Любители на котки - Тема 194

• 35 109
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Мила, ще му се настрои организмът. Не случайно писах за ефекта от диуретиците.  Преди 3 години, когато се откри проблем при кучинката, беше толкова зле, че мислех, че я губим. Беше важно да се издържи, защото на човешкото дете се събирала много раздели след загубата на близък човек. Преминете на лечебна уринарна храна и намалете диуретика (не половинка, четвъртинка).За мен е непонятно защо лекарите стартират лечението с диуретици, след като те са крайна мярка - организмът се адаптира към тях и спират да действат, при което към първия диуретик прибавят втори. Това се прави, когато животинката започне видимо да задържа течности и да не може да диша. Не може така бързо да прогресира хроничен процес. Реакцията на Лъки е от лекарствата. Изпращам цялото си съчувствие и вярвам, че момчето ще се пребори (дори с лекарската намеса).

# 106
Шарлот, хиляди благодарности. Много ме успокоява това което казваш. Да, от лекарствата е реакцията с ниското кръвно. Вчера му го премериха беше 90/70, ниско. На обяд пак им го оставих, сложиха му глюкоза това чух. Надявам се бързо да се стабилизира. Толкова е обичлив милия, много ми е мъчно, че е зле. Ама, имала глава да пати. Тъкмо Пуфи се закрепи,  сега Лъки .....

Един поздрав от Чучи. Да знаете животните усещат, нищо че не могат да говорят. Двамата с Лъки си бяха компания, но откакто му е зле тя много внимава с него. Не го подканя да галопират като коне, не го закача да го мие. Усеща че му е зле и е много внимателна.

# 107
Не просто усещат, но взаимно се подкрепят в трудни моменти. Когато на кучето му е зле (диша учестено, с изплезен език), котето мяука и ме гледа в очите - сякаш ме кани: "направи нещо". Когато пътуваме пък, кучата изтърпява всички издевателства на кота. Прибрахме се преди ден от ваканция. Котето се завря под телцето на кучето и в тази сглобка изкараха до Сф., нещо което е невъзможно  да се случи в жилището, където личната територия е определена и се пази с ръмжане и зъбене.

# 108
Да, от лекарствата е реакцията с ниското кръвно. Вчера му го премериха беше 90/70, ниско.
Как така 90/70?!? Кръвното при котките се мери само систолна граница. С доплер ли го мериха или как?

# 109
Не съм присъствала, не знам. Така ми казаха.

# 110
  • София
Хари когато съвсем грохна Аш спря да го закача и често лежеше до него.
Много се промени след смъртта на Хари.
Затова му взехме приятелче.

# 111
  • София
В петък пак тичах, защото животното не искаше да яде. Пак вдигнал уреята, теглото на урината било много ниско. За капак му откриха и тиреотоксикоза, та сега ще давам и по още 2 таблетки дневно.
Щяха да му изследват SDMA, но казаха, че няма смисъл, ясно че има ХБН. Изсипах една торба пари, водих 3 дни на системи и си го прибрах временно оправен, но докога.... Сега искат да ме обучат да слагам подкожна система, за хидратиране и помощ на бъбреците, но дали ще се справя.... Вече се замислям дали да отърва и него, и нас от мъките, не мога да спя, постоянно ми се плаче...

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 16:09 от Cuckoo

# 112
В петък пак тичах, защото животното не искаше да яде. Пак вдигнал уреята, теглото на урината било много ниско. За капак му откриха и тиреотоксикоза, та сега ще давам и по още 2 таблетки дневно.
Щяха да му изследват SDMA, но казаха, че няма смисъл, ясно че има ХБН. Изсипах една торба пари, водих 3 дни на системи и си го прибрах временно оправен, но докога.... Сега искат да ме обучат да слагам подкожна система, за хидратиране и помощ на бъбреците, но дали ще се справя.... Вече се замислям дали да отърва и него, и нас от мъките, не мога да спя, постоянно ми се плаче...
Без последното изречение, молим! Щом си го прибираш подобрен, значи се държи още той. Ще се научиш да слагаш подкожно топка, щом от това зависи живота му, ще се научиш, ще се справиш... Grinning Колкото повече практика, толкова повече увереност.
За уреята да ти кажа едно изпробвано средство - добавка TriDigest на VetExpert. Не са туист-оф капсули, ами хапове за стриване. Половин таблетка дневно на котка.
SDMA няма смисъл, ако креатинин е над 200.

За тиреотоксикозата нещо дадоха ли ти?

# 113
  • София
Без последното изречение, молим! Щом си го прибираш подобрен, значи се държи още той. Ще се научиш да слагаш подкожно топка, щом от това зависи живота му, ще се научиш, ще се справиш... Grinning Колкото повече практика, толкова повече увереност.
За уреята да ти кажа едно изпробвано средство - добавка TriDigest на VetExpert. Не са туист-оф капсули, ами хапове за стриване. Половин таблетка дневно на котка.
Да ти кажа, вече ми идват в повече разходите. Този път дадох над 400 лв. за 3 дни. За други неща се скръндзя, за детето си сигурно не давам толкова, вече ме е срам от другите от семейството.
Аз давам Ирквет гел и Ипакитин, това TriDigest заменя ли някой от тези или е допълнително?
За тиеотоксикозата ми дадоха Фелимазол https://www.medivet.bg/felimazole-za-kotki/ - 2 пъти дневно.

