Стани богат - тема 21

• 22 810
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Ц... Меровингите са свещените крале, които уж са свързани с Исус Христос. Съмнявам се дългите коси да са свързани с гривите на конете.

Какви бяха тези линги-минги...

# 286
  • София
Някак елементарна ми се стори вечерта. Преобладаваха по-лесни (директни отговори или логика) питанки. Онова за фарт... (какво беше - помните, че бях го описвал като кринолин-нещо-си в схемата и спомените от февруари) и тогава, и сега не го знаех.
Хубави въпроси бяха с итал.вратар и за Меровингите. През 94-та първенството беше "БГ Мондиала", тъй че ми е останал любопитния факт покрай всичко тогава. Бая се беше насочил към Бартез - а французите изобщо не пътуваха за там... Някак му дойде акъл. Династията - от Дан Браун, всички конспирации, че са наследници на Исус и наистина - виждал съм им картинки - и са си досущ като метълджии-рокаджии "готик и барок рок".

Хайде до утре на групата ни! Да сте здрави, да имате хубав ненапрягащ ден и... вечерта след първия играч ИДВА "вашето гардже" - каквото, такова.
Тамошният стрес с планините малко ми е поизтрил някои подробности (че и цели въпроси дори). Май утре ще опрем в новините тъкмо покрай този момент/въпрос. И в петъка бързо-бързо моят тел.Ж ще разкрие "киконите", а аз - после - няма да издебна оня с коняка и розите на чий гроб ги слага.

# 287
Не съм футболен фен, не знаех отговора, но присъстваше думата финал и аз се насочих към мачът за 1 място, та ми остана италианецът. Може и да не ми е била правилна логиката...

# 288
Em, запомнила съм, когато и да е, планини има ли, ти си Smiley
Така де, всеки решава дали ще се анонсира или не.
Ще ми е приятно да те видя.

# 289
  • София
Жената: Много добра игра, браво. Заслужаваше поне 5000 лв. а тя си тръгна с 2000 лв.
Браво за Калисто, Мохаве и балерините! Знаех ги и аз, ама не малко хора биха искали жокери тук ; много логичен отговор с Моцарт на 6 г. Дори не я затрудниха, а можеха да сложат 8 или 9 годинки ; за фартингейл нямах идея.
-
Мъжът: браво за Каракудата и Игрите на глада ; Палиука е тук отговора. Неподходящ въпрос за жокер ; Меровингите е тук, ядец. Не лош участник, ама изгори шансовете си с Палиука, където изхаби ценни за него жокери.

# 290
  • Пловдив
W, финали е цялото световно, т.е. не квалификациите.
Но щом уцелваш... Аз не знаех отговора.

# 291
Благоприятни въпроси тази вечер, особено на дамата, една идея по-лесни отколкото обичайното, но така трябва да е, защото точно по тази "матрична формула" човек със знания би стигнал доста далеч.
Изяде доста време в излишни приказки, при все че знаеше/или по изключване вече беше достигнала до верните отговори, което леко ме натовари. Като цяло има добра обща култура, но не е нещо специално.
Винаги съм казвал, че в днешно време всеки който отива в Стани Богат трябва да има Google жокер.
По случайност бях чувал за фартингейла(веднага го свързах с дрехи/мода), но така или иначе това си е въпрос за Google, който излиза за секунди.

7 - Калисто е Нимфа, ясно.
8 - Долината на Смъртта в пустинята Мохаве, ясно.
9 - Дега и балерините, доста популярен факт.
10 - Моцарт е дете-чудо, имах спомени за 6-7 г., но така или иначе нормално да се е случило под 10 годишна възраст.
Много я бяха улеснили с останалите отговори - 14, 27, 34....от които единствено 14 е донякъде адекватен.

Мъжът
Приятен човек, но нямаше особена широчина на общата култура.
Явно са го надушили, че футболът/спорта не са му силни и леко го натиснаха по мазола както се казва.
Да, не е сложен въпрос принципно, но за човек който не следи футбол определено няма шансове.

6 - Каракуда, ясно че е сладководна риба.
7 - Игрите на глада, макар че трябва да се знае нещо и за останалите, ако да изключваш едно по едно.
8 - Палиука, за футболните хора е елементарен въпрос буквално.
9 - Хубав въпрос за кралете, първоначално си помислих незнайно защо за Капетингите.
След като обаче излязоха Каролинги и Меровинги, започна леко колебание, с повече уклон към Меровингите.

Чакаме утре многоуважаемия EmBrother!

# 292
  • Наблизо
На жената въпросите бяха лесни.Може би последният по-труден,но като прочетох всичко и ми изникна в главата дреха.
Звучи като някакъв фрак така,специална риза,а и другите нямат отношение към благородниците много много.Особено готвенето.Няма как по онова време нещо с готвене да е модерно и да се чува за него.
Мъжът бива,въпросът за метрови горе беше лесен за мен,но принципно труден ако не знаеш точно кои са.
Ще чакаме ЕМ.

# 293
  • София
Добро съвпадение се очертава: в деня, обявен у нас за Професионален празник на стоматолозите - ще ме питат за БГ рокгрупа от зъболекари...

Сега и някога, когато всички бяхме с 33 г. по-млади... (фотото е от MySound.bg)

Малей, а какъв хороскоп ми се е паднал: Изпитвате порив на увереност и решителност в различни аспекти от живота си. Вдъхновявате хората около себе си и ги мотивирате да се развиват (от bgonair.bg, сутринта).
Добре дошли на моето първо и предпоследно (ха-ха, последното ще е утре Simple Smile) участие в СБ. Откакто съм в темата и споделих - винаги съм ви чувствал като съучастници и приятели. Благодаря ви, момичета и момчета.
Каквото и да се е побрало за гледане в телевизора, какъвто и да ме видите...

# 294
Марк Уолбърг

# 295
EmBrother, тази вечер си, нали?

Хайде, наш'те!

# 296
  • In The Middle Of Nowhere
Не са трудни изобщо въпросите на тази участничка до сега..

# 297
Не го знаех, но излиза много лесно с търсачката.

# 298
Не са трудни изобщо въпросите на тази участничка до сега..

Да, до тук нищо сложно и 2 изхабени жокера.

Не го знаех, но излиза много лесно с търсачката.

Аз много ги харесвах като излязоха, бях флюбена в Джордан. Simple Smile

# 299
  • Враца
Това момиче е сипатично, обаче с много ниска обща култура.
Вписва ми се в тези участници, които аз смятам за подставени лица, за да си мислим от дивана колко е лесно участието. Макар че вероятно не е така.

Общи условия

Активация на акаунт