Любители на котки - Тема 194

• 35 106
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Как да се справя с хиперактивна котка? 😃 Искам да я науча от малка какво може и какво не. Обаче не ми се получават нещата. Бях я отучила да се качва по масата. Сега е постоянно върху нея. Ако има салфетки или нещо друго, всичко прави на парчета или бута. Тоалетната хартия в банята я вдигнахме на високо иначе всеки ден беше по 1 кълбо фира. Всичко бута, всичко чупи, навсякъде се катери. Общо взето мазало прави. Играчки има бол и си играе с тях, но никога не са и достатъчни. Като и се скарам и бяга, като я шляпна и се скрие в хралупата за 5мин и пак почва. Като цяло нямам против да е игриво котето, тъкмо е по-забавно, но някои неща минават границата.Напоследък много откача. Измяука и направи някоя беля. И така през 5 минути. Има ли ефективен начин да я отуча от поне някои неща? Чудя се дали си е просто дива или може вече да я друсат хормоните и да има първи наченки на разгонване? На около 6-7 месеца е. До сега само кучета съм гледала и с тях ми беше по-лесна дресировката и при тях съм по-запозната с разгонвавето.

# 91
  • Washington,USA
Как да се справя с хиперактивна котка? 😃 Искам да я науча от малка какво може и какво не. Обаче не ми се получават нещата. Бях я отучила да се качва по масата. Сега е постоянно върху нея. Ако има салфетки или нещо друго, всичко прави на парчета или бута. Тоалетната хартия в банята я вдигнахме на високо иначе всеки ден беше по 1 кълбо фира. Всичко бута, всичко чупи, навсякъде се катери. Общо взето мазало прави. Играчки има бол и си играе с тях, но никога не са и достатъчни. Като и се скарам и бяга, като я шляпна и се скрие в хралупата за 5мин и пак почва. Като цяло нямам против да е игриво котето, тъкмо е по-забавно, но някои неща минават границата.Напоследък много откача. Измяука и направи някоя беля. И така през 5 минути. Има ли ефективен начин да я отуча от поне някои неща? Чудя се дали си е просто дива или може вече да я друсат хормоните и да има първи наченки на разгонване? На около 6-7 месеца е. До сега само кучета съм гледала и с тях ми беше по-лесна дресировката и при тях съм по-запозната с разгонвавето.

Играйте си повече с нея, за да се умори

# 92
Играя си. Придимно с въдицата. По нея най-много тича. И пак е пълна с енергия. Даже още повече и идва power-а. Почва и да обръща купите. Тази с водата...в нея си топи опашката и лапите и се плиска даже, а толкова много да не обича да я къпя. Абе странни животни са 😃 Ще изчакам още някой друг месец за кастрация иначе. Предполагам, че като стане на 1-2 годинки ще кротне поне малко.

# 93
  • София
Нашето е същото.. диво и игриво. След кастрацията засега в това отношение няма промяна, само е по- гладна..Сега дойде да си легне при мен и аз съм доволна. Нещо не беше идвала скоро..

# 94
Вземи ѝ другарче, с което да изразходва енергията. Simple Smile

# 95
  • София
Кастрацията променя палавото поведение, около месец след операцията почва да се усеща.

# 96
Да се похваля, че моята лошотийка днеска ме посрещна като се прибрах от работа. Не го беше правила откакто Кас дойде вкъщи. И от два дена идва да спи в стаята, където спи и той, само че качена на един стол срещу леглото.

