Операция на жлъчка

• 8 562
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
И моята операция беше 4 месеца след секцио, та да - доста по-лесно е.
Стискам палци и при теб да мине леко и спокойно.

# 61
Да дам отчет:
Вчера 28.7.25 беше моята лапароскопска операция на жлъчка. От предният ден без храна след 18:00 и без Вода след 22:00. Направиха ми снимка на белите дробове, за да видят дали има противопоказания за интубация. Минах консултация с кардиолог. Взеха ми кръв.
В деня имаше много операции и аз бях от последните. Оперираха ме между 15:00 и 16:30. Сложиха ми абокат, закачиха Мена монитор,за да следят кръвно и пулс. Пуснаха ми @Деган против повръщане и разни други екстри и ми сложиха райският газ и ме приспаха. След като са ме приспали са ме интубирали. Като ме събудиха всичко беше приключило. Помогнаха ми да се прехвърля на легло и ме закараха в стаята, която бях настанена. Наляха ми пак няколко коктейла и поспах. Събудих се с гадене и 3 пъти повърнах (жълто-зелен сок ). Беше много неприятно изживяване. Пийнех ли глътка вода ме караше пак да повръщам и реших,че оставям водата за следващия ден.
Днес сутринта вече пия вода по малко и даже ме захраниха с кисело мляко и обикновени бисквити. Ама нещо не ми се яде много. Пишках два пъти сама на собствен ход 😁. Боднаха ме с още няколко коктейла и сега си лежа. Имам дренаж който леко дърпа и създава дискомфорт. Утре ще ме изписват. Като платя ще дам информация и за финалното плащане. Предупредиха ме за 2000 за консумативи и 900 за избор на екипа.

# 62
2000 за консумативи не са ли множко. Не си ли била с направление по ЗК. Горе - долу около 2000 е клиничната пътека.
На мен не са ми вливали нищо, никакви абокати не съм имала. След операцията имах дренаж. Пих един нурофен /носих си го/, профилактично. Болки не съм имала, само дискомфортно опъване, в областта на единия разрез. След упойката ми беше като на две ракии, но само това. На другия ден в ранни зори ходих да пия кафе. Не ме пуснаха да си ходя, та стоях още един ден.
Платих избор на екип - 900 лв. и 3 лв. за трите нощувки в болницата.

tufituri,
Все пак е важно да си добре и да се възстановиш бързо, да нямаш повече проблеми.

# 63
Бравоо🙂🙂 Бързо да се възстановиш!

# 64
Браво!
Минало е леко. Повечето повръщат след операцията, не знам защо. Не ми се гадеше, не повръщах, питаха ме искам ли деган, не пожелах, не ми потрябва.
На мен не ми дадоха камъните след операцията, попитах хирурга и той каза, че били множество малки камъни. Повече не се интересувах.
Цените за лапароскопската са високи. По ЗК бях и аз, но платих 1300 лв. Тази цена за Пловдив, Пълмед. Отделно платих 250 лв за престой, всички плащат, без значение дали стоят няколко часа или няколко дни. Предполагам, че тези 2000 лв са за София. Там е по-скъпо. Отделно си взимат и от ЗК са операциите.
В частна болница сигурно е правена операцията, аз бях в частна. Предполагам ,че tufituri ще обясни по-подробно после. Леко възстановяване!

# 65
На мен ми се повръщаше и ми сложиха деган.
Може би, защото ме приеха по спешност не платих нищо освен 17лв. за престоя.

Ън, ти как си? Успя ли да се възстановиш?

# 66
Да, добре съм, вече никъде не усещам болка. Вчера ми свалиха конците и блажено си постоях под душа.

# 67
Цената е за Софиямед. Но като платя всичко ще пиша, за да не голословя.
Ще пиша вече като се прибера 👍

# 68
  • София
И моята в Софиямед беше подобна. Казаха ли ти какви клипсове са ти сложили? Ако не са - питай ги, защото не винаги ги пишат в епикризата и после става интересно като трябва да минаваш някъде ЯМР.

# 69
Браво!
Минало е леко. Повечето повръщат след операцията, не знам защо. Не ми се гадеше, не повръщах, питаха ме искам ли деган, не пожелах, не ми потрябва.
На мен не ми дадоха камъните след операцията, попитах хирурга и той каза, че били множество малки камъни. Повече не се интересувах.
Цените за лапароскопската са високи. По ЗК бях и аз, но платих 1300 лв. Тази цена за Пловдив, Пълмед. Отделно платих 250 лв за престой, всички плащат, без значение дали стоят няколко часа или няколко дни. Предполагам, че тези 2000 лв са за София. Там е по-скъпо. Отделно си взимат и от ЗК са операциите.
В частна болница сигурно е правена операцията, аз бях в частна. Предполагам ,че tufituri ще обясни по-подробно после. Леко възстановяване!
При кой хирург бяхте в Пълмед?
Трябваше да правя операция август, но реших да отложа за края на септември.  Август ми казаха цена 1500-1600. Днес по телефона ми казаха 2000-2500. Възможно ли е такъв скок или нещо не съм дочула добре? Малко се шашнах от разликата и не можах да реагирам адекватно

# 70
Операцията ми беше при завеждащия хирургията- Горанов. Той ми каза, че операцията  е 1200 или 1300 лв. Тъй като при мен имаше проблем с интубация заради артрит, засегнал и врата, цената беше 1300. За престоя е равна за всички- 250 лв. Операцията м беше на 16 юли. Шокирана съм от толкова голямо увеличение затолкова кратко време. Може наистина да е някакво недоразумение.... Ако цената за престоя също е нараснала много, значи просто цените летят....

# 71
И аз съм избрала Горанов за моята операция. Четох много добри отзиви за него. Дано е недоразумение, че тази голяма разлика ме стряска.
За престоя мисля, че цената беше същата, като вашата.

# 72
И аз съм избрала Горанов за моята операция. Четох много добри отзиви за него. Дано е недоразумение, че тази голяма разлика ме стряска.

Горанов  е много точен, но цената е направо... Безумна. А колко казаха, че струва престоя? Може да се разбере по процента увеличение на престоя колко ще е увеличението и на самата операция. Знаете ли тази цена, за престой?

# 73
[quote
[/quote]
Мисля, че беше същата - 240 - 250.
Обмислям да го посетя отново в понеделник, че по телефон не се вършат неща.

Общи условия

Активация на акаунт