Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 854
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Това за донорската си е явно голям бизнес и почват от вратата с нея. Добре. Нека е донорска. Ама седни като човек и кажи - не работя с 40 годишни жени. Отидете или при колега или си вземете донорска, точка. Другото са просто свинщини. А пък още повече ако е от жена към жена. Персенска съм я виждала на снимка само и не ми се вижда да е първа младост, чудно дали ще е щастлива пациентите да кажат, че не искат да я посещават, защото е дърта чанта...
Дончева, вие в коя клиника сте в Турция?

# 376
  • София
Lovely в Мемориал Шишли , сега съм в 30 гс на 46г

# 377
И аз потвърждавам за Станулов. Преди повече от година ходих при него. Така ме стресира, направо загубих желание за живот. Ревнах още в кабинета и той “няма да излизаш от тук докато не се успокоиш”. Аз продължавам да рева, той ме гледа тъпо и аз “искам да си ходя вече”. Той “добре, тръгвай”.  Ужасен… оказа се, че нещата изобщо не са толкова зле. Сега съм в Надежда при Чапанова преди това при Цветков и се чувствам добре. Персенска също съм я посещавала - и тя се държа тъпо с мен, но не просташки. Просто видях, че не й се занимава и не съм ходила вече.

# 378
И аз потвърждавам за Станулов. Преди повече от година ходих при него. Така ме стресира, направо загубих желание за живот. Ревнах още в кабинета и той “няма да излизаш от тук докато не се успокоиш”. Аз продължавам да рева, той ме гледа тъпо и аз “искам да си ходя вече”. Той “добре, тръгвай”.  Ужасен… оказа се, че нещата изобщо не са толкова зле. Сега съм в Надежда при Чапанова преди това при Цветков и се чувствам добре. Персенска също съм я посещавала - и тя се държа тъпо с мен, но не просташки. Просто видях, че не й се занимава и не съм ходила вече.

Това не трябва да се случва, за какъв се мисли този ...

Не подозирах, че е чак такъв..да не слагам определения. Мислех, че съм изтеглила късата клечка, макар че знаех, че е възможно да получа пренебрежително отношение. Бях си казала, че каквото и да е, аз съм перде, ще го понеса и ще намеря начин да работим заедно. Това обаче надминава и най-смелите ми представи за неучтив човек, пак не искам да обиждам...

Съжалявам за всичко, кеото се е случило и ще продължи да се случва най-вероятно с други жени около 40. ..безумно.

Бяха ми полезни коментарите, няма да е в България моето инвитро. Писнало ми е от кретени, позволяващи си всичко, само защото имат власт. ...

# 379
Lovely в Мемориал Шишли , сега съм в 30 гс на 46г
Благодаря много, явно наистина отношението извън България си е съвсем друго. Страхотно Simple Smile Желая много леко да мине всичко.

# 380
  • София
Не е и до имане на власт, и те /лекарите/ са едни наемници и туристи - ходят там, където им дадат повече пари. Но има една особена група нарочени за "светила" и "топ специалисти", които минават границите на човешкото. За съжаление, когато отидеш в чужбина и видиш едно по различно отношение и професионализъм, се чудиш, ако тези, при които си бил са топа на топа, какви са останалите. Не ми се е случвало да получавам лошо отношение и не знам как бих реагирала, но виждам приятелки как са се смачкали и депресирали след такова бездушно отношение, както каза едната "почувствах се като долен боклук".

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 20:31 от t_doncheva

# 381
За турция-там знаят как да ти вземат парите.Te се славят с това че са топ търговци. Дори като пазариш ще те гъделичкат с кафенце баклавичка.Не значи че са в час обаче. Там си просто касичка. Да отношение имат ама методите им са малко хард.
t_doncheva честито! Браво за търпението и постоянството.
Това е инвитрото.
Petya За БГ- Имала съм подобни и когато живях в Германия. Тук са обаче върхът. "Светилата",по старите лекари всички имат това отношение или може би манталитета ни е такъв. Видиш ли аз съм лекар и съм известен и съм Бог.
Да ви успокоя има надежда. Попаднах на двама млади лекари. Цитирам разговор....Ами те старите все ми казват -какво си даваш зор, след 10 години ще ти писне и ще ги оправиш за 5 мин и хич няма да ти пука. Не не искам да съм така и няма да съм така,те не са седнали от 10 години да прочетат нова научна статия,лежат на стари ларви и гледат само да ти вземат парите и не им пука.На конференции ходят защото е безплатно да отидат в чужбина или подарък от някой медицински представител за лекарства.Край на цитата.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 08:57 от varna2020

