Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 8

• 47 168
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
32-ро е огромно училище, не е ли най-голямото в София, над 2000 ученици, на мен не ми харесва защото с този брой е като казарма.

# 451
32-ро е огромно училище, не е ли най-голямото в София, над 2000 ученици, на мен не ми харесва защото с този брой е като казарма.
                     18 СОУ „Уилям Гладстон“ в София към момента е най-голямото училище в България - около 2300 ученици.
                      Каквото и да е 32-ро младежът го завършва  тази година с отличен успех.

# 452
32-ро е много удобно, от "Младост" с метрото е добре, изобщо не го махай от фаворитите си. За мен неприятното е, че е на две централни улици, където принципно не бива да има училище.  Но 31-во е на много по-неудобно място откъм транспорт.

едно време 32 не беше на две централни улици
дори събориха част от училището, за да построят булеварда
не знам точно коя година е строено, но е доста отдавна, защото майка ми го е завършила, а тя беше родена 1949 г.

най-голямото училище в софия и в българия е 18

# 453
И аз да питам някой има ли мнение за 36 СУ с италиански? Знам, че 23 и 105 са по-добри, но са със 100 точки повече и търся вариант ако не се справи добре.
От първа ръка мога да кажа, че който иска може да научи езика. От една паралелка само 2 или 3 деца го научиха без никакви уроци извън клас... Едното продължи и в СУ Ит.филология... Училището не е кой знае какво и няма претенции да изкарва отлично подготвени ученици.

Относно 32-ро. 1999 г изпратихме 100 годишния випуск на училището, което ще рече, че 32 СУИЧЕ е вече над 125 г. И да, протестирахме и срещу събарянето и булеварда, ама ефект нямаше...
Винаги е имало голям брой ученици, но е било спокойно училище с добра дисциплина.

От метро станция Опълченска 18-то е на 3 мин пеша, 32-ро на 5 мин. Двете са на разстояние 5-6 мин едно от друго, за мен това е супер близо и не бих изключила 18 -то училище заради локацията.

Последна редакция: пн, 13 май 2024, 18:46 от drago_2008

# 454
  • София
Абе пеш, ама през какъв район. Там е малкооо.. Нас и 32 ро ни е далеч, пък 18 сто съвсем.. То ако беше супер елитно, да го мисля, но все ми се струва че има подобни по централни, пък и аз се чудя още се..

# 455
На мен и двете са ми близо, но 32 ми е много булевардно. Там е прахоляк до ушите. Не че ще прави маратонско бягане, но ако реша да я водя или да я взимам от училище в някакви дни, много ще ми се усложни задачата.

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 09:45 от zlatenceto

# 456
18-то е много близо до 32-ро, така че не виждам разлика за района. Балът за 35-то момичета е по-висок от този в 22-ро.
Да, извинявам се, обърках 22 с друго. Ми 18 не е чак толкова близо, знам го. А аз все пак с близнаци и който влезе от двамата. За 35 Мартин е водещ

За максимум пет минути пеша, изминавам разстоянието от 18-то до 32-ро.

И улицата не е страшна, пък и близо има метростанция, както и много офиси.

# 457
  • София
Точно, училищата са супер близо и какъвто районът за едното, такъв и за другото. 18 е с по-хубав двор и сграда.

# 458
С хубаво местоположение са откъм това, че има в близост метростанции. Мисля, че и 134то е някъде в района, може би по към центъра идва....

# 459
134 е най-далеч от центъра от трите

# 460
  • София
134-то е от другата страна на Опълченска също с добра база, ако не Ви притеснява ивритът.

# 461
  • София
Не че е от съществено значение, но стотния випуск на 32ро е '97. Аз бях от него..Blush
С 18то са съвсем наблизо, не е толкова страшен районът.

# 462
  • София
Не че е от съществено значение, но стотния випуск на 32ро е '97. Аз бях от него..Blush
уж не е, ама моето / например/ трябва вечер тъмно към 19.30ч да чака трамвая 20 на тези ужасни там спирки, по тъмно, и да пътува през Женския. Cold SweatМомиче е, хубавичко, не изглежда Дечко вече... Ужасявам се, пък може и да не е толкоз страшно... То как да го измислиш предварително?

# 463
  • сред маслини и портокалов цвят
уж не е, ама моето / например/ трябва вечер тъмно към 19.30ч да чака трамвая 20 на тези ужасни там спирки, по тъмно, и да пътува през Женския. Cold SweatМомиче е, хубавичко, не изглежда Дечко вече... Ужасявам се, пък може и да не е толкоз страшно... То как да го измислиш предварително?

Дъщеря ми е в 32, живеем на Женския пазар. Това, че района е опасен са митове и легенди. Да не говорим, че е пълно с полиция по всяко време на денонощието. И 18 и 32 са добри училища. Огромни са, но се свиква.

# 464
  • София
Само си представете от две училища с по 2000 ученика колко деца по същото време чакат по спирките. Нищо страшно няма.

Общи условия

Активация на акаунт