Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 667
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
не зависи от броя фоликули, ама за да се опукат си трябва.

# 616
Сега се свързах с АГ-то в моя град.  В момента няма възможност да се върне в болницата и да ме прегледа- прибрала се е преди половин час. Ядосва се, че не съм звъннала по-рано, откакто са започнали болките. Тя смята, че този големият,  може да е овулирал- с това високо ЛХ.
В момента нищо не мога да направя. Но аз познавам тялото си и тази специфична тежест в корема, предхождана от остри болки, които в последствие се превръщат в тъпа болка обхващаща поясната област- това ми е до болка познато при овулация......
Довечера в 21ч. трябва да бия Овитрел....
Докторката ми каза да го бия и чинно да си изчакам срядата....
Иначе утре и да звънна във IVF Клиниката, от там какво ще ми помогнат?!

# 617
Не се ядосвай, може да е за добро, че не си могла да отидеш, че то и от трансвагинален преглед има вероятност да се спукат.
А при кой лекар е тази стимулация?
Щом Овитрела е толкова рано вечерта, значи и в Сряда ще ти е рано пункцията. Няма да те бавят. Даже и да се е спукал един, пак два ще извадите.

# 618
Пункцията ми е за 9ч в сряда. Всяко фоликулче ми е важно!
Преди месец направих 46г. При последната ми стимулация през декември имах уж два добри ембриона, които след ПИД се оказаха с комплексни аномалии. АМХ ми е едва 0,2
В Пловдив съм при д-р Минев.

# 619
Преди месец направих 46г. При последната ми стимулация през декември имах уж два добри ембриона, които след ПИД се оказаха с комплексни аномалии. АМХ ми е едва 0,2

Нали знаете, че и само едничко да е, важното е да качествено? Не се напрягайте, всичко ще бъде наред! Желая Ви успех от сърце! 🤗

# 620
Може ли да ми помогнете , ако сте запознати или сте минали през нещо подобно

Имам вече 3 инвитро опита и доста прегледи до сега. Гледали са ме поне 3 репродуктивни специалисти.
Всички казват, че нямам проблем освен възрастта и неуспехите са заради лошо качество.

Направих си ЯМР 4 дена преди овулация на тазовата област
И се оказа, че целите яйчници са покрити с множество малки кисти и две по големи 14 и 15 мм

И лекарие от ЯМР казват,че това са кисти , не са фоликули и е поликистоза.

До сега никой не ми е казал, че имам поликистоза от репродуктивните, освен една лекарка при профилактичен  преди 10 години  ми подхвърли, че и изглеждали поликистозни и това е. Дори рязко ми намаляха фоликулите след стимуцациите.

Възможно ли е поликистозата да се проявява само някои месеции и да не се вижда винаги на ехограф?
И оказва ли  влиеяние върху стимулациите и качеството на яйцеклетките?

Случайно се откри , че освен Хашимото ми излизат и антитела за лупус.
Но лекарите не обръщат внинатие на това, сякаш не е от значение. А усещах възпаление в тялото при една от стимулациите и последния трасфер. NK клетките са ми отрицателни , само dsDna ми е положително - правих си разширен ANA профил

Нямам някакви оплаквания, изследванията ми ги бяха изписали заради подуто коляно. След това 3 пъти съм ги изследвала и са положителни

# 621
Желая ви да имате най-здравото фоликулче в сряда! Yellow Heart Дотогава спокойствие на душата и вяра!
От известно време и аз посещавам клиниката на д-р Минев и аз, но съм при д-р Гогова. Вече навършвам 42... , и АМХ ми е като вашия, така че ви разбирам напълно Purple Heart
Какви са цялостните впечатления от лекарите там? Обмислям да посетя и техния ендокринолог за консултация, тъй като съм на хормон и хипофункция.

# 622
Какви са цените на инвитро процедурите в Бг? Като изключим пътуването и хотела в Турция има ли разлика?

# 623
Amaliana, аз съм със СПКЯ и тя се диагностицира ако имате поне 2 от следните 3 симптома:

- нередовен цикъл
- завишени нива на андрогени (тестостерон, прогестерон, SHBG, DHEAS)
- наличие на множество Ф в яйчниците (≥12 фоликули с размери 2–9мм)

например аз съм с нередовен цикъл и много Ф но нямам отклонения в хормоните.

Важно е да се прави разлика между поликистозни "кисти" и функционални кисти. Поликистозните са малки а функционалните са големи около 2-3 см поне. Функционални кисти имат повечето жени през живота си. 14-15мм 4 дни преди овулация на мен ми приличат на два доминантни фоликула а не на кисти.. Хората в ЯМРто не са репродуктивни и аз също не съм. Трябва ви лекар с добра апаратура и време да измери всичко.

Поликистозата не е хронична, т.е. не може един цикъл да сте я имали а друг цикъл не. И да, оказва влияние и на стимулациите и на качеството. Но това е друга дълга тема.

