Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 32 680
  • 465
  •   2
Отговори
# 345
Не се тревожи. Днес ти е 3ти ден.
Успех! Да стигнеш до пункция и хубави ембриони!

# 346
•MERA•, според твоя опит леко побутване с какъв препарат работи по-добре?

В моя случай Перговерис проработи. С две ниски дози при вече растящ доминантент фоликул бяхме извадили Я, която се и оплоди , но имплантацията на ембриона не беше успешна. В Турция това.

lovely,
Щом фсх не е високо няма лошо да се пробва с летрозол или кломифен ако лекуващия лекар така е преценил.
Аз мисля, че съм съгласна с това, че летрозола още повече ми повиши и без това високия ФСХ..от 10 се вдигна на 50 следващия месец, след прием на летрозол..
Чак след два месеца се изчисти и свалих ФСХ на 8.. което за мен е повече от супер. Лошото е, че на фона на това естрогена ми продължава да е висок няколко месеца, вече..В края на цикъла (21 ден ми беше 1100). Не може всеки месец да имам задържан фоликул.. на преглед нищо не се вижда.
Общо взето тези уж стимулации на ЕЦ са си доста тежки за хормоните на една жена над 40...

# 347
Патенце, казват първи ден да се брои от следващия ден ако е дошъл след 12. Тоест днес е 3ти ден.
Joana85, това с хормоните много лошо звучи. Не знам моето фсх сега на какво положение е. На цикъла, който ще дойде ще ги пускам хормоните да видим.
Значи явно по-добре ако ще е ЕЦ да си е такъв без нищо почти на нашите години, до такъв извод достигам. А ако е стимулация да не е с тези препарати като Летрозол. Тя моята докторка като ми даде Кломифена ми каза леко с насмешка - Ето ти я "леката" стимулация тогава. После като ходих преди пункцията и ми намекваше пак, че тази не е баш "лека" стимулация. Но в крайна сметка не съм си го поискала аз този Кломифен, така че не разбрах нейната ирония.

# 348
Точно това стана. Един избързал много и 2-3 мегааа мънички. Отложихме за следващ цикъл, въпреки че на моята възраст, както каза докторът, хич не е за изчакване, защото не се знае дали въобще ще има нещо следващия път Cry
ако е започнал следобед цикъла не се брои за ден.
може и по-късно да се започне стимулация, дори на 5-6 ден.
важно е да няма някой избързал фоликул, защото ще  се обезмисли стимулацията.

# 349
  • София
избързалия може да ец да го проследите.

# 350
Точно това стана. Един избързал много и 2-3 мегааа мънички. Отложихме за следващ цикъл, въпреки че на моята възраст, както каза докторът, хич не е за изчакване, защото не се знае дали въобще ще има нещо следващия път Cry

Зависи какво е избързал в мм ....с проследяване и хормони може да изкочи нещо на естесвен цикъл тоест без нищо без стимулации. Не го отписвай според мен. Те и малките може да наваксат но ти си знаеш и следиш нещата. По принцип до 12 мм са 50 на 50 дали ще станат или ще претърпят артрезия т.е. обратно развитие. Ако хормоните са ти ок и нямаш скокове на лх и фсх преди да стане 18 мм примерно и естрогена е висок според мен давай и го вади. Събирай инфо от предходните цикли все някакъв ориентир ще са как реагирва тялото ти.

lovely кломифена си е стимулация. Това с леката е ала бала.

Joana85 на нашите години стимулация с кломифен е нож с 2 остриета. Пак зависи де но ЕЦ няма никакви лекарства освен тригер и стопираща. Аз така стигам до пункции поне. След няколко стимулации с кломифен или гонал или перговерис само станаха по зле хормоните.

# 351

Зависи какво е избързал в мм ....с проследяване и хормони може да изкочи нещо на естесвен цикъл тоест без нищо без стимулации. Не го отписвай според мен. Те и малките може да наваксат но ти си знаеш и следиш нещата. По принцип до 12 мм са 50 на 50 дали ще станат или ще претърпят артрезия т.е. обратно развитие. Ако хормоните са ти ок и нямаш скокове на лх и фсх преди да стане 18 мм примерно и естрогена е висок според мен давай и го вади. Събирай инфо от предходните цикли все някакъв ориентир ще са как реагирва тялото ти.

lovely кломифена си е стимулация. Това с леката е ала бала.

Joana85 на нашите години стимулация с кломифен е нож с 2 остриета. Пак зависи де но ЕЦ няма никакви лекарства освен тригер и стопираща. Аз така стигам до пункции поне. След няколко стимулации с кломифен или гонал или перговерис само станаха по зле хормоните.
Точно така е... Особено ако (като мен) си имам и предпоставки за ранна менопауза.. Вече планирам да ходя по два пъти в месеца за преглед, за да мога да събера и аз някакво инфо (както съветвате)
Няколко месеца съм в началото на месеца на преглед, все изглежда че има фоликул, добра дебелина на шийката и уж се очаква овулация.. а аз се сцепвам да правя тестове да я хвана тая овулация и така и повече от бледа втора чертичка не съм виждала.. Накрая и висок естроген (явно задържам ) и това всичкото откакто правих стимулация с летрозол( обръщам внимание) не правя подготовка за инвитро...

# 352
Джоана, ти до това положение след само една стимулация с кломифен ли се докара? Ти извади ли яйцеклетки с тази стимулация? Почвам да се тревожа в какво положение ще са моите хормони тоя месец. Дано не е трагично.
А амх пада ли след стимулации? И ако да, после връща ли се или това си е вече резултата?

# 353
Джоана, ти до това положение след само една стимулация с кломифен ли се докара? Ти извади ли яйцеклетки с тази стимулация? Почвам да се тревожа в какво положение ще са моите хормони тоя месец. Дано не е трагично.
А амх пада ли след стимулации? И ако да, после връща ли се или това си е вече резултата?
Мило момиче, моля те, не се подвеждайтпо моя случай. Yellow Heart Може би съм заблудила по някакъв начин. Но аз досега,  не съм статирала никакви процедури за вадене на яйцеклетки и никога не съм правила стимулация с кломифен. Може би друга дама, по-горе споделяше за него..
Лекаря който посещавам, проследява всеки месец какви фоликули са трггнали , предвид лошите ми хормони, които варират всеки месец различни. Послено се бяха регулирали..но нищо не се получи отново. Аз правя естествени опити за сега.
Но при мен има предпоставки за ранна менопауза, както и съм с ИЯР! Правила съм само еднократна лека стимулация с летрозол, уж да тръгнат повече фоликули, но повече нямаше от два, аз си имам всеки месец и без летрозола. След това, като ефект явно, ми покачиха супер много ФСХ  (50)И ЛХ (20) и 3 месеца не мога да ги нормализирам...Но това не следва да се получи и за вас..
Затова не се заблуждавайте, че и при вас ще е така...още повече при манипулации които включват подготовка за инвитро. Може би подхода на лекаря при вас е съвсем правилен и е хубаво да му имате доверие!
Желая успех и скоро да се радвате на щастлива новина Heartpulse

# 354
Джоана, благодаря за пожеланията. Аз на моята докторка й нямам много доверие като цяло за жалост, но това е защото си имаме с нея "история", която не е съвсем положителна. Не я смених навреме и сега ще му мисля какво да правя. Затова и тук разпитвам момичетата за мненията им за доктори и стимулации.
Явно съм разбрала грешно относно Кломифена във вашия случай. Желая и аз успех в начинанието.

# 355
  • Be realistic - plan for a miracle.
Всеки организъм е различен, наистина. Понякога лекарят прави най-доброто и мисли в детайл как да подходи... и въпреки всичко нещата гърмят.
Ето моят статус накратко:
От юли досега - 1 стимулация с Летрозол, 1 с Кломифен, 1 ЕЦ без нищо. Общо 3 пункции.
Този месец за пръв път имах яйчник (десният) без нито един антрален фоликул.
Това не ми се е случвало никога.
Обикновено съм имала по минимум 2 в яйчник, по-често по 3, понякога и по 4.
Но... нещо става. Нещо казва "не".
Не знам какво ще правя, ситуацията става патова.
Поне овулация ще има, защото левият си прави каквото трябва, но да... 1 фоликул този месец.
Та ще видим дали има вътре яйчице след около седмица и половина...
Мисълта ми е, че дори най-най-най-леките стимулации оказват някакво влияние, но при някои е нищожно, при други е по-сериозно. Няма формула. Всичко е в ръцете на Вселената...