# 382
И за България и за Турция сте прави по принцип, само минавам да споделя комерсиалното и грубо отношение и нехайство което получих в Бахчеджи, Истанбул от проф Йоздамар. Описала съм случая по подробно в темата за клиники в Истанбул тук https://bg-mam.ma/p/1639060/48829704 ако някой му е интересно. Но общо взето и там беше - "ти си стара за това е така", "то от тук нататък все по-зле ще става", "ти не разбираш не ми казвай как да си върша работата" и т.н.
В Мемориал съм съгласна с Таня, че отношението наистина е човешко, но последните 6 месеца координаторките там прогониха някой от нас и ни принудиха да обикаляме други лекари и да почваме наново. Иначе лекари, ембриолози и друг персонал винаги са били любезни и човечни.

# 383
Момичета, аз съм след първи ЗЕТ, тук в БГ и ЧХГ на 7ми ден е 0.36mIU/ml, говорих с док. каза, че няма смисъл да повтарям теста и да спра всички лекарства. Правихме преди това СЕТ, резултат <0.10mIU/ml. Това значи, че е нямало имплантация нали? Аз не съм правила ПИД на ембрионите, първо инвитро ми е и никой не ме посъветва да го направя, което отчитам за грешка. Според вас дали липсата на имплантация може да се дължи на некачествени ембриони? Иначе това, което ме успокоява е, че от 7Я, 5 се оплодиха и всички достигнаха бластоцист /3 от тях на 6ти ден/. Имам още два замразени на 6ти ден с качество "С", което едвам измъкнах като инфо от ембриоложката, ще направя още един ЗЕТ и  ако не е успешен се отправям и аз за Турция...

# 384
Много жалко за Станулов.. аз родих на 40 след инвитро при него и беше толкова страхотен, особено като отношение.. беше ми препоръчан от човек, който е работил с него в чужбина. За жалост понякога хората се променят в негативна посока, редовно чета подобни мнение за него. Дори вече самата аз не го препоръчвам. Жалко, беше невероятен, наистина

# 385
Съжалявам и аз за случилото се със Станулов, за мен ще остане един от най-добрите и емпатични хора, които съм срещала някога. Не успях с него, но когато ме видя бременна ме поздрави специално, и дори след като бях родила вече, ме спря на спирката да ме пита как съм и как е бебето. За отношението му по време на прегледи да не говорим, спокоен, емаптичен, обясняващ. Очевидно това е прегаряне. В тази стресираща професия според мен не е успял да оцелее с вниманието си към всеки.

# 386
Здравейте момичета.
За първи път пиша във форума и имам следния въпрос.
С НЯР съм, поликистоза, нисък АМХ и ИР(поликистозата и ИР ги изконтролирах). За 5 месеца неусетно свалих 30 кг и оттам много ми се разбута ендокринната система. В последните 6 старателно задържам до килограмите, които съм  свалила, но не могат да влязат в норма.
 Правих две стимулации с летрозол и мериоферт, но до пункция не стигам, защото естрадиола не може да навакса след техния прием. Доктора ми предложи интравенозна терапия с глутатион и ресвератрол(знам, че може да се пият като добавка, но интравенозно се усвояват по-бързо и в по-голямо количество). Питането ми е дали има дами, които са приложили такава терапия и дали е повлияло положително на еднокринната система(визирам ЛХ, ФСХ), защото за АМХ знам, че го повишава.  Също така знам, че може и чрез хормонална терапия да ги вкарам в норма, но идеята не е да блъскам още и още хормони, защото ще вляза в омагьосан кръг и всичко ще се повтаря отново и отново. ФСХ не ми е минавал горна граница в хода на изследвания, дори и по-време на стимулация си е както би следвало, но ЛХ се завишава изключително бързо, което също много пречи на положението(последно без задържан фоликул и преминала овулация на втори ден ми беше 17, което беше доста над горна граница).

