Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 109 128
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, в Токуда правят ли секцио по метода Щарк?

# 256

Аз лично питах доц. Атанасова този въпрос, преди да родя при нея (секцио), като това се случва преди около 4-5 месеца. Тя ми обясни, че този метод бил "маркетинг трик" и реално не е чувала някой да реже коремни мускули и да не го мисля този метод. След като родих и видях, че болката от секциото не е чак толкова голяма се заговорих с една от акушерките в родилното отделение и я попитах дали коремните мускупи изобщо могат да бъдат пропуснати и тя ми каза, че разрез не се прави, а разкъсване и че при всички положения щом си секцио се прави това разкъсване на мускула.

# 257

Аз лично питах доц. Атанасова този въпрос, преди да родя при нея (секцио), като това се случва преди около 4-5 месеца. Тя ми обясни, че този метод бил "маркетинг трик" и реално не е чувала някой да реже коремни мускули и да не го мисля този метод. След като родих и видях, че болката от секциото не е чак толкова голяма се заговорих с една от акушерките в родилното отделение и я попитах дали коремните мускупи изобщо могат да бъдат пропуснати и тя ми каза, че разрез не се прави, а разкъсване и че при всички положения щом си секцио се прави това разкъсване на мускула.

Разкъсване звучи по-страшно, не се прекъсват мускулите, а се раздалечават, раздърпват се, вероятно това дърпане, за което всички казват, че се усеща, после се връщат на мястото им.

# 258

Извинявай се, че се намесвам, но това, което ви е казала въпросната лекарка е просто абсурдно. Не ѝ прави чест да ви лъже по този начин, само, защото тя ( си никой в Токуда) не практикува метода Щарк и, за да не загуби пациентки.
Изобщо не е никакъв " маркетингов трик". Медицината напредва с всеки изминал ден и този метод е въведен именно с цел по-малко странични последици и бързо възстановяване. Поинтересувайте се лично и не се доверявайте на сляпо. В София, Щарк вече се практикува в няколко болници - аз се сещам за Шейново, Софиямед и св. Лазар.

# 259
Здравейте Nature Sun With Face Как стои въпроса за секцио по желание? Уважават ли избора на бременната да роди оперативно или предимно натискат за естествено?

# 260
Здравейте Nature Sun With Face Как стои въпроса за секцио по желание? Уважават ли избора на бременната да роди оперативно или предимно натискат за естествено?

Моят опит с Токуда показва, че никой за нищо не натиска, ще родиш както искаш (естествено, ако ситуацията го позволява), но чак да те натискат, не мисля.

# 261
Ще полежа в сектора за високо рискова бременност и моята проследяваща лекарка ми пусна направление за приемане. Знаете ли после как стои въпросът с плащането и дължа ли нещо щом съм с направление?

# 262
Направлението за какъв тип приемане е пуснат? Не би трябвало да плащате нищо освен престоя (110лв на вечер за двойна стая и 310лв за единична). Аз лежах за задържане и само това платих.

Ще полежа в сектора за високо рискова бременност и моята проследяваща лекарка ми пусна направление за приемане. Знаете ли после как стои въпросът с плащането и дължа ли нещо щом съм с направление?

# 263

При приемането Ви питайте най-добре на регистратура. В Токуда например за всяко раждане от здравноосигурена пациентка
си взимат парите от здравната каса по клинична пътека с направление. Но пациентките, дори и здравноосигурени, доплащат за болничен престой, неонатален пакет и тн, тъй като Токуда е частна болница.

# 264
По 1ва пътека, 3 нощувки и ще правим кортикостероидна терапия

# 265
По 1ва пътека, 3 нощувки и ще правим кортикостероидна терапия

Същото като при мен. Значи би следвало само болничния престой да си платите, а именно 3х110лв или 3х310лв , според зависи от стаята в която сте настанена Simple Smile

# 266

При приемането Ви питайте най-добре на регистратура. В Токуда например за всяко раждане от здравноосигурена пациентка
си взимат парите от здравната каса по клинична пътека с направление. Но пациентките, дори и здравноосигурени, доплащат за болничен престой, неонатален пакет и тн, тъй като Токуда е частна болница.

Здравейте,

а това важи ли ако съм с избор на екип и лекарят, когото съм избрала не работи по здравна каса? За д-р Апостолова става въпрос.

# 267

Здравейте,

а това важи ли ако съм с избор на екип и лекарят, когото съм избрала не работи по здравна каса? За д-р Апостолова става въпрос.

Да, и аз раждах при д-р Апостолова. Няма значение, че тя лично не преглежда по здравна каса, болницата си взима полагащото се по клинична пътека. Изборът на екип обаче се заплаща отделно, по спомен беше 900 лв. Нощувките в единична стая са по 310 лв едната, а неонаталния пакет беше около 1200 лв.

# 268

Здравейте,

Да, и аз раждах при д-р Апостолова. Няма значение, че тя лично не преглежда по здравна каса, болницата си взима полагащото се по клинична пътека. Изборът на екип обаче се заплаща отделно, по спомен беше 900 лв. Нощувките в единична стая са по 310 лв едната, а неонаталния пакет беше около 1200 лв.

Раждането е общо 1990лв, от които 900лв за избор на екип, 990лв мисля за самото раждане и 2х50лв за индивидуален сестрински пост, нещо такова /поне моята разбивка беше такава, юли месец тази година раждах аз/ и 950лв е неонаталния пакет + 87лв за припознаване на детето

# 269
Здравейте, към момичетата които вече ходят на тонове в Токуда записвате ли си час или може и без? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт