Любители на котки - Тема 194

• 35 162
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Има ли хора тук, които гледат повече от две котета?
Има. И то не един или двама. Joy

# 166
  • Washington,USA

Мен вече ме мислят за откачена, че гледам толкова животни :/

# 167
  • София
Колко са?  Simple Smile Моите са пет. Simple Smile

# 168
  • Washington,USA
Колко са?  Simple Smile Моите са пет. Simple Smile

Три, но храня едно на двора. То идва често при нас.

# 169
Ние си имаме само един кот и той обича да лежи при нас

# 170
  • София
Ние си имаме само един кот и той обича да лежи при нас
Не можах да се въздържа! Ние си имаме 5 кота и всички лежат върху мен. Joy  Благодарна съм за времето, в което се редуват, че поне не тежат толкова много. Но особено нощем, и петимата са върху или залепени за мен. Joy

# 171
Аааа, Таня, аз се вреждам само, ако дъщеря ни не е наблизо. За Сина тя е божество. Такава любов е там, че ми пълнят душата.

# 172

Мен вече ме мислят за откачена, че гледам толкова животни :/
🤣🤣🤣 и мен, а усещам, че скоро ще имам и още 🤭.
Моя приятелка си позволи да ми каже, че било на психична основа това с котките. Та и вие да знаете имате психични проблеми, защото си говорите с котките, имат си имена, паспорти, ваксини и ги водите на лекар😁😄. Хем ми е смешно, хем леко ми стана обидно.

Според мен Линка ще се научи да ходи в затворена тоалетна. Моята страхлива Манди  се научи, влиза си, ползва си без проблем. Аз не вярвах наистина, че и тя ще влиза в тая кутия обаче почна. Една седмица стояха без вратичката, а на следващата им я сложих. Малкото веднага почна да си влиза и малко на игра му беше в началото работа. Нея аз я вкарах няколко пъти и така и тя се научи.

Много съжалявам за Лъки! Колко бързо се разви всичко при него ☹️

# 173
Значи, както е казала твоята приятелка, и аз имам психични отклонения. 😃 Предпочитам да си говоря с котките ми, имат имена и ги водя на лекар. Всъщност обичам животните повече от някои хора. Те са искрени, ако те обичат те обичат, ако не те харесват веднага го разбираш,  няма лъжа и лицемерие.

# 174
Здравейте, имам голям проблем Sad
Нашата котаранка е британка на 5 години и сега има от трето котило 5 котенца. Свикнала е с мен, роди ги в кашона, който й бях приготвила до спалнята. Изръмжа на мъжа ми първия ден като ги погледна и това беше. След седмица ги премести в стаята на дъщеря ми, за да й е по широко, но малките са много социални, идват при нас, милваме ги и няма проблеми. Станаха вече на месец и 5 дни, водихме ги на ветиринар за хапчета за обезпаразитяване. Котанка усети, че ги изнасяме , изръмжа после като подуши едното,но нищо повече. След това ми щукна че трябва да махна килима от стаята на дъщеря ми, за да го изперат понеже щяхме да отсъстваме 2-3 дни. т.е смених малко обстановката. Докато ни нямаше брата на мъжа ми идваше да им чисти тоалетните, (котаранка като цяло не го харесва ) и на втория ден го нападнала в гръб с ръмжене, нахапан и надраскан по краката е и я е ритнал няколко пъти, за да спре да го напада. Ние се прибираме на другия ден, първоначално ни се радва и докато отида да взема й да сложа консерва в коридора изръмжа и нападна мъжа ми.. После той излезе и като се прибра след час не искаше да го пуска и пак тръгна да го напада, като го защитих скочи и на мен но не успя да ме одраска. Отделихме я в една стая с малките котенца, взехме й дифузер с феромони да се успокои. Първоначално много мяучеше и драскаше по вратата сега уж е по-добре. Вчера сутринта, когато мъжа и дъщеря ми излязоха, влязох да  почистя .. Подуши ме, обиколи апартамента явно да провери за опасност и се върна в стаята, защото й бях сложила консерва. Днес направих същото само че беше една идея по неспокойна като й отворих и когато бях с гръб към нея за да почистя ми изсъска и тръгна да ми скача. Извиках й и спря и прилегна.. после се оттегли, но не беше спокойна.
Моля, дайте ми съвет, ако някой е имал такъв случай как се е справил? Страх ме е че това ще продължи дори да махнем котенцата и да я кастрираме