# 387
@ Petya D - заставам също зад това мнение относно Станулов и неговото поведение и речник с пациентките ( някои, не всички ).
Аз стартирах при него и съм писала многократно в този форум мнението си за него, което никога няма да се промени.
Просто изгубих много ценно време и изпитах доста неприятно чувство, когато той не се поколеба да ми каже, още на 39 г ли бях тогава нещо такова, че съм " Цъфнала и вързала " , както и че положението е трагично ". Тъй като и  аз съм софиянка като него и познавам този махленски речник, от някои определени квартали ( по-скоро жаргон ), доста се разочаровах, че толкова прехвален лекар си позволяваше да влиза толкова грубо със заключения и определения на статуса ми. По време на процедурата ми, която въпреки всичко направих и то 2 пъти.....се запознах с една девойка по-младичка, беше на 34-35 г тогава. Тя пътуваше от провинцията. След поредното несполучливо ин витро и на нея и каза, че може би е по-добре да се ориентира към ДЯ. Аз не продължих при него, тя също. Тя си има бебе дошло по естествен път, само да кажа нали принципно на 34-35г и трябваше ДЯ.... И да и аз чета и гледам, как някои само да се спомене нещо в групите на фейсбук скачат и вече с такава агресия говорят защитавайки го....Но, на мен хич не ми пука. Казала съм го и ще продължавам да си стоя зад думата - за мен той е грубиян, който говори без такт и без дори да се замисля, че с думите си накърнява жестоко, особено жени, които са на път на отчаянието. Някои жени са свикнали на такова отношение и груб речник, навярно от вкъщи или търпят такова мънкане и епитети. Но не всички сме така и добре, че има и различия..... Съжалявам, че си изгубих времето някога. Някои са успели при него, а колко не сме ?

# 388
Направо съм в потрес от разказите за този лекар 😳 Аз съм на 36год със силно намален резерв , никой досега не си е позволявал такова отношение . Добре че не си запазих час за него , че имах такива намерения 🤦🏼♀

# 389
Асолютно потвърждавам за Германия,
че и в момента е така. Първото ни инвитро беше в Германия, защото тук живеем, второто в Мемориал, Турция и третото тук България. След първото питах лекаря дали правят ЕЦ и той ми каза, че трябва да отида в чужбина за това. Сега случайно четейки в немския вариант на бг мами открих, че све пак има ЕЦ и там и има дори 2 клиники, които са на 150км от моя град. Едната в Хайделберг много прехвалена, защото има медицински университет и университетска болница там. Влизам на час при водещата лекарка, това се случва миналата седмица, да не си помислите, че говоря за преди години, и тая ми ти лекарка ме почна с въпроса какво търсите тук и какво искате от мен с тази дълга историята зад гърба си. Първо ми трябваха 30-40 секунди реализирам въпроса. А то просто имаме още 2 опита по каса които се чудим дали да не пробваме все пак отново в Германия. Естествено, че сме на 100% сигурни, че в тази клиника няма да правим нищо. Но на мен ми падна ченето от встъпителния въпрос.
В Турция са ми върнали Е на 3ти ден, които тук в Неовитро биха го унищожили, но това са едни пари, които могат да си приберат спокойно. Няма да споменавам, че ме изпържиха с максималната доза 675IU преговерис при положение, че съм с ИЯР.
А преди да се спра на Мемориал бях в 6 клиника за първичен преглед. Прехваления Тараш ми каза, че са ме излъгали след операцията и реално аз ляв яйчник въобще нямам, което не отговаря на истината. Просто има сраствания и е много високо горе. И освен това ми изписа ДХЕА въпреки че моето е точно 1 единица над референтните стойности.... На този не му давам вече по никакъв повод да ме доближава.

Та куриозни случки има по цял свят.

За турция-там знаят как да ти вземат парите.Te се славят с това че са топ търговци. Дори като пазариш ще те гъделичкат с кафенце баклавичка.Не значи че са в час обаче. Там си просто касичка. Да отношение имат ама методите им са малко хард.
t_doncheva честито! Браво за търпението и постоянството.
Това е инвитрото.
Petya За БГ- Имала съм подобни и когато живях в Германия. Тук са обаче върхът. "Светилата",по старите лекари всички имат това отношение или може би манталитета ни е такъв. Видиш ли аз съм лекар и съм известен и съм Бог.
Да ви успокоя има надежда. Попаднах на двама млади лекари. Цитирам разговор....Ами те старите все ми казват -какво си даваш зор, след 10 години ще ти писне и ще ги оправиш за 5 мин и хич няма да ти пука. Не не искам да съм така и няма да съм така,те не са седнали от 10 години да прочетат нова научна статия,лежат на стари ларви и гледат само да ти вземат парите и не им пука.На конференции ходят защото е безплатно да отидат в чужбина или подарък от някой медицински представител за лекарства.Край на цитата.

Общи условия

Активация на акаунт