# 356
Всеки организъм е различен, наистина. Понякога лекарят прави най-доброто и мисли в детайл как да подходи... и въпреки всичко нещата гърмят.
Ето моят статус накратко:
От юли досега - 1 стимулация с Летрозол, 1 с Кломифен, 1 ЕЦ без нищо. Общо 3 пункции.
Този месец за пръв път имах яйчник (десният) без нито един антрален фоликул.
Това не ми се е случвало никога.
Обикновено съм имала по минимум 2 в яйчник, по-често по 3, понякога и по 4.
Но... нещо става. Нещо казва "не".
Не знам какво ще правя, ситуацията става патова.
Поне овулация ще има, защото левият си прави каквото трябва, но да... 1 фоликул този месец.
Та ще видим дали има вътре яйчице след около седмица и половина...
Мисълта ми е, че дори най-най-най-леките стимулации оказват някакво влияние, но при някои е нищожно, при други е по-сериозно. Няма формула. Всичко е в ръцете на Вселената...
Благодаря ви, че споделихте и ви желая сбъдване на мечтата Yellow Heart
Докато има овулация, изглежда има надежда! Една яйцеклетка да има!
И аз за това се надявам... но не мога да си докажа наличието на овулация.. последните месеци. Всеки път виждат че уж предстои, пък как един месец не я засякох с тестовете..
Все бледа втора чертичка, която после изчезва.
Този месец си запазих втори час да се види имало ли е или не.. но да видим..

# 357
Днес мина прегледа ми за нов опит. Но...оказах се със задържани фоликули. Така че отново разговора за стимулация и каква да е се отложи. Ще опитваме на естествен цикъл ако се спукат тия фоликули. Бях и на нова среща с имунология и там продължават да ме мотаят и да не дават категорично становище мога ли към момента да опитам по-силна стимулация, а докторката ми казва без да го напишат черно на бяло няма да стимулирам с инжекции, въпреки че новите ми кръвни изследвания показват че няма активен автоимунен процес. Даже в разговора с имунология докторката тяхната ми каза "ако нещата излязат в норма аз давам зелена светлина за по-силна стимулация", но после не са го написали в листа. И си седя в параграф 22. С нищо не ми помогнаха тези имунолози, само ме объркват. А искам поне един път да опитам с по-сериозна стимулация. Но не знам ще стигна ли до там. Изобщо...тегаво е при мен положението.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 15:31 от lovely

# 358
Здравейте,

Разболях се от Ковид и 10 дена бях извън строя, за да загубя още време, но в един момент и за това спирам да се притеснявам, няма как да го променя.

На 8.11 бях на преглед при Д-р. Станулов - Клиника Доверие. Чакането беше над 2 часа, но явно е практика в тия среди. Ще ви разкажа как мина прегледа - може би защото беше около 17.00 часа, докторът си мънкаше под носа и нищо не се разбираше, поне 5 пъти го молих да повтаря, накрая аз се извиних че не чувам, с идеята той се усети да говори по-високо, но не, не се случи.

Но това е най-малкото, направи сравнение, с "Ферари и очукана Лада" - цитирам, аз съм ладата един вид (което предизвика нервен смях в мен). После започна да рекламира донорски яйцеклетки и да си мънка нещо за това, около 5 минути....

Имаше още доста обидни и пренебрежителни неща, не мога да повярвам, че такива хора работят активно с жени и това не само се позволява, но и толерира, че и ги превъзнасят. За мен това не е нормално отношение, никога не бих се върнала при такъв тип лекар. Разбирам, че съм над 40 и шансът е нисък и все пак не съм потърсила помощ да слушам как Партньорът ми можело да не иска да прави инвитро с мен защото "то може и да умреш" и някакви абсолютни глупости в тоя стил...Честно казано, в бяла държава такъв тип общуване нямаше да може да съществува.

Предполагам, че все пак е помогнал на много жени, може аз да съм изтеглила късата клечка, тъй като тоя човек едвам комуникираше от умора според мен.

Толкова за тоя опит, насочвам се на друго място. Не искам да отказвам никой, казвам моето мнение относно отношението. Като специалист може да е златен, не знам и не искам да проверявам...

Пожелайте ми успех със следващия Simple Smile

Поздрави!

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 12:40 от Petya D

# 359
Ох Petya разсмя до сълзи…то после си и поплаках ама нищо, трагикомично е положението…
Аз се замислих, при фрагментация 24% казаха че при ММ всичко е наред (останалите показатели са в норма) ,проблема е в качеството на Я (до ПИД не стигнахме) и ни пратиха за ДЯ. Сега само аз се блъскам с добавки , той нищо…това не е ли висока фрагментация, че да е само в мен проблема?

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 12:25 от Sunny+

Общи условия

Активация на акаунт