Стани богат - тема 21

• 22 744
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Бланко е наркокралица. Май е тя

# 541
Тя е много известен наркобос, но дали е тя

# 542
  • София
Това са глупости. Градски легенди.

# 543
  • София
Дяволо може и да е прав.
Не съм гледал сериала по Нетфликс. Затова потърсих за него. Ето какво пише:
Единственият човек, от когото съм се страхувал някога, е Гризелда Бланко - тъй започвал сериалът и на Ескобар му се приписват тези думи. Не е ясно дали цитатът е автентичен, обаче.

# 544
Аз сега се включвам, но това за крака на коня е толкова стар софийски лаф, че се учудвам, че някой не го знае.

# 545
  • София
Стамболов е, браво!

# 546
  • София
Много добра игра на жената, браво.

# 547
  • София
Цепелин нямат такъв албум - права е (не съм фен на БДж и не им знам пълната дискография)

7800 по Фаренхайт (85)
(Заради такива въпроси си бях завел съответния ЖЖ - ама му се случиха планините...)

# 548
Bon Jovi - вторият им албум

# 549
  • София
Закопаха я с този сложен въпрос.
Добре бе какъв е този смешен телефонен жокер? Има само две опции и ясно зададено име и не знае. Тъпотии.

# 550
  • Майничка
Ей, що го слуша този мъж!

# 551
Ако не ми беше една от любимите групи навремето и аз нямаше да мога да отговоря.

# 552
  • София
Нямам нужда от кой знае колко за вечерния обзор. За мен и двамата взеха по-малко, отколкото заслужаваха - особено и даже жената с повече смелост и интуиция. (Че нейната сума щеше и да е по-ниска за счетоводството... На мястото на мъжа пък, в неговото развитие на играта, щях да се откажа.)

За включените в темата ни - затова (ако се справяте с АНГ - в съб/нед), отделете някоя минута, погледайте Кларксън и британците как правят СБ. Или прочетете беглия ми разбор-преразказ. Както и да е.
Хубави почивни дни на всички ви. Бъдете здрави и не допускайте застудяването да попречи на плановете ви!
Simple SmileNature SunnyWine Glass

ПП. Понеже вече не мога да редактирам стария пост с играта на брит.милионера:
Бях дописал един ред в поста ми - за жокерите. Разлика - в полза на играещия, както ще се уверите. Допълнение: спечелилият е историк, флойдоман, преподавал история и политика: взе си милиона с 1 употребен жокер (а питанките изглеждаха като в неговия опит). Въпросът за 500К паунда беше....... история на брит.политик. Късмет? СлучаЕност?
Днес гледахме др. клипчета от там - хората изкарват 60-те (и нещо си) хил. лири - както у нас - до 1000/1500 лв. Смятайте...

Последна редакция: сб, 20 апр 2024, 13:48 от EmBrother

# 553
  • Русе
Аз сега се включвам, но това за крака на коня е толкова стар софийски лаф, че се учудвам, че някой не го знае.

И аз се сетих веднага, но това момче е по-младо от времето на тази софийска закачка. Обаче не знам какъв екскурзовод е бил, като в беседата за този паметник се споменава, че едно от условията на конкурса е краката на коня да бъдат на земята. Има правила за положението на краката на коня при конните статуи. Двата вдигнати крака означават, че героят е загинал в битка, единият вдигнат крак означава, че е бил ранен, четирите крака на земята означават, че не е загинал в битка.  Има една шега на Тери Пратчет:
Скрит текст:
“There is a lot of folklore about equestrian statues, especially the ones with riders on them. There is said to be a code in the number and placement of the horse's hooves: If one of the horse's hooves is in the air, the rider was wounded in battle; two legs in the air means that the rider was killed in battle; three legs in the air indicates that the rider got lost on the way to the battle; and four legs in the air means that the sculptor was very, very clever. Five legs in the air means that there's probably at least one other horse standing behind the horse you're looking at; and the rider lying on the ground with his horse lying on top of him with all four legs in the air means that the rider was either a very incompetent horseman or owned a very bad-tempered horse.”
― Terry Pratchett, I Shall Wear Midnight

# 554
Не знам, но наистина ли този човек е пилот на пътнически самолет след година и половина обучение? Мислех, че за гражданска авиация е по-дълго. Close

Общи условия

Активация на акаунт