Стани богат - тема 21

• 22 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
На други участници сигурно и четирите отговора щяха да са френски монарси и за много по-ниска сума. Примерно за 1000 лева въпрос, изброени само Луи-та, и накрая Кънчев щеше да обяснява колко е очевидно и логично.

# 106
  • Майничка
Филип Първи сигурно е Хубави, и тогава е в Испания.
Пипин Къси е баща на Карл Велики.
Филип Първи не е Хубави, син е на Анри Първи и киевска принцеса и е трети или четвърти поред монарх от династията на  Капетингите.

# 107
  • София
Валтц (понеже е австриец, може би се пише тъй) с Оскарите не го знаех. Потресе ме нивото на въпроса. Понеже сме в БГ и знаем кой какво прави, мога да обобщя така: не е двоен аршина, изобщо няма аршин. Вярвам, че ме разбирате.
Дамата се изложи със Солженицин и ВСВ. Елементарно беше и уж (май) била чела Денисович... Нашата "Ч.станция" е права - изкара го 100 годишен в съвремието ни.
Вчера/Дракон/27 в ЕС - лесни. За Джордж не бях сигурен (в бийт основателите, аз повече Стоунсоман) и май клонях към Пол.
Човекът игра прагматично, но за такава игра му помогнаха въпросите. Респект за късното заключване. И, както написах, че не беше от ония, дошли "за играта". Все пак, роди ме, мамо, с късмет - ще надскоча и компютъра проклет.

# 108
Филип Първи сигурно е Хубави, и тогава е в Испания.
Пипин Къси е баща на Карл Велики.
Филип Първи не е Хубави, син е на Анри Първи и киевска принцеса и е трети или четвърти поред монарх от династията на  Капетингите.

Да, моя грешка, сетих се, че имат роднинска връзка, но съм ги объркала. Не ми е сила историята, ама звучат доста абсурдно и двата отговора. За Филип Първи Влюбчивия за пръв път чувам, затова си помислих, че е Хубави и са сложили някакъв непопулярен превод на прозвището. Ама ако беше най-дълго управлявалият френски монарх, толкова ли нямаше да сме го чували - и аз, и участникът ми се стори, че за пръв път среща името.

# 109
  • Наблизо
Аз въпроса го знаех,но и да не знаеш отговора ,другите бяха супер средновековни.Тогава да докараш до 40 си е било баш старец.Докато Луи XIV и Луи XV са почти съвременици и са има много по-голям достъп до медицина.
Сега трябва да имаш някаква представа от кралете-или кои са средновековни или кои са съвременни.

# 110
  • Майничка
Всъщност, Филип Първи управлява много дълго, почти като нашия цар Петър Първи, малко над 40г. и мъничко след него, реално се застъпват.

П.П.Има двама "хубави" Филиповци - Филип Четвърти, френски крал от началото на 14 век и Филип Първи Испански, който е от династията на Хабсбургите, който е век по-късно.

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 19:43 от gargamela

# 111
  • Наблизо
Да,и аз сега погледнах.Станал е крал на 8 години.Но аз ако не знаех отговора,пак щях да сложа Луи.Неговият наследник е чак правнукът му,надживява дори внука си.

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 19:52 от BeautifulM

# 112
Наследникът му на трона, Луи 15 е негов правнук.

# 113
Имаше един фараон Пепи, който уж е управлявал сто години, но сигурно не е достоверно.

# 114
  • Наблизо
Да,вярно.Моя грешка.Благодаря.

# 115
Имаше подобен въпрос в предаването в един от предните сезони. По спомен питаха кой е най-дълго управлявалият монарх в Европа. В отговорите тогава присъстваше и Елизабет II, която пък май е вторият най-дълго управлявал.

# 116
  • Наблизо
Има,тогава трябва още да е била Виктория? Лилибет я мина.

# 117
  • Майничка
Все още Луи 14 държи първенството.

# 118
@Soleiblanc. Не коментирам (поне лично аз) страхове, че може да не се видим - а КАК ще сме показани. Иначе, само за допълнение: кореспондирам си с двамина (единият НЕ е съфорумец), които се съмняват в ефира си наистина. Предстои поне на единия - мога да "отчета" дали да, дали не (за неговото участие имам репер). И наистина имало такова подобно изречение ("не са длъжни") - за което ми разправяха.

Всеки в някаква степен се вълнува в каква светлина ще бъде излъчен(респективно след монтажа), но в крайна сметка каквото, такова.
Всяко чудо за три дни! Винаги ще има хора които ще те харесат, винаги ще има критици и т.н...

Няколко думи за днешните участници.

Жената
Падаше си малко скица(казано на жаргон), но така или иначе не можеш да имаш претенции, щом свързваш Солженицин с ПСВ. Поне знаеше и нещо от него, което пак е добре, но в случая даже няма и нужда и от опции.
Директно ВСВ и край!

Въпросът за р.Вит беше адекватен на сумата, но за Кристоф Валц - твърдо НЕ! Поне за 1-2 нива нагоре.
"Гадни копилета" е доста известен филм(където образът му на нацист беше култов), но така или иначе, ако не си чувал или гледал филма...

Мъжът
Де юре сериозен човек, с добра обща култура, но де факто на въпросите, където трябваше да покаже повече устойчивост/размишления - някак си прекалено лековато/елементарно подходи.
Разбира се, въпросите му също бяха доста благоприятни, средно ниво като цяло, а с опциите някои клоняха и към елементарни.
Единствено за най-младия член на Битълс щях да се затрудня, понеже не го знам от раз, а се колебаех между Ринго и Джордж.
За Луи XIV въпросът беше може би и един от най-лесните за 10 К от началото на играта.

# 119
Аз не съм фен на Бийтълс, но още като умря Джордж, казваха, че е най-младият и сега всеки път, като стане дума за Бийтълс във връзка с нещо, още го споменават, заедно с това, че Ринго е най-възрастният жив член на Бийтълс. Хич да не си фен, групата е толкова институционализирана, че разни подробности като бившия член на групата, старото ѝ име, и възрастта на членовете спадат към сравнително широко известните факти.

За Кралят Слънце също е известно, за Виктория - също, а като я надмина Елизабет, се изтрепаха да я повтарят новината.

Общи условия

Активация на акаунт