# 114
Куку, имаш нужда от шамари и освестяване. Аз съвет не мога да ти дам - инжекция или битка. Всеки си решава сам.
С първия - единствен и непрежален Бегинс избрахме битката. Беше първи ...
Половин година даване на хапчета, инжекции, смяна на доктори и даване на излишни пари дето ги няма. На никой не му пука за животинчето, а детето ти умира в ръцете.

Сега съм с двама. Не знам как бих постъпила ако трябва да избирам битка с оная с косата и още месеци години живот. Лечението е трудно и скъпо а най - трудно се намира доктор истински, не търгаш.
И темата тук я има, а истинска помощ има само от тук.

Предлагам ти следното ...
Не те познаваме пишещите тук. Отдели си минутка време сама със себе си. И реши кое ти е по - лесно за теб - битка или отказ.
Аз ти предлагам подробно да опишеш живота му тук и в кой град/квартал търсиш точния доктор.

Вярвам че ще избереш битката!

# 115
И ако имаш нужда от финансова подкрепа, сподели тук. Всичкото котки са си наши и аз лично винаги бих ударила едно рамо.

Ядосах се на липсата ни на прогрес със сближаването и поръчах concept for life calm, zylkene и feliway help. Тая малката докато не се успокои, няма да мирясам Rage

И ви черпя с дворния котарак. По стечение на обстоятелствата явно се казва Пате, защото всеки път като го видя му говоря на пате и вече отговаря Sweat Smile

Много ми е красив и плюшен. И хем е гальовен, хем хапе много.

# 116
Да ти кажа, вече ми идват в повече разходите. Този път дадох над 400 лв. за 3 дни. За други неща се скръндзя, за детето си сигурно не давам толкова, вече ме е срам от другите от семейството.
Аз давам Ирквет гел и Ипакитин, това TriDigest заменя ли някой от тези или е допълнително?
За тиеотоксикозата ми дадоха Фелимазол https://www.medivet.bg/felimazole-za-kotki/ - 2 пъти дневно.
Много внимавай с Фелимазола! По 2,5 мг или по 1,25 мг два пъти на ден? Казвам го, защото ще качи още креатинина от него. Ако е по 2,5 мг хапчето, можеш да го умориш за една седмица, да направи по-сериозна бъбречна криза. Аз писах, че моята сениорка от хипер го докара до хипо-тироидизъм за две седмици терапия и вдигна креатинина двойно. Колко му е последно креатинина? Трябва седмица след Фелимазол да искаш отново изследване на тироксина, нищо че докторите казват 3 седмици и тогава пак изследване. За котки с доказана ХБН и скорошна криза трябва много изкъсо да се следи хипертироидизма.
TriDigest e отделно от бъбречните добавки - не заменя нито една от тях. Тя влияе върху цикъла на преработка на уреята. За да се подпомогнат бъбреците, трябва да се измери и коригира с хапове и кръвното, ако е високо. То влияе пряко върху увреждането на бъбреците.

Аз смятам, че всеки един похарчен лев за грижи за сениорите си заслужава.

# 117
Cuckoo, прегръщам те виртуално, изпращам ти позитивна енергия и ако желаеш финансова помощ, пиши, ще се включа и аз. 🤗❤️

# 118
Здравейте мили хора,

Търся помощ относно кожен проблем. Откакто имам Мини много се чеша. Миналта година и бихме 3 ваксини за гъбички. Края на февруари отново бихме ,заради непрекъснато чешане (обезпаразитена е). След около 10-15 дена се появи опадване на козината по коремчето. Ветеринара ми изписва бяла паста с която да я намажа 3 пъти през 3 дена. Не помогна и ветеринара смята,че е алергия. Всичко това съвпадна и с консервите на гурме,които започнах наскоро да давам. От както е при мен 2 години я храня с роял канин гастро ,защото имаше проблеми с коремчето. Някок сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Благодаря предварително

Доколкото знам се взима козина за изследване. Предишната ни ветеринарка само като видя маца, веднага се изтърси " микроспория". Само, че нищо не помогна, а от мазилата маца се лижеше още повече. Също кожни инжекции по схема - пак нищо. А козината си линеене и падаше на фитили. Вече сме на 14 и козината и пада на такива големи участъци, че направо се плаша.
Това, което аз открих е маслото от сьомга. Буквално от една доза за един ден видимо козината и се промени и нали ни откриха проблем със стомахачето от маслото изака доста сплетени количество косми, а всеки ден и давам паста по два пъти даже. Моята е с дълъг косъм, хубавото е, че твоята не е.
Моят проблем сега е улично вероятно мъжко черно коте, което съседите хранят. Та това нахално животно през нощта се намъкна у нас. До сега само обикаляше наоколо или стоеше пред вратата и плашеше маца, но вече няма прегради за него... Приемам съвети как да го разкарам. Чудя се какво им става на тези животни, та то обикаля няколко улици, и зор - да е завре точно у нас. Естествено, не можа да излезе. Скъса ми пердето, защото скачаше по прозореца...

# 119
Бавзита, нахалните улични котета отчаяно си търсят дом. И нашите (повечето) са били на улицана, но са имали рядък късмет да бъдат прибрани. Не вдигай стена между домашно и улично коте - еднаква душа носят. Не знам как да го прогониш. Имам същия проблем на вилата - дворът е превзет от котки на съседка и дори понамирисва. Преимуществото при нас е, че имаме куче и докато сме там, заради него, не идват котаци. Няма ли ни, територията е тяхна.

Общи условия

Активация на акаунт