67. В момента вече предпочитам да не знам колко е. С две думи особено много време нямам ако продължава с тези темпове. Относно успеваемостта с яйцеклетки и след това ембриони, НЯР и изчерпването му само по себе си води до лошо качество, без значение от възръстта. Аз от 7 пункции имах само един ембрион, изследван генетично, добър и годен за трансфер, трансферът ми беше неуспешен. Причината е лошото качество на яйцеклетките и липсата на оплождане, а ако има такова то е за кратко и не оцеляват до 3-5 ден. Така, че според мен ниската възраст не дава по-добър шанс за яйцеклетки и след това ембриони. Не съм лекар и не искам да налагам мнение, говоря изцяло от собствения ми опит, това е и причината и аз да следя вашата група, защото всяка информация и вашият опит може да бъде полезен и на мен.

По повод причината как разбраха че яйцеклетките са лошо качество? То няма метод за определяне. Когато нещо не става и винаги яйцеклетките са виновни. Да ама не. Чисто медицински това не е правилно. Липсва оплождане може да е сперматозоид,може да е незряла,висока стимулация и още много. Но лошо качество е несериозно и немедицинско. И не е вярно че изчерпването води до лошо качество. Не знам кой ги обяснява тези неща ама ... малко да прочете му кажете. Не се заяждам. Просто се учудвам когато се пише тук толкова много и се обяснява и все едно и също...яйцеклетката е лошо качество. Ама защо ама как .......Да намалява с възрастта резерва и вероятно качество заради застаряващоа среда в която се отглежда тая яйцеклетка. Намаляват важни за процеса митохондрии и тн. Но може и да си е наред. Има разлика голяма между 20+ и 40 +. Примерът е много глупав но ... кола току що излязла от завода и кола след 20 години. Горе долу е същото.

# 211
Според мен при по напреднала възраст е по добре да се избегне замразяването на ембриони. Просто нямат нужната устойчивост да преживеят месеци на "фотосинтеза".
При мене 2 ембриона с качество 5АА не оцеляха, а според док са имали голям шанс при пресен трансфер.
Ама при нас замразяването беше наложително и нямаше как да го избегнем.

# 212
Момичета, въпрос от мен: днес имах 1 фоликул 19 мм и 2 х 12,5 мм, сложих блокираща инжекция в 12 часа и чакаме хормоните, за да ми кажат кога ще е евентуалната пункция и кога да слагам овитрел. Има ли според вас шанс тези малките да наваксат размер и да извадим нещо от тях или да не се надявам?

# 213
  • Be realistic - plan for a miracle.
Слънце, всичко е възможно, но от моя опит... по-скоро не. Имах един последно и аз около 13 и така си и остана до края, боцнахме само големите.
Но наистина всичко е възможно... просто не мисля че Сенкова би пунктирала под 18 мм, а дори още 2 пълни дни да минат, трудно ще се уголемят до толкова.
Стискам палци!

# 214
Благодаря, Прего. По-добре да съм подготвена. Тя каза "до четвъртък може да станат 14 мм", което ме наведе на мисълта, че може и да са достатъчни. Чакаме хормоните да видим какво ще покажат.

# 215
При мен извадиха зряла от някакъв малък фоликул дето не очаквах изобщо нещо 12-13 мм беше два дни преди пункицията, ама пък не се оплоди и това ми е единствената дето не се е оплодила досега.

# 216
Среднощно Слънце, напълно е възможно да станат по 14 мм, но си зависи от организма. Имах случай, при който на прегледа преди слагане на Овитрел един от фоликулите беше 14.5 мм. Инсеминацията беше 38 часа след Овитрела (не си спомням какви са били размерите тогава), но на следващия ден от този фоликул имаше жълто тяло с размер 15.1 мм, което показва че определено е бил нараснал доста повече.

# 217
Добро утро , излезе ми прогестерона на 21 ден/ 26nmol/L . Казаха, че е много добре, аз очаквах ниска стойност.

# 218
Здравейте, дами! Търсих тема за 40+, явно не сме много…възрастта е главният фактор за успешна бременност, всичко друго е поправимо, аз го осъзнах твърде късно…Моя приятелка на 30 с ПКЯ, хормонални смущения и липса на цикъл с месеци, е бременна от първата стимулация. Аз 40+ без установена причина съм с 4 мисед при естествено забременяване, започнах да вземам всички добавки от книгата на Ребека Фет, но даже не забременях повече и се реших за инвитро, без успех…лошо качество на яйцеклетките, да мислим за донорска. И това беше, уж всичко е наред, а бебе няма, закъсняла съм…междувременно отговарям и на останалата част от заглавието, загубих вече надежда, не знам има ли смисъл да продължавам с инвитро опитите, не мога да приема все още мисълта за донорска…