# 97
Part_Of_Me, според мен ако държиш да има някакви правила и граници, трябва да си постоянна и да не се отказваш. От опита ми с котките съм установила, че са като децата. Например, ако не искаш да се качва на дивана, не може един ден да се караш на котката, че е легнала там и на другия ден да я викаш да дойде при теб за да се гушкате. Ако нещо е забранено, трябва да си постоянна. Котките са умни животни и знаят много добре какво им е позволено и какво не. Друг е въпросът коя за колко време ще научи и ще спазва правилата. Защото са си малко и инати и понякога нарочно правят някои неща. Нашият Наруто например като беше малък му беше позволено да се качва на дивана. Но след като родих реших, че не искам да си ръси космите там и почнах да го гоня. Той не беше вече толкова малък. Беше на около 3 години. Но с времето разбра и сега много рядко го намирам на дивана. Обикновено се качва там като ни няма и като се приберем веднага като изтребител слиза от дивана, защото знае, че ще му се скарам Grinning А за някои неща колкото и да се опитвах да го отуча, любопитството му надделяваше, и тогава се наложи да измисля нови неща за да сме всички доволни. Например, така и не можах да го отуча да се качва на кухненския плот и за това просто започнах да затварям вратата. Отне ми известно време да имам навика да не забравям да затварям вратата, но понякога се налага ние да придобием нови навици, за да има мир и хармония вкъщи Grinning
Едит: Още нещо се сетих да добавя конкретно в твоя случай. На масата за да не се качва най-добре не оставяйте нищо отгоре, за да няма нищо което да й привлича вниманието. Наруто също като малък много се качаваше, но просто започнах всичко да прибирам и той спря. Рядко се случва ММ да забрави запалката си и посред нощ чувам от спалнята как я гони по пода докато не я набута под дивана или някой шкаф Grinning А за банята, ако не ви пречи си слагайте тоалетната хартия на по-високо, където няма да я стига. Ако ли не- вариант е да затваряте вратата за да не влиза там да прави бели. Стига тоалетната й да не е там. Аз поне така бих постъпила. Или трябва да измислиш някакво друго решение.

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 02:17 от WinWar

# 98
Здравейте мили хора,

Търся помощ относно кожен проблем. Откакто имам Мини много се чеша. Миналта година и бихме 3 ваксини за гъбички. Края на февруари отново бихме ,заради непрекъснато чешане (обезпаразитена е). След около 10-15 дена се появи опадване на козината по коремчето. Ветеринара ми изписва бяла паста с която да я намажа 3 пъти през 3 дена. Не помогна и ветеринара смята,че е алергия. Всичко това съвпадна и с консервите на гурме,които започнах наскоро да давам. От както е при мен 2 години я храня с роял канин гастро ,защото имаше проблеми с коремчето. Някок сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Благодаря предварително

# 99
Най-лесното е да смените храната. И на мен ми изглежда като алергия.

# 100
Лъки не е добре. Вчера беше във вет.клиниката, правиха му иследвания и вливания. Има проблем с дишането и сърцето. Повишени показатели в урината, но все още не е бъбречна недостатъчност. Милото ми момченце, много ми е мъчно за него. Толкова слънчев котарак, защо трябва да му се случва това? Стискайте лапички да се подобри, знам че ще получи положителната ви енергия и ще се оправи.

# 101
  • София
Стискаме и пръсти, и лапички!!!

# 102
И от нас стиснати палци и лапички за Лъки. ❤️

# 103
  • Русе
Здравейте,
моля за съвет. Имаме Сребърна чинчила, мъжко коте. Беше на 35 дни като го взехме и веднага го заведохме на ветеринар. Става дума за Русе, д-р Витанова в Албейтар. Тя ни каза, че най-добре за кастрация да изчакаме до годинката, защото този вид котенца обикновено имали къса уретра и така било по-здравословно за тях.
Оттогава всеки месец ходим за обезпаразитяване в клиниката и то все в приемните часове на д-р Витанова. Тя обаче все е заета и повече не сме я виждали. Затова и няма как да раберем дали все още тегне върху нас догмата на късното кастриране.
Тоби вече е на 6 месеца и половина и почна да си показва рогцата. От време на време е като обладан от зъл дух, препуска из къщи и хапе като посегнеш да го хванеш. Друг път е мило, мъркащо сладурче и се гушка с удоволствие. Нощем около 4-5 часа доста мяучи, при това пронизително.
Та въпросът ми е към вас, като знаещи и евентуални притежаващи опит с точно тази порода. Кога кастрирахте мъжките си котенца. Имаше ли проблеми?

# 104
  • До хладилника, който обичам
Стискам палци за Лъки!

За хиперактивни, игриви котки - към всичко горенаписано, им трябва и игра и стимулация с участието на хората, не само те сами да си намират занимание. Иначе около/след годината почват да се кротват постепенно. Минка, сега на почти 10 месеца, е още много усилна, много ѝ се играе, постоянно тормози Цура да се борят и гонят и си личи на Цура, нищо, че е млада котка още на 1г7м, почва да ѝ писва от тая активност на моменти. Но и Минка почва да прекарва повече време в сън, скоро ще се закроти и тя.

Общи условия

Активация на акаунт