Операция на жлъчка

• 13 632
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
В Токуда се чака за прием около десетина дни. Лапароскопските консумативи не се поемат от касата. В края на ноември ме оперираха там, но не от жлъчка.

# 76
Да да, консумативите се заплащат 1200-1700 лева.
Но и избор на екип задължително ли трябва да се плати?

Имаме препоръка от друг лекар за операция.

Но записахме час за хирург в Токуда за второ мнение.
В кабинета на хирурга в Токуда има ли ехограф?

# 77
И избор на екип, и много други работи се доплащат. За моята операция на дебелото черво доплащането беше 2500 лв.
Не знам дали има ехограф в кабинета, не се е налагало да ме преглеждат с него.

# 78
Здравейте,

Извинявам се предварително, но се лутам в темите, докато дойде час за преглед (ехография коремна)

Бихте ли споделили какви симптоми ви насочиха към проблем с жлъчката?

Скрит текст:
Преди около месец рано сутрин получих стягане болезнено в областта на корема (под слънчев сплит) и не можех нито да се изправя, нито спирахме болката като се своя/сгъна. лека полека отшумя , възможно е да съм пила аналгин или Нурофен и ми мина...

Вчера през нощта от сън ме събуди остра болка, в областта под цялата дължина под пъпа. Болката беше силна и постоянна, до степен, че станах да повръщам - не заради гадене, а от самата болка. Опитах се пак да легна, не минаваше. Станах отново и взех няколко капки (15-тина с идеята да ги пия на няколко глътки) хексалгин - това имах под ръка, последва моментално повръщане. Сложих отново няколко капки (пак около 15_20) и ги изпих. Легнах и в някакъв момент ме е отпуснало и съм заспала.

Сега привечер усетих болка(трайна, но притъпена като усещане) в областта на гърба, може би така, където са бъбреците. През деня имах в областта на корема болки като от мускулна треска - приех, че е от стягането от болката нощем и повръщането, което беше неколкократно..

Възраст 40+, през последната год качих 13 кг , за това се насочих и към ендокринолог..

Blush не съм хипохондрик.. точно обратното, склонна съм да търпя до последно.. но някак това, че се повтори ситуацията, не ми се понрави.. май и на ЛЛ също

Предварително благодаря за отделеното време!

Последна редакция: пт, 08 май 2026, 22:20 от fotokod

# 79
Здравейте,

При мен беше болка тип бодеж, който усещах под ребрата.

# 80
Благодаря, tufituri!

Минах преглед вчера, моята болка може би ще се окаже срастване след секцио. Но понеже оглеждаха вс вътрешни органи, “откриха” и камъни в жлъчката (в случа при мен нямат връзка с болката, но вече съм наясно с тяхното съществуване)

Така че, местя се в темата за “камънив жлъчката” , за повече инфо 🫣

# 81
На майка ми нищо като лекарства не са изписани за след изписването.

Да не е забравил лекаря нещо.

На вас бяха ли изписали?

Общи условия

Активация на акаунт