# 219
Привет, Sunny! Това, че сте закъсняла в Българска клиника ли ви го казаха? Те тук така процедират като видят някой в нашата група.. Още ме е яд, че им позволих да експериментират върху мен, хем момичетата тук ми говореха..
До като имате останал резерв и вадите Я имате и шанс. Също в нашата възрастова група има голяма разлика между това да си на 40+1 или 40+6, процентите много се променят след 35, но особено много след 40 по отношение на генетично здрави Я. Така че горе главата и намерете мястото което няма да ви пилее останалото време и резерв.

# 220
Здравейте, дами! Търсих тема за 40+, явно не сме много…възрастта е главният фактор за успешна бременност, всичко друго е поправимо, аз го осъзнах твърде късно…Моя приятелка на 30 с ПКЯ, хормонални смущения и липса на цикъл с месеци, е бременна от първата стимулация. Аз 40+ без установена причина съм с 4 мисед при естествено забременяване, започнах да вземам всички добавки от книгата на Ребека Фет, но даже не забременях повече и се реших за инвитро, без успех…лошо качество на яйцеклетките, да мислим за донорска. И това беше, уж всичко е наред, а бебе няма, закъсняла съм…междувременно отговарям и на останалата част от заглавието, загубих вече надежда, не знам има ли смисъл да продължавам с инвитро опитите, не мога да приема все още мисълта за донорска…

Съни, ние чакаме резултат до няколко дни и те разбирам. Вече не вадят по повече от 4 на пункция, които се оплождат, само че не се развиват. Много хора се отказват от донорски яйцеклетки, защото нямало да е твое. Аз съм на обратното мнение, понякога е за добро - имаш дете/деца и премахваш наследствени заболявания в твоето семейство. Давам пример: наскоро лекар ми разказа история за жена от София на 40 с починали родители. Те са я осиновили 1984 г., майка й е ходила с възглавница, изобщо голямо криене. Само леля й знае никога не са й казали на нея. Има сестра, биологично дете на родителите и се е родила след нейното осиновяване€ Тя също не знае. Баба й, майка й и по-малката й сестра развиват рак на гърдата и тя се е побъркала да се изследва и да търси този ген на рака, което в случая няма смисъл, защото тя няма биологична връзка с тях. Та виж в този случай как хем си дошъл на този свят, отгледан си в нормално семейство, хем никога не са те третирали като осиновено дете и гените ти не те поставят под риск от този ген.

# 221
Не във всички клиники ще кажат, че си закъсняла. Аз също не мисля, че съм закъсняла, а отдавна преминах 40. Желанието за дете, възможностите и обстоятелствата за всяка жена са различни. Качеството на яйцеклетките също. Аз например твърде рано изчерпах резерва, правих доста опити със собствени яйцеклетки /първоначално стимулирани, после на ЕЦ/ и сама спонтанно реших, че ще пробвам с донорски. Изобщо не ми минава през ума, че детето няма да е мое. Пак казвам, че съм в България и въпреки това аз предложих на репродуктивния да пробвам с ДЯ, а не той на мен. Така че кураж, търпения и упорство. Щом си вадиш яйцеклетки, винаги има шанс, все пак е необходима 1 качествена. Желая ти успех!

# 222
Моя приятелка на 30 с ПКЯ, хормонални смущения и липса на цикъл с месеци, е бременна от първата стимулация.

СПКЯ е от по-лесно преодолимите проблеми и даже в повечето случаи не се налага инвитро. Просто не е приятно, от към качество на живот, цял живот да си с кофти хормони, от опит го казвам.
Обаче от гледна точка на резерв при СПКЯ даже често я са в повече от средностатистическите.

# 223
Здравейте!
Вчера излязоха новите ми изследвания на АМХ, след като имах стимулация през август и съм в шок.
Възможно ли е от 1.76 ng/ml преди това, сега да падне до 0.76 ng/ml? Ще направя трето контролно излседване след 2 седмици в друга лаборатория, защото с притеснявам, че ако първия път е имало грешка в резултата, може да са ми провели неправилна процедура с по-високи дози. Ако пък резултатът е реалистичен, то при още една стимулация ще се зануля Flushed

# 224
Няма как такава разлика, макар че не съм лекар. Аз се изследвам само в Цибалаб до Пирогов от години. Отиди там.

Общи условия

Активация на акаунт