# 175
Моля, дайте ми съвет, ако някой е имал такъв случай как се е справил? Страх ме е че това ще продължи дори да махнем котенцата и да я кастрираме
Имала съм подобен случай, но обикновено е към всички мъжки (котки) в къщата. Били са наказвани да не мърдат от конкретна точка (на високо, да не слизат на пода), да не ползват тоалетната, мръднат ли - бой и перушина. Скарам ли се - хъскане и срещу мен. Как се разрешава тази ситуация?
Малките порастват, тя ги отбива, и се разгонва отново. Т.е., хормона на "яростната" майка я държи до следващо разгонване, но се приготви, че то няма да е скоро, може да е след 6 месеца. Този хормон ще спадне когато котетата станат до толкова големи, че да реши да ги отбие. Или до когато остане без котета. И едно коте да има, хормонът ще я държи.
Демек или ще остане без котета или ще ги отбие и ще се разгони.
Вариантът да я кастрирате също би могъл да подейства, защото ще ѝ се наруши хормоналния цикъл. До тогава обаче, най-добре да е отделена с малките и да я обслужва само една и съща жена. Най-агресивни стават когато котетата почват да щъкат и са нестабилни. Поне още 2-3 месеца трябва да се въоражите с търпение, докато ги кърми активно. И после да помислите за кастрация.

Аз искам да помоля за снимка на мама с котилото. Simple Smile

# 176
  • София
Моля споделете опит за това как привиква котката към ново попълнение. Нашата е на 4 години и е доста добричка и спокойна. Обмислям да приютим един 5 г. котарак, който собствениците не могат повече да гледат, тъй като едното им дете е развило алергия към котки. Посъветвайте ме как да подходим, за да минимизираме стреса и за двете животни. Благодаря предварително!

Също - каквото и да споделите за разликите между това да имаш 1 котка и 2 котки, е добре дошло!

# 177
Имала съм подобен случай, но обикновено е към всички мъжки (котки) в къщата. Били са наказвани да не мърдат от конкретна точка (на високо, да не слизат на пода), да не ползват тоалетната, мръднат ли - бой и перушина. Скарам ли се - хъскане и срещу мен. Как се разрешава тази ситуация?
Малките порастват, тя ги отбива, и се разгонва отново. Т.е., хормона на "яростната" майка я държи до следващо разгонване, но се приготви, че то няма да е скоро, може да е след 6 месеца. Този хормон ще спадне когато котетата станат до толкова големи, че да реши да ги отбие. Или до когато остане без котета. И едно коте да има, хормонът ще я държи.
Демек или ще остане без котета или ще ги отбие и ще се разгони.
Вариантът да я кастрирате също би могъл да подейства, защото ще ѝ се наруши хормоналния цикъл. До тогава обаче, най-добре да е отделена с малките и да я обслужва само една и съща жена. Най-агресивни стават когато котетата почват да щъкат и са нестабилни. Поне още 2-3 месеца трябва да се въоражите с търпение, докато ги кърми активно. И после да помислите за кастрация.

Аз искам да помоля за снимка на мама с котилото. Simple Smile

Аз не знам дали не е настроена срещу "къщата" .. защото е била нападната и ние не сме я защитили.. ако махнем котетата (те вече ядат суха храна) дали няма да се озлоби още повече ? Другия вариант е , да махнем нея, да я кастрираме и да е на друго място за няколко дни и после да си я вземем. Като цяло тя е много свободолюбива и идва да се гушка при нас само като е разгонена

# 178
Ако махнете котетата ей така всички наведнъж и изведнъж, приготви се за непрестанен вой и търсене из цялата къща. Не е много хуманно.
Ако сте решили да я кастрирате, щом котетата вече се хранят самостоятелно, може би това ще е по-добрият вариант, но след кастрацията не я местете на друго място, ще е допълнителен стрес за нея. След кастрацията ще ѝ се напаснат хормоните, а и ако кърми ще може да продължи да си ги кърми.

# 179
Моля споделете опит за това как привиква котката към ново попълнение. Нашата е на 4 години и е доста добричка и спокойна. Обмислям да приютим един 5 г. котарак, който собствениците не могат повече да гледат, тъй като едното им дете е развило алергия към котки. Посъветвайте ме как да подходим, за да минимизираме стреса и за двете животни. Благодаря предварително!

Също - каквото и да споделите за разликите между това да имаш 1 котка и 2 котки, е добре дошло!

Не мен ми се струва рисковано начинание да събирате две вече пораснали котки. Вашата кастрирана ли е? А котарака? Ако все пак се решите, не ги оставяйте без наблюдение първите дни, защото е много възможно да се бият.

Общи условия

Активация на акаунт