Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 834
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Ако имаш хубав резерв е въпрос на време да стигнеш до еуплоиден ембрион. Това е най-сигурното като вариант, защото с такъв ембрион годините нямат значение и шансовете за успешна бременност са еднакви за всички възрастови групи. Говорим за над 50% успеваемост а ако грейда на ембриона е добър, напр 5АА, 6АА, шансовете са даже над 70%.
Аз съм също на 44 с добър резерв и не бих си причинила трансфери на ембриони без ПИД, защото шансовете там са минимални (има няма 5-8%). Отделно много време се губи за трансфер за едните 5%.. недай си Боже пък болен ембрион да се задържи няколко месеца и да трябва да се стига до късен аборт, това аз лично не бих го преживяла.
Биохимичната бременност в повечето случаи се дължи на анеуплоидност в ембриона и вероятно за това сте прибегнали до ПИД този път. Много няма да се съгласят, но ПИДа е правилният подход за мен. Другото което е нужно са много добри ембриолози. Не знам в България да има такива. Ние работим в Турция, но и там има проблемни лекари и клиники както и качествени такива. Просто внимателно трябва да избирате.
Успех каквото и да решите!

# 421
Qwww, според мене при ПКЯ е важно стимулацията да е по дълъг протокол, че понякога собствените ти хормони влошават качеството на яйцеклетките.
Аз хем не съм със ПКЯ, а 7 месеца правихме подготовка за последния трансфер, понеже хормоните ми играеха номера, яйчниците и лигавицата си правеха квот си знаят  а биех и блокиращи инжекции, които трябваше да. блокират производството на половите хормони.
Док се беше хванал за главата с мене.
Ама евала на човека че имаше търпение и ми направи трансфера чак когато всичко беше както трябва.
Имам 2 стимулации.
При първата по силна и по къс протокол от 12Ф извадиха 8Я и само 2 Е за трансфер.
От втората по лека по дълъг протокол от 16Ф, извадени 16Я и 7Е на 5ти ден годни за трансфер.
ПИД не съм правила.
Имаме си една 8 месечна хулиганка от последния трансфер.

# 422
Благодаря на всички!
На вас какви хормони ви изследват преди ембриоърансфер? На мен не са ми казвали да има проблем с тях и уж и лигавицата стига подходяща дебелина, но за съжаление все не се получава. Иначе до сега стимулациите са ми били все на къс протокол за има няма 10 дни.

# 423
  • Be realistic - plan for a miracle.
Прогестерон се изследва преди трансфер, за друго не съм чувала.

# 424
Аз пусках естрадиол на 2ри - 3ти ден, че трансферите ми бяха с блокаж и беше важно да е около 0 за да е сигурно че блокажа е сработил. После почвах приема на естрофен, ама не помня после дали изследвахме нещо. Евентуално прогестерон преди трансфера. Thinking

# 425
  • София
Подкрепям мнението на Sahara_2087, задължително ПИД на ембрионите и добри ембриолози. Аз съм на 46 и при два от опитите в Турция имах наглед прекрасни ембриони, които след изследване се оказваха с комбинации монозомии и тризомии. В България ми отказваха ПИД щото се притесняваха, че "можело да се увредят" и "не било 100 сигурно". Как пък в Турция не ги увреждат.
За съжаление Турция не ви е вариант, но Кипър и Украйна са.

# 426
Благодаря ви! Желая ви успех и всичко най-хубаво!

# 427
Прилагали ли сте някаква терапия по отношение на глюкоза и инсулин за подобряване на качеството? Не съм срещала да се коментира това , а всъщност е важно…аз съм питала  няколко доктора и казват няма нужда, а глюкозата ми е гранично висока… приятелка забременя след 3 месеца на Глюкофаж и се чудех дали е случайно или има и др на подобна терапия?

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 08:18 от Sunny+

# 428
След като ти е гранична, но в норма, можеш да пробваш с инозитол в доза 2х2грама. Има различни марки- сама можеш да избереш..... важното е да приемаш 4гр. дневно! Аз винаги си поръчвам от IHERB. 
Сега да ви попитам аз Grinning
Вчера бях на преглед. Видя се само 1 АФ в дясно. В ляво яйчникът се криеше, но май няма нищичко. Каква стимулация да правя Disappointed Relieved
Ето и кръвните резултати

Прилагали ли сте някаква терапия по отношение на глюкоза и инсулин за подобряване на качеството? Не съм срещала да се коментира това , а всъщност е важно…аз съм питала  няколко доктора и казват няма нужда, а глюкозата ми е гранично висока… приятелка забременя след 3 месеца на Глюкофаж и се чудех дали е случайно или има и др на подобна терапия?

# 429
Патенце, при само 1 наличен АФ повечето репродуктивни не препоръчват стимулация. Можете да направите инвитро на ЕЦ като го изчакате да си порасне сам и да използвате Овитрел за таймиране. Обсъди ли с лекаря си на момента?

# 430
Патенце, а FSH колко е? И това типичен месец ли е за теб? В смисъл, че ако в други месеци си имала повече АФ, може би си струва да се изчака по-добър месец. Иначе, при 1 АФ може би естествен е по-добър вариант

# 431
Момичета, спешен съвет!
Правих хормоните на 2-ри ден. Нямам ФСХ. Ако пусна днес 4-ти ден, дали ще е показателно при положение, че от два дни съм на стимулация!?
Не знам какво да правя? Чувствам се подведена от репродуктивния ми специалист и ако наистина не са ОК нещата, то по-добре да канселирам опита!

# 432
ФСХ има значение, вярно е, но ти си само с един фоликул в случая и не съм сигурна, че е нужно толкова под конец следене. Каква е стимулацията? Аз съм малко изненадана, че те стимулират…

# 433
Момичета, спешен съвет!
Правих хормоните на 2-ри ден. Нямам ФСХ. Ако пусна днес 4-ти ден, дали ще е показателно при положение, че от два дни съм на стимулация!?
Не знам какво да правя? Чувствам се подведена от репродуктивния ми специалист и ако наистина не са ОК нещата, то по-добре да канселирам опита!

Възможно е да тръгне втори при стимулацията. Сега вече няма смисъл да пускаш защото ако те стимулират ще го отрази. Фсх е важен само ако ти е висок по принцип за да видят какви дози да слагаш. По принцип ако е висок например не е ок да те стимулират, но гледам че са ти ок другите хормони. С един фоликул е добре естесвен но и стимулация лека с много ниски дози може би ще изкарат втори. Не е толкова трагично. Спокойно. Действай и дано да стане.

# 434
Здравейте момичета, не съм писала до сега, но ви чета редовно.
Ето и моята история на 42 години съм, без партньор. АМХ 2,78, останалите хормони са в норма. От миналата година стартирах с инсеминации. Минах през 4, последната, от които успешно, но завърши май месец със спонтанен аборт, липса на пулс в 10г.с. След като се възстанових, направих още една инсеминация неуспешна. От Септември подадох документи за инвитро. Октомври пристигна заповедта, но все още не съм стартирала. Бях се насочила към Мцар Варна, но се разколебавам, поради липсата на организация и постояно бавене. В процес съм на избор на нова клиника и лекар.
Знам, че е много относително и успеха при едни не е грантиран при други, тъй като всеки случай е строго индивидуален.
Понеже в тази група има доста от вас, които са 40+, моля да споделите успешни опити и впечатления от конкретни лекари и клиники, от които сте доволни.
Изключвам Турция, защото за там ми трябва задължително партньор.

Общи условия

Активация на акаунт