За имунологичните не съм запозната. Но като цяло вие сама сте открила, че лекарите нямат цялата картинка. Аз съм обиколила до тук над 20-30 кабинета на всякакви специалисти и по средата на тази сага, разбрах, че никой освен мен самата няма цялата истина. Та сама си събрах цялата информация, направих си пропуснати изследвания и каквото мога холистично съм направила а другото го обсъждам и изисквам от лекарите.
Моят съвет е да си пуснете хормони сама и да добавите АМХ (обикновено то също е завишено при СПКЯ, аз бях с над 15 ng/ml на 40г). В Геника даже имат диагностичен пакет за поликистоза.

# 624
Joana85, за първи път съм там и още не мога да поставя окончателна оценка.
Аз за ендокринолог ходя в Пазарджик при д-р Ирина Ганева в МЦ "Тонус 2013".
Сахара, ти какво мислиш за ПИД. Декември имах два ембриона, които след ПИД се оказаха с комплексни аномалии. Имам е един замразен 3СВ, на който не е правено. Мислех да го разразявам да правя ПИД и пак да го замразим, но ембриологът каза, че може да не преживее.

# 625
patencce1, ти видя последният ми коментар в темата за ПИДа. Това е общо взето. Много е индивидуално.

Ако клиниката позволява, идеалният вариант за мен би бил да се правят пункции, тества се всичко и се замразява. Ако се стигне до еуплоиден - супер. Ако не, поетапно се трансферират замразените мозайки, сегменти, анеуплоидни и т.н. в групи по 1-2-3-4 каквито са практиките за съответните грейдове. За съжаление в Турция анеуплоидните ги хвърлят. В Мемориал специално съм ги питала няколко пъти.

На 46г. шансовете за еуплоиден Е са около 8% , ако правиш по 2 бластоциста годни за ПИД на пункция това е супер и значи, че за 6-7 пункции средно трябва да стигнеш до еуплоидно ембрионче. Ако могат да се съхранят всички тествани Е и в случай, че не се стигне до еуплоиден или се налага да преустановиш пункциите могат да се трансферират те.

Ако този похват не е възможен, просто бих почнала да давам шанс на всички ембриончета които станат бластоцист без ПИД. Според морфологията/грейда им се решава по колко се връщат на трансфер, за да се работи с някакъв процент успеваемост, макар и нисък, а не нулата която получаваме с постоянните неуспехи с ПИДа в ограниченият брой пункции които имаме. В един момент също бих свалила прага и бих трансферирала ден 3 ембриончета.

За замразеното 3СВ ембрионче не мисля че си струва риска за биопсия. То има шанс, защото въпреки че вътреклетъчната маса е грейд С, трофектодерма е по-решаващ в успеваемостта и грейд В е добре.

Проф Кахраман казва, че до като има яйцеклетки има и шанс! Всичко обаче трябва да е с мярка и не на всяка цена. Успех на пункцията утре! Hands Pray

# 626
Аз нищо не разбирам от ПИД. Двете ембриончета декември бяха 5ВС. Прикачвам резултатите.
В темата за ПИД помолих за коментари, но никой не направи такива. От ембриолозите само констатираха, че трансфер не може.

# 627
Аз нищо не разбирам от ПИД. Двете ембриончета декември бяха 5ВС. Прикачвам резултатите.
В темата за ПИД помолих за коментари, но никой не направи такива. От ембриолозите само констатираха, че трансфер не може.

Аз не съм компетентна, но това което чета е тризомия , което означава, че има хромозомно нарушение, което може да бъде (например Синдром на Даун). Налице не две, а три еднакви хромозоми.
Също тук намирам инфромация : https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC11757696/
Затова са ви казали, че се са подходящи за транфер.
Затова за тези ПИД, за да се отсеят здравите ембриончета.
Нека следващия път да бъдат перфектни Yellow Heart

# 628
Относно генетични консултации препоръчвам д-р Кременски. Има негови контакти (мейл, телефон) в интернет. Просто изписвате името му в търсачката. Обикновено отговаря на мейлите и телефона. Ако той не може да ви консултира, ще ви насочи към негови колеги.
ПИД не е гаранция, че ще се получат нещата, но е гаранция че няма да се получат.
Правила съм трансфери на ембриони без ПИД, и на такива преминали успешно ПИД. При мен успех все още няма.
Всеки преценява за себе си. Но задължително направете конслултации с генетик.
Напредналата възраст предполага генерични проблеми при ембрионите, но не е задължително да има такива.

# 629
  • Столицата на "Второто българско царство"
Здравейте, проф. Кременски отговаря много любезно и изчерпателно... аз имах мозаечен ембрион и помолих за мнението му... отговори на мейла ми оеш на същия ден... а за ПИД... имам трансфер на здрав ембрион след ПИД - без имплантация... имам трансфер на ембриони без ПИД - без имплантация и само веднъж с имплантация и бременност, която за съжаление приключи с мисед - оказа се, че ембриона е със синдром на Едуардс, което ако бях направила ПИД щеше да бъде "хванат"... и сега съжалявам, защото в рютретия месец е гадно да загубиш ембриона...

Общи условия

Активация на акаунт